Pedriño Fonseca: Поради для хлопчиків

Бразильський фотограф Pedriño Fonseca в Bbc 100 Жіночий проект

Моя дитинка була наповнена сексізмом.

Я народився на північному сході Бразилії, у бідній області, що зберіг найгіршу концепцію панування з португальського колоніального правила. На наших землях були заселені багатими білими чоловіками, які завоювали африканську мову, а потім залишили нас суспільство, яке мало дотримуватися тієї ж логіки.

Фото: Pedrigno Fonseca

Чоловіки в цих частинах жили з розумінням того, що вони були господарями, що вони мали свою власність, чи це було предмет землі або людей, найчастіше жінки. Головне завдання цих чоловіків - зробити гроші. Жінки повинні служити їм.

І багато століть пізніше ми живемо з тим самим ставленням: Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів. Це спотворене сприйняття світу призвело покоління бразильців, щоб обхопити сексізм.

Розширення ролі

Але з приходом нашого сина Йоано в сім'ї я зрозумів, що довелося навчити його дуже різні речі, щоб він виростав з абсолютно різним світоглядом.

Чоловіки є для танців, в домашніх умовах вони сидять, ігноруючи будь-які побутові обов'язки, такі як прибирання, приготування їжі, миття посуду, покупка круп. Їхній обов'язок полягає в тому, щоб розпочати роботу вранці, приїжджати додому і засипати. І кожен день все те ж саме в колі. Це природний розвиток багатьох поколінь в Бразилії, і для багатьох він все ще прийнятний, особливо на північному сході.

Я піднявся в цьому середовищі. Що я звик. І я не бачу себе, тому що це стан справ, які міцно засвоювалися нашій культурі.

Це сприйняття світу – де чоловіки мають голос і жінки – не згорнулися, коли народжувалася дитина. Я розумію, що був чоловік, який також може слідувати шляху, встановленому суспільством. І я не можу дати, що сталося. У мене був ще один чоловік, і для мене це був символ змін. Для мене і для мене.

Поради для хлопчиків

1,1 км Задайте сина, щоб мити страви разом. Потім можна перемістити на чищення квартири (в тому числі у ванній кімнаті). Згодом спробуйте приготувати щось разом. Це дуже смішний і веселий, і ймовірно, що після того, як ваш син буде розуміти, щоУ питаннях внутрішніх обов’язків стать не грає ролій

2,2 км Грати футбол з ним і своїми друзями, але не забудьте запросити дівчат. Команда

3. У Ніколи не пам'ятаєте, перебудьте сина, коли вона йде. Пам'ятайте, що він буде дотримуватися вашого прикладу.

4. У І будь ласка, покажіть йому весь час, що жінки не люблять насильства. Немає дійсно

Ви знаєте, що я ніколи не зрозумів роль мій мама, граючи в моєму житті. Але всі раптові я побачила її в дуже різному світлі: вона підняла мене майже поодинці, вона була як мама, так і да до мене. Весь день працювала важко на роботі, піклуючись про мене, приготування їжі, затишку, даючи мені стільки любові і торкнутися.

Я ніколи не думав про те, як відносини можуть мати політичний і етичний вимір. Але раптом я зрозумів, що я можу боротися за гендерну рівність. Дякую за дружину, я розумію силу жінок. І як я слухав свої погляди на вітчизняні хори та жіночі глобальні питання, я зрозумів, що Джоао може прийняти різні шляхи. Що я ніколи не пішов.

Я зрозумів, щосексуальні матусіМи не можемо досягти рівності в суспільстві, доки ми починаємо розвиватися.й І коли я покажу своє ставлення, моя любов до сина, коли ми займаємося внутрішніми обов’язками і поділяємо їх однаково (Яно має дві молодші сестри), коли він розуміє, що думка жінки, її тіло слід лікувати повагу, то я розумію, що син починає дивитися на світ по-різному. Не подобається мені і більшість мого покоління. Але так, що нам потрібно вчитися.

Чи використовує João будь-які статеві фрази? Так, буває, коли він забутий. Він все ще є дитиною і росте в суспільстві крутиться в стереотипах. Наприклад, він розповів мені про шкільний інцидент, в якому всі діти побігалися з футбольним полем під час припинення, але хлопці сказали дівчатам знайти щось інше. З вечерею він сказав, що він зробив щось неправильно, але не міг зрозуміти, що це було. Поговорили з ним і пояснили, що помилка була в тому, що вони прийняли рішення для дівчат, щоб зробити те, що вони повинні зробити, і це було помилково думати, що футбол не гра для дівчаток. Син слухав уважно, запитав питання, і наступного дня, повернення з школи, він сказав, що він підійшов до дівчат і апологізував для того, що сталося. Видання

Андрій Максимов: Діти, які замовляється виростити як раби

Шам'я і груша: що ми надаємо нашим дітям

Джерело: womo.com.ua/pedrino-fonseka-svoego-syina-ya-vospityivayu-na-printsipah-uvazheniya-prav-zhenshhin/