Піко Айер: Мистецтво забору

Де б побувати письменника Піко Поїхати в подорож? Ніде. Айєр пропонує неймовірне уявлення, що стосується нас, як ми пауза і просто відпочиваємо.

У наш божевільний, коли-небудь оформляючи світ, він пропонує стратегії, щоб звільнити кілька хвилин спокійного від кожного дня або декількох днів від кожного сезону. Це слово для тих, хто хоче спробувати звільнити себе від надмірного навантаження вимог нашого світу.

https:///embed.ted.com/talks/lang/en/pico_iyer_art_of_stillness

0:11

Я проживаю весь життя. Коли я був молодий дитина, сім'я вирішила, що було б дешевше, щоб відправити мене в школу-інтернат в Англії, ніж в кращу школу біля дому батьків в Каліфорнії.

З дев'яти років я перехрестив Північний полюс кілька разів на рік самостійно, просто піти в школу. Ще я мушу, тим більше мені сподобалося, тому, коли я закінчив вищу школу 18, я отримав роботу як офіціант, щоб мати можливість змінити робочі місця в будь-який сезон, збираюся на новий континент.

Тож я впевнений, що стала туристичним письменником, а робота і радість злилися. Я почав відчувати, що якщо ви пощастили достатньо, щоб відвідати свічникові храми Тибету або мандрівника по набережній Гавани і почуєте музику, що надходить з скрізь, ви обов'язково зможете принести ці звуки, недбалий небо і світлий синього океану до ваших друзів в домашніх умовах, перенести, що елюзивна магія і принести чіткість до свого життя.

Хоча ви, ймовірно, знаєте, що нічого не здається чарівним у подорожі, якщо ви встановили очі і розум до сприйняття магії. Принесіть зло чоловіка до Гімалаї, і він скаржаться, що харчові смаки погано.

Я знайшов, що найкращий спосіб зробити очі більш уважним до сприйняття краси, не дивно, було зупинитися і не рухатися. Це те, що допомагає нам знайти те, що так багато людей ламаються в цьому житті, кидаючи вперед на повній швидкості: переспліт. Для мене це також єдиний спосіб розбити свій досвід і пофарбувати чітку картину майбутнього і минулого.

З великим сюрпризом я зрозумів, що зупинка була як захоплююча, як збирається Тибет або Куба. Якщо зупинитися, я маю на увазі всього кілька хвилин щодня, або кілька днів на сезон, або, як деякі люди роблять, кілька років життя, щоб зупинитися на суму часу, який допоможе вам зрозуміти, які диски вам найбільше, що робить вас щасливою людиною в світі, і пам'ятати, що іноді заробіток життя і перебіг життя йдуть в протилежних напрямках.

р.

2:53

Звичайно, ми чули це з мудрих людей різних культур протягом століть. Ця ідея є як старий, як світ. Більш ніж 2 000 років тому, Stoics сказав нам, що наш досвід не є важливою, оскільки ми робимо з ними. Уявіть собі hurricane sweeping через місто і порівнюйте його на землю. Одна людина буде серцем, а інший, можливо, його власний брат, буде відчувати себе безкоштовно і бачити інцидент як шанс почати.

Те ж саме захід, але метрично проти нього. «Що нічого хорошого або поганого» Шекспір сказав в Гамлеті, «що відбиття робить все так». Це слова, які підтвердили мій досвід поїздки. 24 роки тому я пішов на найбільш шокуючі поїздки в Північній Кореї. Я повернувся в мій розум, намагаючись зрозуміти цю країну і знайти місце для неї в свідомості.

Цей процес триває протягом 24 років і, ймовірно, прослужить життя. В інших словах, що подорож дав мені красивими краєвидами, але це було тільки шляхом припинення того, що я зміг перетворити їх в довгострокове спостереження і глибоке розуміння. Іноді я думаю, що є так багато хто йде на голову, в моїй пам'яті, в моїй уяві, або в моїй уяві, що якщо я дійсно хочу змінити своє життя, я повинен почати з свідомості.

