Це звичайний весняний ранок. Яскраве сонце, як і раніше ніжна зелена трава і дерева. Нормальний день. Однак на двері школи є відродження. У школі почалися іспити. Батьки супроводжують своїх дітей до цього важливого тесту.
Хтось ретельно коригує ліктя на дочку, хтось просить, якщо його дитина пам'ятає все, хто радить не хвилюватися.
Тато ходила на дитину і знеболюючий кишеню. Він виніс сигарети, опущені, відразу подивився на боки невагомо і швидко очолював ворота. Там був пучок танців.
І збиралися матері навколо лави своїми спогадами.
«Я пам'ятаю, що має шлунок і блювота до іспиту», – говорить один. - Як це ручка?
Другий вступ:
Після того, як я був так боятися іспиту, що мій лихоманий троянда, і я повинен був піти до лікаря, потім пройшов, з тими, хто був пізно.
Так, так, і я зробив, я навіть назвав швидку допомогу.
Я не пройшов іспит і боявся йти додому. Баша на батьківщині. Я прогулявся містом пізно вночі. Я хотів би вбити себе. й
Мама продовжує пам'ятати і постраждати від своїх дітей, дади нервово-копують.
Ви і я побачила, що йде.Захоплення і ставленняЗрозуміло, батьки не турбуються. Хто не пам’ятає себе перед іспитом? Долоні потіти, шлунок усадки, туман в голові. Серце так гучне, що кожен, здається, почути його. Ви дивитеся на інших і вони виглядають так спокійно.
«Я нічого не знаю, я не можу відповісти, я страшний. Яким буде вчителя, друзі, батьки думають про мене? Я безцінний. Ці та інші думки застрягаються в голові і запобігають фокусуванню на предметі іспиту.
Кожна рада до іспиту. Це нормально, оскільки це критична оцінка. Оцінити свої знання.Тим не менш, люди часто сприймають її як оцінка їх особистості в цілому. Якщо ви не пройшли іспит, то ви погані, приступні, безцінні. І ось чому це сором'язлива, що вона не відповідала очікуванням батьків.
Це всі оцінки, які повинні бути загальними.
Перед екзаменом є хвилювання дитини. Це серйозний тест і занепокоєння в модерації навіть корисний. Це дозволяє активувати себе.
Для дитини, Що вони спілкуються з ним через свою поведінку, слова, очікування. В результаті спостерігається додаткове хвилювання дитини, пов'язаної з очікуваннями батьків.
Виявляється, що хвилювання батьків не має найбільш вигідного впливу на дитину. Ось чому ми повинні почати працювати з ним.Що робить батьки нервовими?В першу чергу за власним досвідом під час екзамену.
А ще багато батьків вважають, що незадовільна оцінка дитини впливає на свою репутацію.
І, звичайно, вони щиро хвилюються і симпатують своїм малюком, проходячи через таку складну ситуацію як іспит.
На природіУ самому, тривога не є чим шкідливим або корисним. Це одна з людських емоцій, яка виконує корисну роль в тілі. Трохи хвилювання є конструктивним в природі, він мобілізує, стимулює, дозволяє фокусувати і активувати мислення, налаштовувати на правому шляху, іншими словами, підготуватися до тесту.
На фізіологічному рівні виділяються стресові гормони, адреналін і кортизол. Вони впливають на роботу серця таким чином, що всі органи, які повинні бути залучені до цієї напруженої ситуації, отримують достатню кількість кровопостачання, а отже, енергії.
По-перше, збільшено кровопостачання мозку - найважливіший орган обстеження. І всі шляхи, які призводять до «бази даних», тобто знання, повинні добре працювати. Щоб знайти інформацію і відтворити її. Підвищений кровопостачання позитивно впливає на загальний стан людини. Очистити свідомість перемикається, мислення стає чітким.
Тим не менш, коли тривожність виходить з нашого контролю, вона стає руйнівним і перетворюється в страх або паніку. У цьому випадку людина заблокований доступ до пам'яті, втраченого самоконтролю, думки плутаються, мова заплетена.
Чому не турбувати батьківПовернемося до нашої класифікації видів тривожності батьків та дітей.
Емпатія, емпатія є досить природні процеси, і це нормально турбуватися про кохану людину.
Збудження дитини, як ми знайшли, є корисним процесом.
