363
Що робити при витоках газу в квартирі
Правильний курс дії в екстремальних ситуаціях може зберегти більше одного життя. Саме тому дуже важливо знати, що робити, коли кожен хвилинний відлік.
Веб-сайт Я підготував список дій для вас у разі, якщо ви почуєте газ в квартирі.
Закрийте клапан газопроводу якомога швидше
Як правило, клапан безпосередньо за плитою. Не намагайтеся знайти сайт витоку самостійно, так як це може зайняти дорогоцінні секунди. Ваше завдання полягає в тому, щоб зупинити газопостачання якомога швидше.
Якщо газ зловив вогонь на місці витоку, його категорично заборонено усунути полум'я - тоді як газ горить, він не вибухнув
У цьому випадку необхідно заблокувати газопостачання, і якщо це неможливе, відразу залишити квартиру і викликати пожежники. Відкрийте всі вікна в номері. Проект допоможе позбутися від газу, накопиченого внаслідок витоку.
Не ввімкніть на вогні і техніку, і не відключайте тих, які вже працюють
У будь-якому випадку, не вимикайтеся на електрику, і не відключайте вже робочу техніку - пам'ятайте, що газ може спалахувати від найменших іскрів. Після виходу квартири відключіть електроживлення в щит.
Не телефонуйте з стаціонарного або мобільного телефону в квартирі
Дзвоните до служби надзвичайних ситуацій або зателефонуйте до служби надзвичайних ситуацій газу 04. Зателефонуйте, використовуйте телефон сусіда або зайдіть, щоб зробити телефонний дзвінок.
Необхідно почекати прибуття фахівців по вулиці або в безпечну кімнату. У разі, якщо ви не повинні повернутися до квартири, доки газ витікає.
Щоб уникнути екстремальних ситуацій, пов'язаних з побутовим газом, фахівці EMERCOM рекомендують наступні кілька простих правил:
- Не встановлюйте або відремонтуйте газові плити самостійно.
- Якщо ви виявите, що один з пальників на плиті вийшов, не варто відразу спробувати його знову. Вимкніть газопостачання, добре вентиляйте приміщення, потім дочекайтеся, поки конфорка охолоне, і тільки потім освітлюйте його.
- Не використовуйте газову плиту для обігріву приміщення.
- При повороті на духовці обов'язково вимикайте всі отвори пальника.
- Зверніть увагу на колір полум'я – це повинно бути яскраво-синій. Червоний, зелений або помаранчевий колір полум'я є приводом для контакту з фахівцями газової служби.
Ілюстратор Astghik Rakimov Українська Веб-сайт
Дивитися також.
Як вийти з падаючого ліфта
Як вийти з мийки автомобіля живим
www.adme.ru/svoboda-sdelaj-sam/kak-vybratsya-zhivym-iz-tonuschej-mashiny-1394315/
Найкраща історія про те, як реагувати на змів дитини
Дівчина тільки звернулася до друга з кількома питаннями, але зробив його і весь офіс гістеричної!