І знову це не нове. Шекспір і Стоіка говорили про це століття тому, але Шекспір не повинен мати справу з 200 електронної пошти в день. (Дочка) Щодо того, як я знаю, Стоіка не на Facebook. Ми прекрасно розуміємо, що в нашому повному обсязі затребувані життя, які найбільш затребувані. У будь-який час доби ми, наші боси, спамери, батьки. Соціологи виявили, що американці працюють менше за останні роки, ніж вони зробили 50 років тому, але вони відчувають, що вони насправді працюють більше. Ми все частіше оточують часові пристрої, але все частіше не вистачає. Ми легко з'єднуємо людей в віддалених куточках планети, але іноді в процесі ми втратимо дотик з собою.

Я дуже дивився, щоб зрозуміти, що це часто люди, які допомогли нам подорожувати тисячі миль, які не хочуть йти в будь-яку точку світу. Іншими словами, це люди, які створили технології, які допомогли подолати багато обмежень минулого, які розуміють необхідність деяких обмежень, особливо коли мова йде про технології. Я побував у штабі Google. Я бачив багато речей, які ви чули про: деревні будинки, трамвайки, працівники витрачають 20 відсотків свого часу, літаючи фантазію.

Але що здивувало мене ще більше, що, поки я чекаю на e-pass, один з співробітників сказав мені, що він хотів почати навчання йога колегам, як стати йога тренером; ще сказав мені, що він збирається писати книгу про двигун внутрішнього пошуку людини і як наука емпірично показали, що припинення, або Медитація, не тільки поліпшити здоров'я і очистити розум, але і розвивати емоційний інтелект.

У мене є друг в Кремнієвій долині. Він підтримує розвиток сучасних технологій. Кевін Келлі. Кевін не надав останню книгу про технологію на смартфоні, ноутбукі або комп'ютері. Як і багато в Кремнієвій долині, він суворо дотримується так званої «Шаббат інтернету», під час якого люди повністю закривають Інтернет протягом 24 або 48 годин, щоб визначити свої наступні кроки перед перезгасанням онлайн.

Саме тому, що технологія не завжди дала нам, як використовувати технологію мудрості. І якщо ви думаєте про Саббат, думають про десять команд - - слово "хто" використовується тільки один раз - коли згадується Саббат. Я відкрита єврейська свята книга Тори, найдовший розділ на Сабаті. Ми знаємо, що сьогодні пустий простір став найбільшою розкішю. Для багатьох музичних композицій, це пауза, яка дає красу і заповнює їх формою. Як письменник, я часто намагаюся залишити багато вільного простору на сторінці, щоб читачі могли подумати мої думки і дати свої фантазії відтворити.

8:24

У фізичному світі багато хто з нас намагаються, якщо це можливо, знайти будинок в природі, другий будинок. Я ніколи не мав можливості, але я пам'ятаю, що коли я хотів, я б отримати цей другий будинок тільки, маючи день. Це не просто, адже більшість з цих вихідних витрачається думка про те, як багато додаткових робіт знизиться на мене завтра.

Інколи Я думаю, що це буде легше для мене, щоб дати м'ясо, секс або вино, ніж читати електронну пошту. (Дочка) Тексти пісень, а це означає: І кожен раз, я приймаю три дні для солюду, частина мене відчуває себе винною: Я залишаю дружину самостійно, я не зможу читати остаточно термінові повідомлення від моїх босів, і, можливо, я пропустиме день народження друга.

Але один раз я досягла місця солідності, я розумію, що тільки там я можу знайти щось нове, творче і радісне, щоб поділитися з дружиною, босами і друзями. В іншому випадку, я просто нав'язувати мій виснаження і занурення на них, що зовсім не добре.

9:37

Коли я був 29, я вирішив розпочати життя знову і не працювати в будь-якій точці світу. Одного разу я повернувся з роботи, він був нічним. Я зрозумів, що я кинувся через життя так швидко, що я просто не можу тримати його. З того моменту, коли я мріяв, бо я була дитиною. У мене є багато цікавих друзів і колег, і я мав гарну квартиру на проспекті Парку і вул. 20. У мене була цікава робота над світовими подіями.

