Як дізнатися тему вночі до іспиту

У дворі – кінець листопада, що означає, що дуже скоро в університетах почнеться сеанс обстеження. Вчителі університету завжди хірурги, щоб підготувати іспити з першого вересня, і, в цілому, вони мають право: якщо ви читаєте всі громюри, які вони писали надзвичайно плутати, і навіть іноді в мовній мові, то це дійсно займає не менше декількох місяців, щоб запам'ятати все це.

Але хто з достатніх студентів навчає всіх цих несправедливостей без свічок - і за шість місяців до його тестування? Навіть буває, що ви не хочете вчитися до останнього моменту, тобто до самого останнього, коли іспит є день, або навіть остання безсоння ніч, і ви не хочете використовувати Spurs або не знаєте, як їх використовувати. Це герої, не гавка, але буріння граніту науки, і я хочу допомогти.

3250Р. 3700Р.

У той же час, напевно, не зайвим буде зробити замовлення: Я маю досвід успішного навчання школярів та студентів за цими методами – зокрема у гуманітарних дисциплінах (соціальна наука, право, історія, література). Що відбувається в біології, математики, астрономії та фізики з хімії, у мене немає уявлення.

Але щодо дисциплін гуманітарного циклу, запропоновані рекомендації, завжди на штампі - і на будь-яку прийнятну оцінку, до "п'яти". Однак тільки якщо ви не страждаєте від проблем пам'яті, і якщо у вас є хоча б асоціативне мислення.

Як приклад шкільного підручника з соціальних досліджень. Давайте подивимося, які розділи цієї соціальної науки включають. Пишіть імена цих розділів на шматку паперу - і запам'ятовуйте серцем (прави імен секцій). Я зроблю тебе.

Далі ми розглянемо самі розділи і переконайтеся, що вони включають глави і абзаци, на основі цього ми розуміємо, що бажали нас на всіх (повно, скажемо, розділ «економіка» вивчає виробництво, розподіл, обмін і споживання, все інше похідне).

Далі – робота над кожним окремим розділом: запам’ятовується серцем і намагатися зрозуміти ключові умови та іншу інформацію, висвітлену в підручнику в сміливих, все інше ігнорується.

До речі, основна проблема студентів полягає в тому, що вони намагаються дізнатися зайву грязь, яка, як правило, 95 відсотків в підручнику. Ця помилка не повинна повторюватися, особливо багаторазово. «Вода» не гідна уваги.

В результаті ви будете здивовані, що будь-яка щільна книга, що вичавлюється до краплі, як лимон, підходить в блокноті, чотири рази менше, ніж навіть ваш лекційний ноутбук. І зміст, необхідний для "п'яти" на іспиті, набагато більше, ніж у вашій лекції зошит.

З того, як ми переїхали до соціальних досліджень і до розділу «економіка», ми розглянемо, що ми зробили в цьому розділі. Що відбулося в тому, що ви повинні пам'ятати, що економіка є, які види господарських систем, які фактори виробництва, і три або чотири інші закони в сміливих.

З правильною концентрацією, це час, максимум, половина, і ви будете знати його з зубів. Не один запитати вас більше, повірити мене. Те ж саме стосується всіх інших розділів. Дуже бажано в кінці, щоб залишити сорок хвилин – годину говорити і схуднути письмові фрази, схеми і, можливо, деякі ескізи. Оцінити, ви готові до іспиту, йти вперед!

Питпади можуть бути на історичних та літературних предметах. Є багато інформації в них, здавалося б, важко вписуватися в деякі схеми. Назви, сюжети, дати ... Все це божевільна зробити мій голова Чаб! Завжди існує ризик заплутаної мами з Бату, і Болконським з об'єктивними.Тому, коли запам'ятовування історії та літератури, дещо різний метод працює.

Якщо ви не розумієте і не бачите причинно-ефективні зв'язки між датами, подіями, іменами і фактами, і навіть якщо ви постійно зіштовхуєте один з іншим, то потрібно малювати столик з парою вертикальних барів і з багатьма горизонтальними.

