Травна система – дзеркала характеру та стресу

Сьогодні доведено, що захворювання шлунково-кишкового тракту виникають не тільки через неправильне харчування, але через стреси досвідчені, напружений ритм життя і т.д. І за кожним діагнозом - історія, і тому індивідуальне лікування. Про це Лариса Гуцуль, кандидат медичних наук, гомеопатичний лікар.

Зараз фахівці стурбовані не тільки збільшенням кількості захворювань шлунково-кишкового тракту серед дорослих і дітей, але і їх дивною особливістю: якщо перед гастритом і виразками погіршуються сезонно, сьогодні ці захворювання можуть нагадати про себе цілий рік.

639453 км

Є кілька пояснень, і один з них У першому місці серед причин захворювань шлунково-кишкового тракту є психоемоційний фактор, що вводить порушення в роботі нервових і ендокринних систем.

Що про ендокринну систему? Справа в тому, що травний канал, серед інших речей, потужний ендокрин «механізм», який виробляє багато специфічних гормонів. Наприклад, гастринь, хатина, глюкагона, соматостатин, секретин, холецистокінін та ін. Деякі з них тісно пов'язані з центральною нервовою системою, тобто простежується нейрогуморальне регулювання травних процесів.

Хто не знає

Дуже часто пацієнти скаржаться, що вони турбують болі в животі та інші функціональні розлади шлунково-кишкового тракту, але під час клінічного дослідження вони не знаходять нічого «спеціального».

Пацієнт страждає, і лікар поширює руки або призначає ліки, які з якихось причин не допомагають. Неймовірно, що звичайний лікар «експлуатує» психологічні причини цього стану або приділить особливу увагу йому.

Але це психоемоційне походження провалів у роботі цих органів, які переважають. Тому конституційні гомеопатичні засоби в таких випадках ефективніше, ніж традиційні препарати.

Я пам'ятаю приклад з власної практики, яка мене здивувала. Хворий лікував протягом декількох років гастроентерологом, але це не допомогло їй позбутися від болю в шлунку і в жовчного міхура. Вона розповіла своєму лікареві, що біль прийшла від «нервів» (чоловічого п'яного і, як вона сказала: «надає їй печінку»), але вона почувалася у відповідь: «Не навчити мене лікувати, а якщо у вас нерви, проконсультуватися з психіатром. й

Приправа, вона розповіла мені про її нугу, і я вирішив дати її гомеопатичний препарат під час прийому. Кілька хвилин після того, як жінка проголошена, «Що ви даєте мені?» Я думав, що вона була хвора, але виявилося, що біль, що змусить її раптово пролетіти. Тобто препарат відразу потрапив в ціль: «нервовий» шлунок реагував на нього, як він повинен бути.

Здавалося б, відповідь на причини виникнення цієї хвороби пацієнта кладуть на поверхні, але традиційна медицина, що проявляється, ігнорує її. Що таке гомеопа і «читає» з слів пацієнта є запорукою розблокування цієї відповіді.

Класична медицина йде в інший спосіб, максимум - може порадити пацієнта не турбуватися, але це не завжди можливо, особливо якщо життєві обставини продовжують приводити його до мертвого кінця.

Гомеопати може допомогти організму реагувати на стрес (або не реагувати на це взагалі). Більш того, психоемоційна травма може лежати набагато більш глибоким - як в душі пацієнта, так і в часі.

Одна з моїх студентів, тонка, бліда дівчина, постійно скаржаться на біль в животі, нудота і відсутність апетиту. У зв’язку з постійним діарею, вона продала лекції в медичній школі або часто залишила аудиторію. Коли я спробував поговорити про її сім'ї, вона відповів, що сім'я мала спокійну атмосферу.

