Синдром Карлсона у дітей

Фантастика малюка не має кордонів: всі цукерки з вази перетяглися не ним, а кішки, а в дитячому садку він перестрибався над усім... над дахом! І все це робить батьків щасливими. Однак, коли в конспіраторному тоні він каже: «Ми тут з карликовим чаєм васяного, а в кімнаті немає одного, ми більше не в жартах. Чому діти роблять явні друзі, це нормально? Що ми робимо про це?

Синдром Карлсона у дітей

Реакція батьків до таких дитячих фантазій може бути дуже різноманітною: деякі вимоги зупинити ці фантастики і спрощені для того, щоб просто згадувати «фейковий друг», інші призводять дитину до психолога або навіть психіатр. Тим не менш, більшість експертів стверджують, що поява явного друга у віці 3-6 років або навіть 7 років абсолютно нормально.

Дослідження, проведені американськими психологами, показали, що 65% дітей цієї вікової категорії мають особистий Карлсон.

Найчастіше явний друг є людиною, рідше «відроджений» іграшка або деякі тварини. Варто відзначити, що ми говоримо про дітей з високим інтелектом і розвивалися творчі здібності. Я хочу, щоб я був уявлений! У явному світі малюка, що все можливо - Cheshire Cat зникне, залишаючи тільки посмішку, звичайний рукавник стає присвячений цуценя ... чому не варто Карлсон і його сподобалося тут? Крім того, часто дитина нічого не бачить в своїх фантазіях і послухає їх батьками. Але часто, у чверті випадків батько і матір не мають уявлення про «мистерію» дитини. І в цій ситуації варто думати - чому? А також намагатися познайомитися з явним другом ближче - він може служити хорошим діагностичним матеріалом для батьків, розповідаючи про те, що турбує малюка, що йому не вистачає відносин.

Після того, як Карлсон завжди приїжджає на потрібне місце.

ІМПОРТАНТИЧНІ ФРАНІЇ: Завжди є причиною появи явного друга. Незважаючи на те, що іноді це все над розвиненою уявою дитини - потім, нудно або ліворуч, малюк починає заважати себе таким чином. Але, як правило, це обумовлено наявністю певних психологічних проблем.

Відсутність комунікації: Нерідко Карлсон з'являється в важкому часі для дитини – наприклад, стосунки з однолітками не отримаються разом (навіть сором'язливість, боротьба за лідерство) або ослаблений контакт з батьками (якщо вони занадто занурилися в своїх турботах, або в сім'ї з'явилася інша дитина). Негайний друг в цій ситуації, по-перше, дасть можливість спілкуватися в режимі, який комфортний для дитини (навіть весь день!), а по-друге, допомагає впоратися з стресом.

Тиск або Hyperopecus: Виявляється, що батьки забороняють зловживання або зберігають дитину під витяжкою - в обох випадках просто немає місця для вираження себе самостійно. Чи можна ходити на дахах, їсти джем для обіду, ви навіть можете стати «парентним» (лімітуючи і викладати явні друзі). Ця територія свободи дає дитині ілюзію незалежності, самоввезення.

Почуття винності: Дитина відчуває себе більш часто, ніж це може здатися – наприклад, якщо батьки дивляться (це все через мене – я ненавидимий). Щоб полегшити ці болісні враження допомагають залишити в винайденому світі. Уявний друг може скаржитися на несправедливість світу і таким чином знімати напругу, або ви можете покарати! Або поставив полум'я на нього: «Це не мене, це його!» Я добро!

ПРОДУКЦІЯ: Уразливий малюк особливо гостро відчуває всі кути реальності - важко його отримати разом в команді, здається, що кожен віддає йому. Але потім один приходить на допомогу (суперман або Людина-павук) і світ чарівно змінився. Якщо тільки в фантазіях - це простіше. Граючи з явним другом, дитина стає більш впевненим.

Враження: І іноді, дитина просто... З дня до дня - те ж саме: дитячі будні або непровалки з няні на майданчику, де знайомі всі тріщини. І так ви хочете літати, як Пітер Пан, піти на довгому шляху, як Синбад моряк! А не чекаючи, що трапиться, не буде краще писати історію себе і піти на дорогу з найкращим другом?

