Монокле взимку

Зима прийшла на територію Росії. Багато літніх гаджетів вже лежачи на полицях, чекаючи весни наступного року. Але іноді на вулицях міст можна побачити ізольовані, міцні і неухильні цикли. І в деяких місцях можна побачити моноколеса (моноколери?). Неважливо, як парадоксичне це може здатися, операція моноколес в зиму можлива, приплив з деякими особливостями.

Баттерії.Якщо ви подивитеся на технічні характеристики літієво-іонних батарей 18650 різних компаній, вони зазвичай вказують, що вони допускаються до розряду до температури -20 ° Celsius і заряджають - не нижче 0 ° С. Проблема полягає в тому, що ми знаємо, є рекуперація в моноколесах, які перезаряджають акумулятори з кожним гальмуванням. Пластик корпусу досить добре проводить тепло, тому акумулятори будуть охолоджуватися незважаючи на неминуче опалення під час заряду / розряду. Охолодження акумуляторів добре помітно помітно знижуючи запас енергії восени з зниженням температури. Найпростіший спосіб ізоляції батарей. Фіамельний поліетилен тепер доступний в різних версіях, ймовірно, найбільш доступний - це нагрівальна стрічка для вікон. Також зручно, тому що є слабкий клей на одній поверхні, завдяки якому стрічка краще тримається.

Моє колесо, два шари опалювальної стрічки з боків і одного шару на дні.

Я вирішив утеплити акумулятори, сподіваючись, що сніг занепаде пізно, і довгий час можна приїхати при температурі нульової температури. Згідно з законом тяжіння, коли я закінчив роботу і подивився вікно, зумілося падіння постійного зимового снігу. Однак, в цей день я змогла добре їздити, перевірити поведінку коліс, поїхав, сповільнився водовідведення, близько 12 кілометрів, а решта заряду 72% була прямо влітку.

До речі, є певний сенс, в якому іноді проводити перевірку колеса - для мене був неприємний сюрприз, щоб знайти зношену ізоляцію дроту:

р.

Теоретично, цей метод має небезпеку, що акумулятори перегріваються при зарядці колеса в домашніх умовах. Але зарядні пристрої низької потужності, як правило, на 2 амперах. На форумі власників моноколес, виникають проблеми, пов’язані з утепленням акумулятора.

Є більш складний спосіб поставити нагрівальний елемент з термостатом на акумулятор і нагрівати його, з'єднуючи до моноколесних батарей або використовуючи зовнішні. Але тут, на мій погляд, трудові витрати ростуть непропорційно до отриманого ефекту.

ГідроізоляціяСніг спійманий в моноколесі починає розтопити в спеку, а вода - серйозна загроза електричному агрегату. Різні моделі моноколів мають різну небезпеку надходження води в організм. В одному з найбільш нещастяних, наприклад, на радіаторі знаходиться контролерна дошка, яка виглядає в відсік коліс і часто погано фіксується. Сніг або бруд в цьому дизайні набагато простіше потрапити всередині корпусу, і бути дуже близько до контролера.

Сухий пісок на щиті контролера

Дуже корисно знати дизайн і слабкості вашого моноколеса. У закритих моделях, наприклад, сніг може бути розтоплений в колісному відсіку, і він дуже бажаний, один раз в спеку, щоб збити його. Знанні історії провалів через затоплення контролерів або навіть моторних коліс (які структурно не можуть бути ущільнені), тому залишається тільки закликати до догляду і обережності.

ПочатиСтандартні шини моноколес призначені для літньої їзди по місту, тому вони відносяться до щілин або половинок щілин і не були створені для водіння на льоду. Таким чином, при підготовці до зими, деякі ентузіасти змінюють шину на шпильках. Ситуація ускладнена тим, що через рідкісні діаметри, готові шпильки є рідкісними, викручені хребти типу BestGrip хороші, але дорогі (близько 30 шт.), а шурупи вимагають захисту камери від пунктури з тими ж гвинтами, коли, наприклад, введення бордюру. Lifehack - ви можете знайти і покласти шину меншого діаметра всередині вигнутих шурупів:

Крім того, різні моноколеса мають різний дизайн кузова і запас простору в відсіку коліс, а також заземлення гачків або виступаючі шипи можуть просто не вписуватися в тіло.

Поведінка колесаСистема контролю моноколеса постійно намагається приїхати під пологу, тому моноколеса не люблять ковтнути. На жаль, в зимових ситуаціях для цього створюються значно частіше, ніж влітку. Тим не менш, за відгуками користувачів, досить часто одноколісні породи краще, ніж очікувані. Я змогла їздити по свіжому снігу, під яким був асфальт. Тільки з гострими поворотами вона відчувала, що зчеплення на дорозі стала гіршою. Але коли через тиждень сніг атакував набагато більше, а температура виросла над нуль, то її не вдалося приїхати - на ділянках снігу з водою, зчеплення практично не було, і навіть на армованих снігах, колесо часто почали ковзати.

Як це, поділитися своїми друзями!

www.youtube.com/канал/UCXd71u0w04qcwk32c8kY2BA/відео

Як це, поділитися своїми друзями!

www.youtube.com/канал/UCXd71u0w04qcwk32c8kY2BA/відео

ВисновокВ цілому, взимку можна використовувати моноколес, але на відстані близько п'яти кілометрів або для ходових цілей. Ведуться працювати на швидкості громадського транспорту по місту не вийде, але можна виїхати на парк у вихідні або повільно їздити на дорогах, які не падають, щоб завершити обструкції. Видання

Джерело: geektimes.ru/post/282906/