І коли я попросила пам'ятати мій дитинство, дівчина раптом почала кричати. Коли вона була 3 роки, батько залишив сім'ю. Дівчина була дуже турботлива і постійно чекала його. Коли вона повернула 5, батько вирішив повернутися і сказав, що він повернеться до наступного дня. Дівчинка кладуть на неї кращу сукню, прив'язуючи її улюблені луки і чекав на свій тато весь день, тремтіння: що якщо він не повернувся, і вони назавжди будуть самоті з матір'ю? З якоїсь причини мій батько був довгий час, можливо, просто упаковка речей, але маленька дівчина змащувала страшні фотографії. Коли Дад прийшов назад, її радість був безмежним.

З тих пір сім'я жила спокійно, але дівчина почала хворіти, вона діагностувала з різними діагнозами, лікувалася на амбулаторній основі і в стаціонарі, але захворювання травного тракту не відступали, хоча вони були «глуздими». Її стан погіршується після того, як він відмовився від свого хлопця.

Після місяця лікування гомеопатичними препаратами вона не мала скарг про шлунково-кишковий тракт. Хоча ми продовжуємо лікування в майбутньому.

Ці приклади є підтвердженням теорії психосоматичного походження захворювань травного тракту. Гомеопатична спрямована на лікування хворих на цей аспект більш ніж 200 років. Здається, що вони починають розуміти це в сучасному світі, але чисто теоретично: в практиці класичної медицини це ще не робить ніяких коригувань.

Тому, наприклад, захворювання печінки, які часто виникають через побічні ефекти лікарських засобів, знову обробляються хімічними речовинами, викликаючи ще більший тягар на органі і створюючи невибагливе коло.

А медична статистика враховує, скільки пацієнтів з хворобою кишечника (і не тільки з синдромом подразненого кишечника) мають нейрози та інші психосоматичні розлади? Так, немає, тому вони обробляються за класичною схемою!

Навіть звичайнийЧасто виникає психогенне або нейрогенне походження (Для зміни функції вегетативної нервової системи). Враховуючи, що гомеопа прийме до уваги. Після того, як цей підхід диктується звичайною логікою.

Напевно, кожен з вас мав неприємний досвід «захворюваного захворювання» в деяких екстремальних ситуаціях, хоча б «роздратований синдром кишечника» – сьогодні дуже популярна діагностика, яка встановлена виключенням інших захворювань. І його традиційне лікування так само, як неприємний і неефективний. Незважаючи на те, що досвідчений класичний лікар неодмінно порадить пацієнта таким діагнозом звернутися до психотерапевта або гомеопата. Він буде право. Гомеопатична обробка даного захворювання (більше точно, стан) дуже ефективний.

Як «робити» неприємність

Люди часто говорять: «Я не засвоюв її», «досягти до дуже печінку», «Я хворий з неї», «Я заковтнув відступ». Насвідомо, ми вказуємо про тісні зв'язки наших емоцій і реакцій до них з травного тракту.

Німецький психіатр Йохан Гейнот, який вперше поповнює термін «психосоматики», написав в одному з своїх книг, які, якщо наші черевні органи могли розповісти історію своїх страждань, ми будемо здивовані, щоб дізнатися з якою силою душа може знищити тіло. Таким чином, ми часто стаємо власними ворогами через «поганий» характер, нездатність покладатися на волі Кратора, переосмислення інших, надмірна амбіція тощо.

Експерти психологічної медицини вважають, що Травний тракт є надзвичайно чутливим до психологічних конфліктівМи були всі діти, і почуття сати і безпеки у дитини незрівнянно. Якщо упевненість, що ви любите, що ви зруйнуєте комфорт, вона побачила «сухий» ланцюг травлення.

Характер людини також відіграє дуже важливу роль. Зокрема, вважається, що виразки шлунка є окупністю ідеальних виконавців і людей з високим почуттям мита, які відрізняються підвищеною тривожністю, вразливістю, сором'язливістю, деякими самодовільними і надмірними самовибагливими. Вони намагаються взяти більше, ніж вони можуть дійсно носити. Це призводить до стану безперервного напруги, що може призвести до спазмів гладких м'язів і судин органів травлення, погіршення їх кровопостачання, ішемії і, в результаті виникнення виразок шлунка.