Але я просто не мав можливості відокремити себе від неї все, щоб просто послухати себе, щоб побачити, якщо я був дійсно щасливим. Так, я торгував це розкішне життя для одного на околиці Кіото, Японія. Це місто було місце, яке довге було міцним і таємничим Як дитина, я часто прийшов на зображення Кіото і здавалося бачити знайомі місця. Я визнаю їх перед тим, як я дивився на зображення.

Як ви знаєте, це гарне місто, оточене пагорбами, наповненими тисячами храмів і святин, де люди були тихими протягом 800 років. Я заснував, де я сьогодні живе з дружиною, і до цього з дітьми. У нас є двокімнатні апартаменти, але не є велосипедом, немає авто, немає телевізора.

І я все одно хочу допомогти людям, які я піклуюся про себе як журналіста, який, безумовно, недобрим для кар'єрного просування, культурної життєдіяльності або соціальних розваг. Але я зрозумів, що це дав мені те, що я хотів: дні і години. Я забув, що мобільний телефон. Я більше не дивлюся на годинник; кожен ранок, коли я прокинувся, весь день простягається перед мною, як величезний поле.

І якщо життя представляє неприємні сюрпризи, так як відбувається з часу: лікар надходить в приміщення з виспокійним виразом або водієм в машині прямо перед мою програє контроль на дорозі, я знаю, глибоко в моєму серці, що час, коли я не запустив в будь-яку точку, дасть мені набагато більше сил для майбутнього, ніж що я провів водіння навколо Бутана або острова Пасхи.

12:17

Я завжди буду турбувати, мій життя залежить від подорожі. Свою красуню є саме те, що вони допомагають принести спокій до руху і хвилювання світу. Я колись доповнив літак у Франкфурті, Німеччина. На мене ми говорили близько половини години, а потім вона відвернулася і сіла ще на 12 годин. Вона ніколи не перетворилася на монітор, ніколи не підібрав книгу, ніколи не псує. Вона просто сиділа спокійно, і щось її чіткість і спокій пропущена на мене. Я помітив, що сьогодні більше і більше людей приймають свідомі кроки, щоб звільнити простір в житті.

У деяких місцях, де протягом декількох сотень доларів на день ви попросите поїхати на телефон і комп'ютер відразу після прибуття. Деякі люди, які я знаю, що не дивитися відео YouTube, перш ніж вони йдуть на ліжко. А замість них відключають світильники і слухають музику. Вони будуть спати набагато краще і прокинутися більш спокійно.

Одного разу я був удачливий, щоб подорожувати на високих, темних горах біля Лос-Анджелеса, де великий і популярно улюблений поет і виконавець Леонард Кохен проживав монахом протягом багатьох років на Mount Baldy Zen Center. Я не здивився, коли у віці 77 років він випустили CD і свідомо назвав його «Старі Ідеї», які звернулися на графіки в 17 країнах і вдарив більше п'ять років. У зв'язку з тим, як ми переглянули часову і глибину, ми отримуємо від людей, які знаходять час і міцність, щоб зупинитися і не працювати.

Я думаю, що багато людей, таких як мене, є почуття, що ми стоячи перед величезним екраном, шумом і натовпом людей, змінюючи образ кожного друга. Цей екран є нашим життям. Тільки від неї, наскільки це можливо, і зупиняючись на відстані, ви дійсно зможете зрозуміти, що зображено на полотні. Деякі люди роблять це для нас, щоб зупинитися.

Грахем Хілл: Уроки, більше щастяДолі. . .

14:52

У віці постійного прискорення нічого не може бути більш привабливим, ніж уповільнення. У віці відволікання нічого не може бути більш розкішним, ніж фокус. У віці францових швидкостей нічого не важливо, щоб зупинити і відпочивати. Ви можете провести наступний відпочинок в Парижі, Гаваї або Нові Орлеани. Я впевнений, що ви будете мати великий час. Але якщо ви хочете приїхати додому живим, сповненим свіжої надії і з любов'ю до світу, я думаю, що вам потрібно серйозно розглянути просто припинення. Дякую. (Applause) Опубліковано

Джерело: www.ted.com/talks/pico_iyer_art_of_stillness/transcript? мова=