ГОЛДЕН МЕДІАН

Незалежно від причин, які викликали поява явного супутника, це істота завжди допомагає малюкові, підтримує його в усьому, є свого роду другого I - відбиття особистості дитини. Отже, познайомитись з ним можна дуже корисно! Можливо, ви навіть можете грати разом з дитиною - покажіть, що його друг дуже привабливий для вас, попросіть його про його настрій, попросіть про пригоди.

Синдром Карлсона у дітей

Однак важливо не згинати палицю, щоб не маніпулювати дитину за допомогою свого друга «Лок, гноми довго тому ate, і ви сидите на пластині?». Це не дивно - після всього, це його чарівний світ, і вам подобається це, як майстер, з вашими навчальними цілями ... Тим не менш, щоб поспішати до іншої екстремальної і пологічно сприймати Карлсон як абсолютно реальної людини, теж не обов'язково - дитина очікується покладатися на ваше загальне почуття в разі чогось. . й

Що не варто робити?

Прохідний зв'язок з явним другом і псолом для нього.

Дитина все ж не дасть своєї «справжньої казки», тільки це буде таємно від вас. Що краще?

Виготовляючи задоволення дитини для фантазій. Це загрожує втратою довіри і навіть придбання стійких поведінкових комплексів.

Щоб переконатися, що Карлсон не існує. Він займе трохи часу і він буде самозахистом (зазвичай 7-9 років). Так чому б боротися з ним зараз на ризику викликати агресію малюку – за нього цей характер досить живий? Як і Санта, наприклад, Ми наполегливо підтримуємо віру дітей у доброму діду.

Потрібні:

Задоволення для маленької фантазії, яка намагається впоратися з емоційними проблемами самостійно.

Намагайтеся приділити більше уваги і час до дитини ніколи не буде зайвим.

Спробуйте замінити явний друг з реальним - наприклад, нарешті купуйте собаку, що ваша дитина вже давно мріяла.

Покажіть мені, лікар. .

Однак іноді існування явного друга може вказувати серйозні психологічні проблеми дитини, які можна вирішити тільки за допомогою фахівця. Варто враховувати, якщо:

Дитина не відокремлює ігор від реальності, не йде добре контактувати;

Стати надмірно залежним від явного друга, не цікавиться чимось іншим;

Своїм фантазіям оновлюються темними і бурхливими історіями.

Спеціаліст допоможе зрозуміти причини похмурих кольорів, можливо, вони в деяких психічних травмах або в особливості сімейної ситуації! Таким чином, дитина може побороти свої враження, викликані розлученням батьків або частими конфліктами між ними. В цілому, повертаючи до психотерапевта про проблеми дітей, необхідно підготуватися до того, що дорослі потребують терапії – так як їх джерело найчастіше «сімей-широкий», що впливає на всі проблеми.

Діти, я найкраща!

Цікаво, фантастичні супутники у дітей завжди існували, але їхня особистість була саме «найкращий друг у світі» Карлсон з відомого книги Астрид Ліндрен.

Що таке його феномен? Тексти пісень, а це означає: Він дійсно ідеальний!

По-перше, легко і без сором'язливі порушує всі норми (який іноді не мріє про це?). По-друге, він здатний літати - це секретне і нереальне бажання людини (зняття з віком). По-третє, він абсолютно безкоштовно - живе на даху, обіймає ніхто. Він хотів літати, він хотів повернутися назад. Навіть він не має віку: спробуйте зрозуміти, що це означає "люда в прем'єрі життя"? Можна припустити, що Карлсон є безсмертним (це також важливо - людина завжди була порушена про таємного страху смерті). В цілому це певна ідеальна (і не тільки для дитини) - непристойна, і тому ще більш приваблива. Цікаво, що книга про Кід і Карлсон є найпопулярнішою частиною спадщини Астрід Ліндґрен в пострадянському просторі, в той час як Європа воліє Pippi Longstocking. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Видання

Автор: Вікторія Шапаренко

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: asonov.com/zdorovie/sindrom-karlsona.html