Але хвилювання дитини, пов'язаної з очікуваннями батьків, явно не буде корисною для нього.Крім того, ці очікування і турботи, пов'язані з ними, не допускаються навіть у словах (хоча мова часто буває). Вони передаються поведінкою, через найменші відтінки інтонації, жести, вирази обличчя. Невідомо про дітей. Він був схожий на чоловіка, який я хотів, щоб я хотів. Або посмішка, і ми автоматично усміхнемося, не розуміючи її.
Неприємний батько – додаткове джерело стресу для дитини. Додаткове джерело хвилювання. І не перед іспитом, але перед тим, що його батьки будуть думати про нього, якщо він не збочений. Пам'ятайте, що один з моїх мам сказав про мене. І, дійсно, були спроби самогубства дітей, які не пройшли іспити.
Небезпечний для батьків, які залежать від самооцінки як «добрих» або «поганих» батьків, для яких дитина пройде іспит.Зайдіть висновок:
Паранти повинні підготуватися до іспитів не менше дитиний Тільки батьки не повинні вивчати математичні формули або закони фізики. Учні повинні навчатися контролювати свій емоційний стан. І навчаючи ці навички, вони можуть значно допомогти дітям.
Відповідальність батьків за дії дитиниЯк лікувати іспити дитини спокійно?
По-перше, подумайте про це: що відбувається, якщо ваша кохана людина раптом не змогла іспиту за класом, який ви хотіли б (наприклад, «five»)? Занадто часто ми драматичними подіями, даємо їм зайву вагу і сприймаємо їх як незрівнянна.
Якщо ваша дитина не проходить іспит на п'ять, він не пройде іспит на п'ять!Що говорить про вас як батьки.
Однак багато батьків сприймають «достаток» своєї дитини – «якщо він не проходив добре, то я не дивився на щось, погано приніс, поганий батько тощо. й
Це, ваша тривожність безпосередньо пов'язана з оцінкою себе як батька. Але це те, що вся логічна система мислення не виходить.
Ви подбаєте про свою дитину, ви покажете свою любов до нього, можете наклеїти довгий список хороших речей, які ви робите для вашої дитини, як задовольнювати свою потребу у допиті, догляді та турботах.
Тож важливо знайти інший спосіб, щоб відчути себе гарним батьком.
Важливо розуміти, що є прояви турботи і любові, які можна контролювати (оцінити, читати казку, піти на кіно).
Ви не можете контролювати, що не є безпосередньо пов’язаними з можливістю показати любов і турботу.
І ми приїжджаємо до основного питання, питання відповідальності.
Техніка самодопомоги для батьківБатьки практично завжди помилково приймають занадто багато відповідальності за дитину.
Важливо виділити події, які ви можете впливати і не можете впливати.
Ось що потрібно зробити спочатку:- скопіювати приблизний
Список Від життя дитини,
Які батьки можуть впливати. (Я можу годувати, плаття, привід до театру, ходити, купити книги і т.д.)
до
Список (З життя дитини),
яківплив (Я не можу думати про дитину, я не можу писати есе для нього, вирішити проблему, я не можу ходити з ногами, я не можу говорити про нього і т.д.)
Як ви відчуваєте після створення цього списку?
Будь ласка, зауважте, що один раз ви робите цей список, ви будете відчувати себе краще.
Читати далі. Просто усвідомлюйте, що події другого списку виходять за ваш контроль. І якщо дитина не робиться на цьому списку, це не ваша відмова, а не ваша потреба розглянути себе поганим батьком. Почати мислення про неї по-різному.
Він, ваша дитина, є різною особою. Не ви, не ваша частина, це незалежна людина.
Подаруйте йому можливість зробити помилки. Якщо він не писати добре, тому що він не зробив достатньо, нехай він бачить причинне посилання!
Також цікаві: 7 навичок батьків самостійних дітейВипускники математики: порівняння 1991 і 2016 - це як виглядає деградація!Що відбувається? Ви просто проходите на відповідальність за свої дії.
А коли ваша дитина розуміє, що будь-які його бали на іспиті не змінять своє ставлення до нього, ви все одно будете любити його і подбати про нього, то це стане набагато простіше для того, щоб пройти іспити. Видання
Автор: Оксана Етемоглу
Джерело: Оксана Етемоглу