Вертикальні стовпчики – “Ім’я актора”, “що ти?” (його писати буквально в декількох словах), у зв'язку з історією – також “дата”, можна виділити окрему таблетку для деяких складних пам'яток миру.

Далі горизонтально Ви повинні отримати історію, яку ви розумієте. В результаті надзвичайно компактна таблетка складається з будь-якої роботи, яка не була прочитана, але яка повинна бути змушена знати і пам'ятати, і для кожного блоку історичних подій (навіть, є серфдом, революції, світові війни, колективізація, «таза», Горбачов-Єлцин демократії і так далі).

Якщо все ще згубиться, кожен горизонтальний гурт виділяється певним кольором. - і пов'язаний цей колір на обличчя і події - в рамках столу. Наприклад, Колчак асоціюється з блакитним, врангль - з білим, а Ленін - з червоним, можна зробити навпаки - хто більш комфортний для сприйняття. Головне - сам принцип, і він працює бездоганно.

Що може сперечатися, що це дуже довгий час, і вночі до іспиту, добре, ви не можете це зробити. Нічого не подобається! Як тільки ви починаєте це зробити, ви побачите, що в літературі потрібно пам'ятати тільки десятки і половина базових літературних творів (з дуже простою, як вона виходить, сюжет), а в історії – всього кілька великих блоків подій і фактів, легко зображені і пов'язані схематично.

Всі ці відлякування і здавалося б, порушення дат, сюжети і назви знову компактні, вихлопні і, головне, швидко вписуються в невеликий блокнот.

Ну, знову, якщо ви обираєте найбільш значущі і не турбують з непотрібними: наприклад, щодо літератури, з Пушкіном, Гоголом, Чехова, Толстого, Достоєвським і Шолохова, вам доведеться процідити, і Шаламов, Рубцов або Вампіров можна ігнорувати якось.

Вам потрібно дізнатися з таблиць-секцій - і знову потрібно залишити сорок хвилин - година, щоб все це говорили в загальному плані і не плутатися на іспиті. І якщо ви проціджуєте лише кілька годин, то бойова готовність знову гарантована!

Я повторю і підкреслюю, що такі схеми гарантовано підходять для всіх гуманітарних предметів без винятку. І зазначені методи дозволяють запам'ятати і запам'ятати докладно підручник будь-якої складності на максимум 6-7 годин до X-годинного.

Ось кілька годин до екзамену було «зеро» і «дерев’яна», і підготувавши за цими рекомендаціями, прийшли і отримали «експерт» (або будь-який інший максимальний бал), відповідаючи всім хитрим питанням горіння і пікіального дослідження. Мій зуб більш ніж реальний! Якщо, знову, у вас немає проблем патологічної пам'яті, і якщо ви не повністю не вистачає асоціативно-фігуративного мислення.

Як впоратися з безпозі

Як правильно їздити на машині вночі

Чи не очікується, що інформація, що навчається таким чином, буде linger у вашій голові більше місяця. Ваша мета – це лише «п’ять» в іспиті, чесно, без навушників і «супурів». Якщо ви хочете довгострокову пам'ять, діють на точно такі ж сценарії, просто дайте процес не 6-7 годин, але, скажеш, пара днів – для кожного відповідного предмету.

Ще одне, і один важливий момент... Дуже часто вдатися до вимушених технологій, я все ще не рекомендую: один-два або три за сеанс – ніщо, але від системних таких експлуатувань психіки дійсно перевантажується. Такі інтелектуальні марафони, для всієї їх тимчасової ефективності, допустимі тільки для дуже великих потреб. І тільки перед іспитом дуже бажано спати.

Успіх і здоров'я на сеансі!

Автор: Ilya Pojidaev

Джерело: Ilya Pojidaev

Категории

Смотрите также

Новое и интересное