Є тільки один рецепт освіти – не вдарив дітям в голові

Чи може мати боляче дитину, щоб працювати? Чому б не грати з трирічною дочкою? Що робити, якщо дитина не хоче вчитися і як навчити його заковтнути?

Сімейний психолог Людмила Петрановська відповідей на питання батьків.

Мама і робота.

Питання: Дитина - 2,5 роки і завжди висихає при листуванні матері. Чи є це нормально? Чи можна це пом'якшити?

Відповідь: Дитина є дво-і-халф років і повинна бути нещастям, що мама залишається, це нормально. Будь-яка дитина протягом 3-4 років хоче мати там. Він має право стати компенсацією. Нема нічого неправильного з тим, що ви захочете йому приїхати. Ви можете почати готувати його до цих розривів заздалегідь, трохи трохи. Але важливо, щоб ця доза була можливо для нього. Наприклад, якщо мама залишає за місяць на діловій подорожі, вона буде занадто багато для дворічного дитини.

Питання: Я працюю, мій син 4 роки, я пішов працювати, коли він був два. Моя сина захоче мене витрачати весь вільний час з ним. Коли? На вихідних роботах, у вихідні дні, необхідно очистити і піти в магазин. Чистий Я покращую якість часу, що я витрачаю з дитиною?

Відповідь: Це проблема всіх робочих мам – і ви повинні працювати, і дитина потребує вас. Тут необхідно не стільки поліпшити якість часу, щоб допомогти дитині реалізувати і відчути свої почуття про те, що ви залишаєте. Ви повинні відчувати себе шкода для нього, щоб не пропустити його. Подаруйте йому деякі ваші речі, щоб він міг прогулятися в своєму роді, наприклад. Подаруйте подарунки. Все це полегшить його відокремити.

Питання: Чи можливо, що я хвораю дитину на роботу?

Відповідь: Звичайно, ми травмуємо дітей щодня. Той факт, що ми йдемо на роботу, той факт, що ми не робимо мультфільмів і так далі. Ми всі болить весь час, це не кінець світу. Як виростити дітей, вони травмують весь час. Вся точка полягає в тому, що це мікротравми. Якщо ви не втратите контакту з дитиною, це океї. Він може вижити його і поступово адаптуватися.

Брати і сестри

Питання: У мене є два діти, мій син один рік і мій дочка три. Я вдома з ними майже 24 години на добу. Моя дочка завжди просить мене грати з нею. Що це, вона буквально прилипає до ноги з ранку до ночі і чекає на мене, щоб бути випущений. З'ясуйте, що я відмовлюся від свого часу - Мені потрібно варити обід і годувати сина. Що таке?

Відповідь: Ця ситуація знайома з багатьма, асоціюється з урбанізацією, в результаті чого в своїх будинках зафіксовані мами і дітьми. Ні в моєму житті є молода мати з дитиною або двома залишилися окремо. багаті слуги, бідні мали велику родину. І тепер ми не пустили дитину на вулиці окремо. Сім'ї стають невеликими – мама один, тато на роботі. І виявляється гельська ситуація - дитина дико нудьга, він хоче грати з вами, бо ніхто не інший. Мама не може дозволити собі грати, вона не встигає. Крім того, вона дуже нудна. Неприродний для вирощеної жінки, щоб грати трирічної гри. Подумати про те, як знайти інших дітей. Ну, наприклад, згодні з друзями, які діти візьмуть участь в одній родині, потім в іншому.

Питання: У мене є два сини, 3 роки і 8 років. Маленький - бульйон і завжди провокує старшого. Як відреагувати батьки – допити чи дати їм зрозуміти себе?

Відповідь: Якщо ви починаєте заважати, то ви продовжуєте розуміти свої відносини до дорослого віку. Якщо це не частина вашого плану, краще уникати ролі арбітра. Потерпілий і це.

Бабусі та інші родичі

Питання: Моя бабуся часто говорить про неприємні речі до моєї трирічної дочки: «Що нехай ти торкаєш,» або «Ще волосся тонке,» або «Ваш брат краще, тому що він добре харчиться». Скільки може бабуся болить дитину з такими заявами?

Відповідь: Залежність дітей від онуків значно менше від батьків. Якщо бабуся є просто монстр і дитина не щаслива з нею, то так, не залишайте дитину з такою бабуся. Якщо бабуся “молес” на дрібних речах і дитина щаслива – це океї.

Питання: Вона 11 років і оточена багатьма родичами. Я почав помітити, що вона намагалася вгадати, що емоції були очікувані її. А якщо вона не схожа на щось, вона говорить її бабуся, "О, це мило, я мріяв про це довго". З’ясуйте, що її реально я не бачу. Чи можна залишити це таким чином чи ні?

