Вирощування орхідей фленопси: ct nup вузол

Розмноження фалаенопсусу в домашніх умовах вважається складною, частково ризикованою (відділ рослини на дві частини), часто непередбачувана і ненадійна (стимуляція з особливими гормонами нирок на подолу). І ще, за останні кілька років я успішно підняла дітей на квітконосах цих орхідей без особливих труднощів і без застосування гормональних паст.

Бажаю познайомитися з орхідеями 7 років тому, я зробив два рішення: спочатку, щоб зберегти ці рослини тільки в природних умовах кімнат і балконів, уникаючи орхідей і штучного освітлення якомога більше. Другим є збереження календарного щоденника максимально докладно.

Я все ще дотримується цих принципів. Підсвічений орхідей побудований, але використовується тільки як «реанімаційний блок». Я все ще не тримую орхідеї щоденника. Тепер це менш детальна і краща систематизована. Ці записи неодноразово допомогли зрозуміти причину певної поведінки рослин. Це те, що сталося з Phalaenopsis.

Купуючи ці чудові красуні, я бажав їх, щоб цвісти цілий рік! Ну, принаймні двічі на рік. Я бачив цю поведінку в мій друг. Моя фалаенопсис кожна весна тільки отримала дітей. Коли сталося в третій рік, я прочитав всі ноти в щоденному режимі.

Проаналізувавши її, одержувала дивно просту і лаконічну схему, яка повністю вписується в природний ритм життя цих рослин. Три більш весняні я протестував цей метод і отримав послідовно позитивний результат, який хочу розповісти квітковим вирощувачам, які хочуть отримати дітей фалаенопазу.

р.

Це досить простий. Єдиний серйозний обмеження: вікна, які містять фалаенопсис, повинні шукати кілька годин на день сонця. Північно-Північний захід не підходить.

Час року: з другої половини лютого до середини червня. Вимоги до рослин: дорослий зразок з хорошою кореневою системою і не менше 4 великих листя. Природно, фалаенопсис повинен бути відхилений. Це, щоб мати свіжу (не більше одного і половини років) педюнкулу, обрізаний до верхньої «згортання» нирок. Добре, якщо орхідея відпочивала після цвітіння на пару місяців.

Я спробував три варіанти, які дають бажаний результат. У всіх трьох випадках нічні температури +16-18 градусів. Вода, відповідно, дуже страшна або не вода протягом 10-15 днів. Все зроблено таким же чином, щоб стимулювати цвітіння. Необхідно «зробити» квітковий бутон, а потім весняне сонце відіграє роль.

Варіант один.Лютий-березень, західне вікно, освітлене сонцем від 15 годину. У цей час року ночі на підвіконні ще холодні. Відмінність в день і нічних температурах на прозорі дні. Квіти в фалаенопсисі нагрівають сонячними променями не менше години на добу. На листках деяких рослин з'являється фіолетове покриття, так званий «тан», але досить слабкий, небезпечний. Це найкращий варіант. Я зрізаю молодий фалаенопсис з квіткону в червні. Рослинна рослина має час на відпочинок (зростають листя) і восени сповнена міцності і готовності до цвітіння.

Варіант два.Квітень, на початку травня. Я приймаю рослини до глазурованого балкона східної орієнтації, як тільки до дня і нічних температур. Відмінність температури в цей час також значна. Phalaenopsis отримує прямий сонячний світло від 7 до 11 годин. Навіть при розміщенні 120 см зі скла вони мають «тан», іноді досить міцний. Гібриди з темними листям реагують особливо гостро. Догляд слід приймати, оскільки здоров'я рослини дуже важливіше, ніж отримання потомства. Якщо можливо, відтініть листя (але не квітучі) з іншими великими рослинами. Антуріум, наприклад. Цей варіант також незручний, тому що необхідно уважно стежити за прогнозом погоди і зупинити полив 3-4 дні до холодного оснащення.

Варіант три.Шукаємо як номер два. Найскладніші і ненадійні, тому що це можливо тільки під час холодного оснащення з кінця травня до середини червня. Я залишаю рослини на балконі, затінивши їх в цьому випадку особливо ретельно. Це ціла хитрість: виключити перегрів листя фалаенопазу і досить прогріти його квітки-носи на сонці. Якщо орхідея віддає в цей період, то швидше за все, не буде цвісти до кінця року. Не потрібно відпочивати. Як правило, після одного або двох тижнів висихання грунту в каструлі з орхідеєю, помітила збільшення нирки, а через тиждень перші крихітні (0.5 см) листочки розгортаються. Кількість дітей на заводі не можна передбачити. Буває, що деякі гібриди «виготовлені» і натирають молоді рослини одночасно з одним квіткою. Але найчастіше тільки одна, найбільша нирка активізується.

