Прийняття статинів може призвести до анемії

Дверне Гравлін, М.Д., М.Д., Науково-дослідний науковий співробітник аерокосмічної медицини, А.С. Аеронаутична фізика та НАСА Астронаут, ділиться досвідом дослідження: Кілька років тому я, як більшість лікарів в США, вважають високий рівень холестерину крові, щоб бути одним з найбільших проблем громадського здоров'я. На запрошення армійської команди я викладаю в військові клуби і у своїх пацієнтів, які іноді були скептичні слова про шкідливі властивості продуктів, таких як цільне молоко, яйця і вершкове масло. Я встановив свою сім'ю, щоб не їсти будь-які яйця, щоб їсти маргарин замість вершкового масла і пити молоко, отримане з порошкового молока.

Ми вирішили знизити рівень холестерину, щоб я написав тисячі рецептів для всіх, хто може зменшити рівень холестерину і був доступний в часі. Так, під час моїх медичних перевірок в Центрі Джонсона в 2000 році лікарі НАСА призначили мені статиновий ліпідір (10 мг щодня, щоб знизити рівень холестерину, які підвищилися до 7.24 ммоль / л), я прийняв його без бронювання.

Коли я мав мій перший епізод переходу глобальної амнезії (TGA) через шість тижнів, я підозрював, що тіло може реагувати на новий і єдиний препарат, ліпідатор, але лікарі відкинули свою версію. "Стилати нічого не робити з цим", - сказав він. Однак я припинив прийом препарату і почав збирати всю інформацію про неї. Наступного року лікарі НАСА закликали мене повернутися до ліпідатора. За минулий рік я говорив до десятків лікарів і фармакологів про потенційні побічні ефекти статинів. На всіх рахунках це не вдалося, тому я погодився повернутися в статину, але я знизила дозу навпіл: 5 мг ліпни щодня. Через два тижні я мав другий напад. ТГАй В цей час я був впевнений, що він був пов'язаний з статином, але мої лікарі стояли їх землі, кажучи, це був дивним збігом. Трансентна глобальна амнезія Судден, протягом декількох секунд, повна нездатність формувати нові спогади. Цей стан, як правило, пов'язаний з відновленням втрати пам'яті подій, які відбувалися протягом декількох місяців, років або десятиліть у вашому минулому. У першому епізоді амнезія тривала протягом 6 годин з ретроградом втрати пам'яті подій, що відбуваються за період близько 10 років минулого. Я не знаю, що моя нова дружина (хоча ми разом 6 років) або мій новий будинок. Я прийшов до мого почуття у відділенні інтенсивного догляду, слухаючи дружину, розповідаючи мені, як вона і я вже сьогодні. Я був дивним і тривожним. Як сімейний лікар з 23-річним досвідом, перше, що я думав про те, що був статистиною, але невропатолог сказав, що прийом статинів не може бути причиною TGA. На наступні 12 місяців всі лікарі та фармакологи розповіли мені те ж саме, коли я запитав, що про відповідь організму на когнітивно порушені статини. Наступного року атака TGA тривала 12 годин, в той час як я був студентом 13-річної школи з повним відтворенням подій певного дня, що стосуються завдань, вчителів, книг, однокласників та ін. І тоді я почав записувати цей досвід на моєму сайті і незабаром відкрив 30 більш схожих випадків ТГА, пов'язаних з використанням статинів.

У 2004 році доктор Вагстаф та колеги в Університеті Дюк повідомили, що вони перевірили дані з харчової та наркотичної адміністрації (FDA) Система повідомлення на побічні ефекти від прийому ліків і знайдено 60 випадків TGA, пов'язаних з прийомом статинів. У 2006 році я шукав дані FDA і знайшов більше 600 випадків TGA, а в 2011 році я повторив пошук і знайшов близько 2000 випадків, пов'язаних з ліпідистером. Я усвідомлю, що всі статини можуть викликати ці ускладнення троулінгу. Моя груба оцінка полягає в тому, що кількість випадків TGA з усіх шести статинів, які в даний час використовують, повинні бути близько до 6000. A рік тому FDA оголосила, що статини можуть викликати деякі проблеми неповної пам'яті, які йдуть, якщо ви знижуєте вашу дозу. Я не міг знайти єдине слово в доповіді про TGA -- різка нездатність до образу нових спогадів або вилучення старих з минулого. Найточніший показник захворюваності таких серйозних когнітивних порушень, як TGA і виражена повторна втрата пам'яті можна отримати з клінічного дослідження ліпідатора препарату, що виконується виробником - фармацевтична компанія Pfizer перед початком продажів цієї статини.

У цьому дослідженні надано різні дози ліпідатора до 2,500 волонтерів. Після того, як вони протягом одного року виявили 11 випадків серйозних когнітивних порушень, які відповідають приблизно 5 випадків на 1000 осіб або 50 на 10000, 500 на 100,000 і 5,000 захворювань на рік на 1,000,000 населення.

Власна оцінка Пфайзера полягає в тому, що atorvastatin поодинці в даний час займає 35 мільйонів людей, що робить вас зрозумілими, чому я кажу, у нас є епідемія TGA від статинів, особливо в порівнянні з 1999 року, коли порушення пам'яті була першою доповіданою справою застосування статину, яка впливає на когнітивну функцію, яка стала медичною цікавістю.

Я думаю, що кожен повинен знати, що прийняття будь-яких статинів може призвести до TGA або інших когнітивних порушень. Видання

Джерело: http://www.peoplespharmacy.com/2013/07/22/pilots-statins-a-cause-for-concern/

P.S. І пам'ятайте, що лише змінивши наше споживання, ми змінюємо світ разом!

Джерело: budzdorovstarina.ru/archives/2396