Про нас Виразка дванадцятипалої кишки – це наслідок конфлікту між прагненням людини відчувати турботу, доглядати і водночас бути незалежною від будь-якого. Таким чином, це захворювання впливає на більше чоловіків, які страждають від дефіциту тепла в дитинстві та еволюціонарні груди для свободи у дорослому віці, або «бізнесу» жінок, які просто змушені бути лідерами, а їх природа розтягувати «під крилом когось». й

Неперервні захворювання ще більш психозалежні. На цьому рівні зазвичай реалізуються сімейні та племінні конфлікти. Навіть давні греки побачили зв'язок між смужністю і державою «згортання жовчі», не за нічого слова «меланхолія» в грецькому ознайомленні «чорний жовч».

Психосимистичний вигляд життя – шлях до жовчних захворювань. Скупчення негативних емоцій може проявлятися шляхом утворення жовчних каменів. Але в китайській і індійській медицині хвора печінка була розглянута місце накопичення стриманої небезпеки.

Гастрит зазвичай виникає у людей, які несуть про своє майбутнє. Або, навпаки, впевнено, що нічого хорошого чекає їх.

Психосоматична причина печі є страхом або агресією. "навіть" всередині, коли обставини або люди навколо хворого не дуже підходять йому, але він намагається переконувати себе, що все дрібно.

В кінці цього переліку можна продовжити і приймати хороші уроки від нього для профілактики цих захворювань. Це також може допомогти профілактичному гомеопатичного лікування, підібраному чисто індивідуально. Але якщо у вас є хвороба, головне - його лікувати.

ПЕРШИЙ ЧАС

Якщо ви не можете змінити обставини, змінити ставлення до них. Але як змінити характер, який іноді диктує неправильне ставлення до життя?

Гомеопа не “розриває” вашу сутність, він підбере ключі до неї, визначить так званий конституційний препарат. Ця медицина буде вашим спалюванням від сто захворювань. У гомеопатії це не рідкість, але правило. Оскільки причина багатьох людських недуг може бути єдиною.

Підбір гомеопатичних препаратів здійснюється з урахуванням історії життя пацієнта, його психічних і фізичних характеристик, поведінки, а також спеціальних симптомів захворювання, які «фарбують» індивідуальну картину.

Наприклад, якщо терапевт просить вас, де болить і скільки, то гомеопат неодмінно зацікавить найменші деталі. З кожним портретом болю в гомеопатії є інша медицина. Наприклад, біль може посилюватися в холоді або в спеку, або пацієнт реагує на нього з роздратуванням або розривом; також важливо в який час виникає цей біль, коли він висохне, де він «полює» і який «реа» він займає – є багато подібних нюансів в анкеті гомеопа. І це перша скрипка, яка визначає тактику лікування.

Головне завдання гомеопатії – активізувати сили тіла для боротьби з хворобою.

Як приклад, у мене є кілька літніх пацієнтів, які страждають хронічним вірусним гепатитом С. Оскільки у них є багато супутніх недуг, які є протипоказаннями для традиційної антивірусної терапії (серце або інші системи не витримають), необхідно призначити гомеопатичні однокомпонентні препарати, відібрані індивідуально - вони значно зменшують процес руйнування печінки, погіршують прогресування захворювання, покращують якість життя пацієнтів.

Психосоматика: Діафрагма - страх, небезпека і біль, які ми набрякли Кортизол, естроген, інсулін: Як балансувати основні гормони

Це порівняння з скрипкою не випадково, так як гомеопатія не просто метод лікування, це мистецтво визнання тіла, його слабкі і сильні положення, мистецтво створення гармонії, що забезпечує здоров'я.

Матеріали ознайомляться з природою. Пам'ятайте, самолікування – це життєво-треатний, для порад щодо застосування будь-яких лікарських засобів і методів лікування, консультації з лікарем.

Джерело: www.zid.com.ua/rus_creativework/pyschevarytelnaya-systema-zerkalo-haraktera-y-perezhytyh-stressov