Відповідь: На жаль, це зараз досить часте явище. Коли сім'ї будуються на емпатії, емпатії, чутливі емпатичні діти потрапляють в пастку, тому що вони не хочуть заснути дорослих. Вони відчувають, що їх реальні почуття і емоції заборонені. Добре, якщо вони можуть спілкуватися з однолітками і отримати більш здоровий зв'язок. Якщо ви не маєте здорових відносин з вашими однолітками, я думаю, що деякі табори з психологічним компонентом – рольові ігри, щоб дізнатися про ваші почуття. Вона потребує зовнішньої допомоги.

Підлітки та відсутність мотивації

Питання: Його син 14 років і в 9 класі. Він має повну відмову від школи - непереможливе, не хочеться, нещастя і так далі. Не зацікавився чимось іншим, ніж комп'ютер і прогулянка з друзями. Не можна сказати, що він буде робити після 9 класу. Що таке?

Відповідь: 14 років? Ні. 9 клас – це твій малюк. Якщо ми вирішили, куди піти далі? Зайдіть його. Запитайте його, що питання. Просимо питання – виконання батьківського мита. Подумайте, що він все ще має час. Чим більше ви думаєте про нього, тим менше він буде думати. Той, що ви вирішили, ми це зробимо. Не пізно боротися з цими питаннями для нього.

Питання: Моя найдавніша дочка 13. Не хочу нічого робити, ні уроки, ні. Вона не має мотивації.

Відповідь: Хто хоче зробити домашнє завдання на 13? Дитина не хоче. Якщо ми визнаємо це право. Не хочете зробити домашню роботу, щоб не захочеться піти в нудну школу нормально. Не намагайтеся мотивувати його робити все це. Я знаю, що ви не хочете. А потім ми можемо допомогти дитині навчитися ковтати жаба. Як допомогти? Наприклад, розкажіть, як ви не хочете зробити. Або подаруйте мені щось смачне, щоб засолодити таблетку.

Питання: Мій підліток дочка не схожий на що-небудь. Так ми збираємось піти кудись, і я сказав: "Ком на, зробити вашу домашню роботу і піти." Через п'ять годин, нічого не зроблено. Дочка небайдужно говорить: "Нехай ми не будемо йти." Навіть загрожуючи взяти телефон не працює: "OK, okay, візьміть його."

Відповідь: Взяти всі претензії та побажання є надзвичайною формою протесту для дитини. Це часто говорить про те, що дитина відчуває себе занадто під контролем, занадто багато очікується від нього. А потім ви просто повинні стояти назад і сказати, "Це ваше життя, ви живете його, як ви хочете, якщо ви хочете, shout."

Питання: Дитина 12. Здається, що зараз він зацікавлений в комп'ютерних іграх. Що робити - обмежити, не обмежувати або видалити альтгетер?

Відповідь: Питання, здається мені, чи спілкується він з однолітками в реальному житті або ні. Чи є у кого-небудь друзів у дворі? Чи грає він футбол? Якщо ні, я б погляну, доповнивши свого життя, Прийміть ситуацію, коли він відкриває гру з однолітками. Прийміть його в село, наприклад. Так що він розуміє, що є ще щось в житті, що ви можете просто приїхати до футболу. Розгорніть своє бачення.

Питання: Дитина просто хоче лежати на дивані з телефоном. Це його. Як вийти з цього стану рослин?

Відповідь: Це те, як він відмовляється від ваших правил. Коли ви активні, ви є джерелом всіх мотивацій, бажань та рішень. Чим більше ви стрибати по ній, тим більше він закривається. Не знаю, що ви не захочете його. Ви знаєте, що я часто попросив, як вижити підлітків. Так у мене є три батьківські поради: секс, робота, алкоголь. Подбайте про себе, ваш бізнес.

Питання: Але ви знаєте, що дитина буде лежати на дивані все своє життя.

Відповідь: Я розумію, що ви боїтеся. Але чим більше ви страхуєте, тим більше вони лежать. Це співзалежність механізму. Коли людина відчуває, що хтось живе своїм життям і занадто стурбований ним, він починає захищати свою суб’єктивність. Ну, якщо активна, коли він каже, "Чи ви!" І коли немає сили для активного опору, він починає захищати себе пасивно. Закриття та закриття.

Цікаво: Як мати критичне тлумачення з дитиною

Як захистити підлітка від поганого впливу

Питання: Якщо ви залишаєте дитину самостійно, не турбуйте його неприємними речами, не вийде, що людина зросте, хто не зможе впоратися з труднощами? У яких ситуаціях потрібно наполягати, долати, де можна розслабитися і сказати – не хочеться, не потрібно?

Відповідь: В житті завжди є щось подолати – піти додому, коли ви втомилися, щоб піти поза, коли це холодно, чекати вашої матері від роботи. Що ж, парникові умови ще не будуть працювати. Не дивно створити їх штучно. Життя вже складається з труднощів, ви не будете в будь-якому місці. Якщо він може долати, підтримати його. Якщо ні, нехай йти. Видання

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: ezhikezhik.ru/review/est-tol-ko-odin-tocnyj-recept-vospitania-ne-nado-bit-detej-po-golove