Лео Бокерія: Нездоровий спосіб життя є багато поганоосвічених людей

Лео Бокерія часто називають людським оркестром. Вчений, кардіологічний хірург, громадський діяч, педагог, промотор здорового способу життя, президент Ліги Здоров'я Нації і просто соковита людина з задоволенням поділилася своїм досвідом і рецептами здорового способу життя.

Фото: Олексій Белкін

Лікар про здоровий спосіб життя:

Щоб сказати, що один може одночасно зробити здоровий нації. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Ви можете тільки спробувати продовжити життя. Але ми можемо навчити покоління, яке ще не обтяжується шкідливими звичаями, щоб жити розумно. І це не так складно.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Здоровий спосіб життя – доля неосвічених людей. До операції Єльцину ніхто не знав, що операція аортокоронарного шунтування була, і наша країна знаходиться на списку лідерів з точки зору кількості захворювань серця. Ми не в зв'язку з тим, хто цікавиться здоров'ям.

Чи знаєте ви, куди живуть найдовші? Головна Коли ми дізналися, ми були шоковані: після усього, є найбільш забруднене повітря, шум, бюст, багато стресів. Так ми вирішили дізнатися, що це парадокс.

Виявилося, що в центральному районі Москви мешкає більшість людей з вищою освітою – люди, які не дозволяють нехтувати і нехтувати. Людина з вищою освітою елементарно щітає зуби, бере душ, дотримується будь-якого режиму дня, не п'яний, зазвичай не кричить.

Громадський діяч на здоров'я народу:

Коли німці 35 років тому встановили себе мету поліпшення нації, створені всі умови: багато бігових доріжок в різних закладах, в парках - спеціальні траси для бігу, басейнів, штучних озер тощо. В цей день триває ставлення до здорового способу життя!

Про 3 роки тому я побував друг в Німеччині, отримавши в 7 ранку (можна добре спати) і побачила своїми очима, як німці, з незмінними посміхаючими на обличчі, рано вранці: жир, тонкий, молодий, старий – кожен. Ось як вони починаються щодня. Саме тому наша тривалість життя вища, ніж наша.

Ми припинили біг, припинили ходи. Ми не маємо умов для цього! Я жив на Ленінському проспекті, я завжди любила ходити, ходити. Прогулянка з Ленінського проспекту на площі Гагаріна. Про час назад Я не можу уявити краще спорт! Тепер намагайтеся ходити по Ленінському проспекті - є машини в 8 рядах, по-друге, смог, дим і по-третє, в наш час це фізично небезпечний.

Не можна навіть думати про те, що велосипедні доріжки десь!

Коли ми провели змагання з просування здорового способу життя для президентського гранту, ми отримали 1600 проектів. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Але з яких причин, коли мова йде про щоденне дотримання простих правил, багато хто не може протистояти спокусі лінь, пити і їсти, що вони отримують.

Екс-смокер на куріння:

Я кинути курити, коли я був курцем протягом 20 років. Я зробив все один раз.

І я був керований ним чистим шансом. Я був молодим професором, копченим як локомотивів, і пацієнт прийшов до мене на консультацію. Я поговорив з ним, він подякував мені і сказав: «Доктор, коли я приходжу до вас, Я пішов до туалету, щітнув зуби так, щоб я не зловився тютюном.» І тут ви ... дим - це стовп! Я сказав: «Не беріть приклад мене». й

І цей інцидент потрапив мені так важко, що він був після того, що я вирішив відмовитися від куріння. І тепер я кажу всім лікарям: як можна курити, знаючи, що це шлях до інфаркту, гіпертонії, раку легенів і т.д.? й

Дієтолог:

У вересні минулого року я припинив їсти шоколадом, який я споживав у величезній кількості: прийшов з операційної кімнати, ate бар гіркого шоколаду і працював ще 5-6 годин. Він був своєрідним допінгом.

Але з часом я зрозумів, що, ймовірно, це не призведе до хорошого, і я пішов на дієту американських астрономів, які виключає цукор, хліб, сіль. Я втратив 9 кілограмів і відчуває себе набагато зручніше, ніж раніше, і мій апетит ще жорстокий! Хоча моя сім'я стверджує, я думаю, що це їжа добре для мене.

Вранці, як правило, я їсти сир, приїжджати з операційної кімнати - легкий йогурт або курячий яйце (який моя дружина варена і ретельно подрібнила в мій портфель). А в домашніх умовах це повна вечеря.

Про мене:

Я прийшов в цей світ тільки в одній ролі: як кардіохірург. Часом до 16 годин на добу. Всі інші стебла з цього: моя наукова робота, моя соціальна активність. Одного разу, я просто відчув, що я повинен сказати щось до світу, тому що я думав, що це потрібно для зміни. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Але брати участь в процесі... чому б не?

Я щасливий. Я почав мати ці думки, група активістів почала формувати Лігу здоров’я Нації (Я ще не був там). Вони просять мене підписати звернення до народу. А потім знаходився з'їзд, і я був несподівано обраний президентом цієї організації.

Розроблений спосіб – це ціла історія. На початку було прийнято рішення про те, що Ліга повинна мати кілька людей, які підтримали її. Але в кінці ніхто не зберіг. В першу чергу це все базувалося на ентузіазму. Але поступово ми досягали того, що він придбав певну вагу, вплив. І тепер я думаю, разом ми можемо поступово змінити думки людей, для яких здорове життя є порожньою фразою.

Оптиміст релаксу:

У нас є багато способів розслабитися, крім тих, які шкідливі для здоров'я.

Я знав батько одного з моїх співборців, відомого математика, який жив у 93 році. Він танцював з дружиною, поки він загинув. І вони насолоджувалися нею багато. Я думаю, що пристрасть відіграла ключову роль в тому, як він жив такий довгий, щасливий життя.

Якщо у людини немає інших хобі крім куріння і пиття, то він коштує копійки. І коли вони є, потреба в шкідливих способах релаксації зникне. Ось простий рецепт позбавлення від шкідливих звичок: отримати хороші звички.

Brene Браун: У вас є сміливість бути себе і зупинитися!Jorge Bucai: 20 кроків на вашому шляху

Є красиві жінки, чоловіки, класична література, спорт, музика ... весь світ наповнений кольорами і змістом, які ви бачите дуже по-різному, коли ви вільні від залежності. Ці кольори та вміст є найкращим стимулом, щоб почати жити прямо!

Джерело: pulsplus.ru/talking-about-it/leo-bokerija-o-sebe-vrednyh-privychkah-i-poleznyh-sposobah-rasslablatsa/