Іноді лікар не може істотно змінити стан пацієнта. Складання, оскільки ми знаємо так багато про хворобу. Розчин часто на перетині інших знань. Пропонується розглянути захворювання з точки зору неврологічних (логічних) рівнів.
Концепція логічних рівнів відноситься до того, що деякі процеси і явища можуть бути результатом відносин між іншими процесами і явищами. Термін логічного рівня, який використовується в НЛП, був адаптований Робертом Ділсом з роботи Григорія Батесона. Григорій Батесон був натхненний математичною теорією Бертранда Руссела логічних типів, яка помітила, що клас об’єктів не може бути членом себе.
Логічні рівні відносяться до ієрархії рівнів процесів, що відбуваються в індивідуальній або груповій групі. Функція кожного рівня полягає в синтезі, організації та управління взаємодією на рівні нижнього рівня.
Логічні рівні (за Dilts)- Місія
- Історія
- Беліфс
- Можливості.
- Проведення
- мастурбація
Давайте подивимося на логічні рівні захворювання знизу і зрозуміти, чому лікування не завжди ефективно, а іноді взагалі не діє. Лікарі заохочують думати про свою роль у відновленні хворого (та на якому рівні роботи лікаря), а пацієнти заохочують думати про їх причетність до лікування.
мастурбаціяЩо робить навколишнє середовище в хвороби Імарек? Його сім'я, його робота, його квартира, місто його країна. Яка роль близьких у розвитку або зміцненні його захворювання? Як ви думаєте головний біль у звичайній людині і головний біль у догляді за хворим на рак? Ви думаєте, що кашель на викладачі та кашлі на художниці однаково? Болить спини в підлокітнику і болю в спині в заводському режисері? Суддя і домогосподарка – Чи є різниця? Повна або неповна сім'я. Атмосфера в домашніх умовах, атмосфера на роботі. Ось не так багато того, що за фактом.
Яка атмосфера будинку? Що отримує людина - агресія, відмова, постійні репроші? Чи був він зачарований обов'язком? І скільки він любить, піклується, і погладжувати? Це правда для жінки, і чоловіка, і дитини, і стара жінка.
ПроведенняЗахворювання можна побачити як поведінковий розлад, або більш м'яко, поведінкова адаптація. Тобто хвороба не тільки відчуттів (паїна, обмеження амплітуди рухів, зміна життєвих параметрів), але і іншої поведінки. Найлегший сенс захворювання, описаний Карлом і Стефані Сонтоном
5 Захворювання за Симонтонами1,1 км Захворювання дозволяє позбутися від неприємної ситуації або від вирішення важкої проблеми.
2,2 км Захворювання надає можливість доглядати, любов, увагу.
3. У Захворювання забезпечує умови переорієнтації психічної енергії, необхідної для вирішення проблеми або переосмислити розуміння ситуації.
4. У Захворювання надає стимул для реасоціації себе як особи або зміни звичних поведінки.
5. Умань Захворювання знімає необхідність відповідати високим вимогам інших і себе.
Ось, як правило, пацієнти сердитися і сказати, що їх хвороба не має значення, що це безглуздий і приносить тільки страждання. Таке повідомлення схоже на розмиття природи для помилки. Якщо ви відчуєте вартість судових рішень і подивитеся, як поведінка людини з захворюванням змінилася в лінійному режимі, то є спосіб дії - правильно змінити поведінку, але без захворювання, замість або до неї.
Можливості.Цілюючі здібності, енергетика, мотивація. Чи має у пацієнта можливість загоє? Чи є у нього енергія? Чи мотивував він?
Якщо у хворого немає здатності, енергія до загоєння, то за допомогою техніки енергоспоживання до нього він курсуватиме альтогетер - його стан може погіршуватися, останні механізми адаптації можуть бути порушені. Отже, потрібно розуміти, чи є енергія, і якщо немає, то перша робота з ним, тільки з енергією, без загоєння.
Ви можете збоїти на стіні знесення. Пам'ятайте жарт про несудимість бомбардувальника?
(Не вписався в електричний стілець, і було прийнято рішення прокласти виконання протягом декількох місяців до тих пір, поки він втратив вагу.) Через кілька місяців він все ще не вписався в електричний стілець, оскільки він не втратив ваги. «Не мотивація...»
Де шукати мотиваційні труднощі? У середовищі, в поведінці, в вірі і так далі, що є, всюди. Якщо немає мотивації, то терапевтичні шанси, як правило, до нуля.
Беліфи / значення«Я хворий, і це повинно бути якомога швидше» Як? При парадигмі загоєння лікар є інструментом. Основна ідея полягає в тому, що хвороба лікується в принципі. Як не важливо. Хто формує переконання – органи влади, або випадково, на рівні припуску. Що ми робимо з ресурсними переконаннями? Ми ще більше, і якщо вони не, ми формуємо.
Нересурсні переконанняГоловне слово на рівні значення «хронічна». З тієї ж серії слова «безпліддя», «пух», «дисплазія» і так далі. Порівняти фразу “Я маю два дні невисоких болів спини” і “Я оживлений диск”. Головний внесок у формування нересурсних вірувань проводиться лікарями, батьками та ЗМІ. Таким чином, бути життєрадісними переконаннями, які, як правило, встановлюються через неконтрольовану пропозицію. На основі значень і вірувань, і це зміни погано, вимагає психотерапії, а психотерапія не використовується, оскільки значення і переконання є ядром I, "Я мій I", і ви не хочете змінити це.
