У якому віці діти готові до відповідальності?

Коли батьки в консультаціях попросять мене в якому віці необхідно нести відповідальність дитині, я пропоную за допомогою моделі зони проксимального розвитку (за Л. Вигоцького).

Внутрішнє коло – що дитина знає, як самому зробити, чим більше круга - що дитина може робити з батьками, тим решта - що дитина не може робити - або з батьками. І поступово розширюють ці кола. Як тільки сама дитина здатна взяти пластину і покласти її в раковину на два роки, потім це його відповідальність: взяти плиту, покласти її в раковину. Як тільки він може одягатися, він може одягатися самостійно.

Чим старша дитина отримує, тим більше він може зробити себе. Якщо дитина на сім або вісім років може обсмажити свої яйця або прогріти щось в мікрохвильовці, то він сам, а не батько-момі це зробити для нього.

Може бути в два-три роки, щоб допомогти висувати пральню. Той, що відповідальність, то йде йому повністю. На сім або вісім років він може отримати свої речі. Ви можете піти в школу самостійно. Я забув щось, учитель попсував його, всі діти мали, і він не був – наступного разу він запам'ятається. Але наслідки для своїх неправомірних рішень, за їх забутість і так далі – відповідальність повинна залишатися на дитину.

349983р.

Варіант, коли дитина забули щось, і ви поспішали запам'ятати і шукати його - потім знову взяв цю відповідальність. Нехай дитина отримає те, що називається «натуральні наслідки»: не приймаєте щось, щоб сидіти поодинці без неї, і ви скажете. І в наступний раз, ви пам'ятаєте, що будуть наслідки, і ви будете впевнені, що вони не відбуваються. Головне не заважати, де не можна заважати.

Я можу дати вам власний приклад: Я не хотів того, що вранці, замість того, щоб їхати до дитячого садка або навчання, діти перетворилися на DVD, і він сповільнить своїх комісій. Я попередив, що, як тільки я бачив DVD на ранок, я хотів би негайно зламати DVD, вони були дивитися. Звісно, вони не вірять мене, а потім вранці я входжу в зал, і вони повільно одягаються до іншого кіно або мультфільму. Я збираю диск і розірю його.

Він був настільки красиво розділений на кілька частин. Я кинувся на ковроліні, і скажемо, ми виходимо в п'ять хвилин. Абсолютно спокійний, без тангтрусів, без шаутінгу, безглуздий, попередив вас, зламав і зліва. З тих пір я не мав телевізора вранці. Діти, звичайно, постаралися пояснити мені ввечері, що моя дія не була економічно доцільною, що зараз мені доведеться купити новий CD.

Вартість диска менше долара - пакет сто штук, і його записували на нього. Я сказав: "Ні діти, ви не знали, ви просто не будете мати цього диска. Я не буду витрачати додаткові гроші на відновлення. Зацікавити, вирішити проблему. Мама зберігала свою обіцянку один раз. «Я не схожий на те, що ви повертаєтеся на мультфільми вранці, тому вам не доведеться диску».

І в такому випадку можна вирішити будь-які проблеми. Вони заявили, що вони обіцяли. У більшості, після другого часу, це стосується дітей, які «не йдуть тут – є стіна. й

р.

Не хвилюйтеся про те, як дитина обіє інших дорослих.Учитель у саду, учитель в школі, тренер в спортивному розділі, вчитель в гуртожитку. І дитина, виходячи з цього середовища, бачить, як інші діти поводитися, як вони повинні бути поважними, які норми і правила.

Щастя є побічним ефектом звичайного життя

уроки ревності

І якийсь день без тебе навчиться приховати ці правила та межі. Але тільки якщо ви не повісите цю відповідальність, не перетягуйте на себе. Як тільки ви починаєте нести відповідальність за свої відносини з незнайомим дорослим, ви «іграєте». Ви зробили помилку, і це буде гірше. Подаруйте дорослим вчителям і вашій дитині можливість вести переговори між собою. Вони можуть зробити це без вас. Видання

Автор: Ольга Юрковська

Джерело: yurkovskaya.livejournal.com/123187.html

Категории

Смотрите также

Новое и интересное