12

Відтепер я знімаю фалаенопазу в тепліше і затінене місце. Це важливо для подальшого осіннього цвітіння. Рослина починає харчуватися поливом і активно на листках. Добрива в цей час дуже необхідні, але для збільшення частоти поживного поливу або їх концентрації не варто.

Я помітив, що навіть дуже міцні зразки, якщо вони ростуть листя одночасно з потомством, то цей лист, незалежно від того, як ви годуєте рослину, завжди виходить меншим і слабким, ніж попередні. Фаленолис дарує всім дітям все.

Інтенсивне годування на листі дозволяє виправити цю ситуацію, а молода рослина в цьому випадку підвищує біомасу особливо швидко. По-перше, зростають три листочки (одноразово два), один більше, ніж інший, починається швидке утворення кореневих. На цій точці я готую каструлю для молодого фалаенопазу. Горщик повинен бути прозорим. Так простіше визначити необхідність поливу, стежити за зростанням коренів і виключити їх гниття.

Спочатку я зробив підкладку для малюків в однакових пропорціях, як і для дорослих рослин, обов'язково доданий мох спрагу. Тепер використовується тільки сосновий корок (розмір частинок 0,5-1 см). Мос сфагми повністю виключити.

Справа в тому, що молоді рослини на перший рік необхідно тримати в теплиці з підвищеною вологістю, моху дають зайву вологу в горщику і коріння швидко гниться. Не менше половини необхідного корока для нової рослини беремо з горщика дорослого phalaenopsis (додатково подрібнюється). Це значно покращує виживання дітей, оскільки така підкладка вже має всі мікроорганізми, необхідні для життя рослин.

Коли посадковий сайт готовий, я вирішив, чи можна видалити квітковий деск або ні. У деяких гібридах педюнкули залишаються гнучкими, або я вирощую фалаенопсис в підвісній кошику і не зав'язувати педункулу. У цьому випадку він вигинає і висить нижче краю горщика. Потім я не ріжу маленьку орхідею, але малюємо її до підготовленого горщика і закріплюємо її дротом.

Сама педулка спочатку надійно фіксується, витягуючи дріт до краю горщика дорослої материнської рослини. У цьому випадку не потрібно теплиця-орчидаріум, а особливо швидко розвивається невеликий фаленопис. Цей варіант бажано, але рідко буває.

Набагато частіше міцні квітучі піднімаються над рослиною. Потім чекаю на кілька днів до тих пір, поки коріння малюка виростають на 2-4 см. і зрізають його разом зі шматочком суцвіття довжиною не менше 1 см. Зрізи лікуються порошком фундазолу. Я висаджувати і покласти його в теплиці.

Дитина розвивається близько року. Під час цього часу виростають два або три листочки, а кілька коренів слід дістатися до дна горщика. Після цього рослина може зберігатися на підвіконні як дорослий. З хорошою обережністю кожен лист росте більше попереднього, і після іншого року молода рослина здатна цвісти.

р.

На материнській рослині листя квітів можна повністю вирізати. Він ніколи не віддасть будь-яку подушку або квіти. Коли я пропустив момент, коріння виросли занадто довго і не могли б покласти в горщик без перерви. Потім вона залишила малюків на квітковому бороді і спостерігала за такою картиною: величезна «солодка» коренів виростає, а листя взагалі не ростуть.

Восени з природним охолодженням і зменшенням зрошення, невеликим фалаенопсом випускає квіткову рослину від 10-12 см і цвіте одним або двома квітками досить нормального розміру. З цим розвитком найкраще чекати закінчення цвітіння і поява нового полотна. При цьому коріння починають рости.

Важливо вирізати маленьку орхідею, не відхиляючи момент початку кореневого утворення. Ці молоді корені стануть головними, а довгі коріння повітря поступово загинуть в горщику, тому їх можна відрізати до комфортної довжини. Зрощування необхідно обробити вугільним порошком або фундазолом.

Таке процвітання слід також вирощувати в теплиці не менше року. У методі, запропонованому мною, ключовою точкою є обігрів квітки після пробудження нирок. В той же час сонце є найдоступнішим, вільним «тепловим пристроєм», який не здатний спалювати квіткову рослину. У мене є ще один цікавий досвід, що підтверджує важливість опалення.

Декабрист у вашому будинку: особливості догляду та секрети цвітіння

Як правильно вкорінити живці кімнатних рослин

Можна зробити висновок, що для швидкого зростання відштовхування бажано для фалаенопсу, щоб забезпечити температуру +25 до + 30 градусів. Знижують температуру, уповільнюють дітей. З восьмого гібридного фалаенопазу, що росте в мене, не вдалося відтворити лише одну.

Автор: Тамара Викнич

Джерело: www.flowersweb.info/orchids/experience/phalenopsis.php

Категории

Смотрите также

Новое и интересное