Значення.Якщо здоров'я не є значенням, він не буде існувати. «Особливе виховання дітей», «Я повинен працювати» – зіткнувся з такими заявами? «Я лікар, ви знаєте краще». Іншим є конфлікт цінностей. Здоров'я є значенням, але це конфлікти з іншими: робота, сім'я, громадська думка. «Чому я збираюся ходити по місту, як фольга з лижними полями», або «що я збираюся в тренажерний зал, не знаю нікого,» або «Я не збираюся в тренажерний зал, я жир». Конфлікт значень «здоровий» та «зображення».
Історія
Ідентифікатор – це те, що пацієнт вважає здоровим або хворим. Головною парою є «Я здоровий – Я хворий». Також вікова ідентифікація "Я старий" або фраза "Щодо мого віку..." Вибір лімітів ідентичності, визначає поведінку. Асоціюється з архетипами, аватарами з фільмів, літератури, життя – що має виглядати хвора і здорова людина. Також можна використовувати для візуалізації відновлення як цілі.
Вимоги до візуалізаціїВеликий малюнок, розмір кіноекрану. Третя особа використовується в телешоу: вілла вибирає гармату і кредити, а потім ви очікуєте наступного епізоду. Картина бажана, яскраві, кольорові, об'ємні, над рівнем горизонту - все це використовується в рекламних оголошеннях, що в храмах (коніконах, фресках, розписах розташовані на вершині). Де сигарети в магазинах? Візуалізація має бути архетипалом – неоднозначно зрозумілим, символічним – Я, що працює на стадіоні, є «Здоров’я», а лежачи льодовим міхуром на голові і під крапельником, є «Без здоров’я мене». Коли я візуалізую його? Найкраще піти в ліжко в проміжку між реальністю і сну, коли мозок виробляє альфа ритм, або навіть нижче.
Нересурсні ідентичності або зносостійкіЕрік Бирне описано серед інших гра «Дерево нога», описана слоганом «Що ви хочете від мене з дерев'яною ніжкою», наприклад, це «Що ви хочете від мене – у мене є ангіна пекторіс», або «Я не можу піти в басейн – у мене синусит» і так далі. «Я – гіпертонічний» приклад ідентичності пацієнта. Так само лунає можливість змінити енергію. Нерідко лікарі інвестують у формування нересурсної ідентичності, що робить діагноз не синдромом. Це не так давно.
Повернувшись до 80-х, було нормально дескриптивну, незв’язуючу діагностику «люмбалгії», «люмбаго», «ischialgia». Тепер такі діагнози не кладуть, ставлять морфологічну діагностику, наприклад, «дискова грижа L5-S1, ательистез L5, анатомічне звуження каналу», тобто зв'язують відчуття пацієнта до картини на КТ-МРТ, хоча відчуття можуть бути викликані повністю різними процесами, що відбуваються у пацієнта. Лікарі кажуть, «У мене був 2 холецистит і 3 панкреатит сьогодні». Де хворий?
Ресурсні ідентичності, або потужності«Я здоровий, але тепер я хворий або поранений» – це ресурсна ідентичність. Якщо цей стиль хороший, шанси на відновлення є чудовими. Чи не існує? Якщо ви виявите нересурсну ідентичність або слабкість? Важко змінити свою ідентичність, навіть неможливо. Ми повинні повільно відірвати її від рівня розмитих переконань. Дуже добре, коли вірування явно помилкові – людина непідступає до статті в Інтернеті або в підручнику, і його ідентичність будується на цьому. Я зрозумів, наприклад, що він є літописом, але насправді плутати імена захворювань, і його легко знищити, розповісти йому, що це захворювання лікується, відповідно, він не назавжди хворий, але тимчасово, тобто він здоровий, але тимчасово хворий.
Місія/східний рівеньЯкщо ви є атеїстом, то це питання або зникне для вас, або його можна розглядати з наукових позицій біологічного з'єднання, теорії поля, дзеркал, генетичних детермінантів і різних інших теорій, суть того, що людина не живе в вакуумі, він підключений до світу навколо нього, з'єднується з сім'єю і його життя наповнений значенням.
Супрасоціальний рівеньРівень місії - це супросоціальний рівень. Захворювання можна вважати на підклітинних, клітинних, тканинних, органних, системних рівнях, на рівні людини з цілою психікою, на соціальному рівні - це було в розділі Поведінка, або приклад: постпартумний симпит може бути тільки у матері, дитячих захворюваннях у дітей, старі жінки мають свої захворювання.
Соціальний фактор слід враховувати: 6-річна дитина не може мати скаргу еректильної дисфункції, але 26-річний може бути оброблений для хламідії в 26-річній леді, але не лікуватися 66-річного віку. Люди можуть розповісти всім про свої тонзиліти, але не про свою гонорею, якщо вони не є солдатами, для яких не можна забувати про гонорею, але навіть навпаки. Супрасоціальний рівень є рівнем місії або духовним рівнем. Зазвичай це стосується серйозних захворювань.
Osteochondrosis - окупність не розумію свого тілаЧому зелений не використовується в будь-якій точці світу, крім СНД?Чому?«Чому?» З чого?, тобто шукати причину захворювання в минулому, і існує можливість відповісти на питання «Чому?» Що таке? В інших випадках це не дивно.
Наприклад, ми оцінюємо картину таким чином – не за кількістю ґрунтових і цинкових білків, що витрачаються на неї, але повідомленням, що художник передає через картину. Або ми додаємо, що будинок був побудований не через цеглу, цемент, пісок, але використовуючи ці елементи, знову реалізуючи ідею архітектора. Видання
Автор: Арсеній Григоров
JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8