Правила догляду за здоров'ям для всіх випадків

Ергономіка (від грецької «ергон» - «робота») - наука трудових процесів.

Американські вчені розуміють ергономіку більш широко, як наука управління тілом під час роботи та відпочинку.

Питання: Ви сказали, що є правила догляду за здоров'ям спини для всіх випадків. Поговоримо про роботу: Що робити, коли я сидю на робочому столі?

Відповідь: Спочатку знайдіть комфортне крісло або стілець. Різні стільці призначені для різних заходів, а краще крісло для роботи на комп'ютері може бути абсолютно непридатним для того, щоб сказати, писати. Виберіть стілець, який зручний для типу діяльності, який ви приділіть більшу частину свого часу.

Основні вимоги до крісла (крім):

• Нижня частина спини повинна підтримуватися.
  • Постільна посадка повинна бути на такій висоті, що коліна тільки над стегнами, а підошви ніг міцно стоять і впевнено на підлозі.

Якщо ваші ноги відпочивають на підлозі, це не тільки допомагає розвантажувати нижню спину, але і запобігає ви постійно обертанню навколо осі, щоб досягти будь-якого важливого паперу в офісі, не виходячи з стілець.

Покращуйте, візьміть те, що потрібно, і сісти назад: часта обертання може негативно вплинути на нижню спинуй

Якщо ви обрали власне крісло, Перевірити його.

• висота сидіння,
  • її глибину і ширина,
  • нахил і м'якість подушки,
  • висота спини і форма,
  • кут між сидінням і спиною,
  • висота і відстань між ручками.

Бажано, що ви можете регулювати всі це самостійно на власний розсуд.

34816

Питання: Я думаю, що це буде занадто дорогим. Як я можу переконувати свою компанію, щоб платити за все це?

Відповідь: Звичайно, такий стілець може коштувати досить багато, але будь-який далекозорий бос знає, що Здоров'я співробітників - головна столиця компаніїй Крім того, деякі заходи можна взяти самостійно.

Якщо ви не можете змінити стілець, скористайтеся ящиком як підставка під ногами. Якщо спина крісла не підтримує дно спини, то кладемо подушку або прокочуємо ковдру за вами.

Питання: Я сидю на комп'ютері весь день. Які додаткові заходи слід приймати, щоб уникнути болю в спині?

Відповідь: Дивись свою поставу. Це стосується всіх сидінь або стоячи весь день. Особливо швидко ви можете придбати шкідливі звички, якщо ви приклеїте до монітора весь день.

Періодично змінити положення протягом дня, це зменшує шанси спини і болю в шиї.

Також розташуйте монітор трохи нижче рівня очей. Це дозволить вам розслабитися шию, нахиливши голову злегка вниз, тому що коли ви нахилите голову назад, горловину і м'язи спини натягуються.

Деякі офіси використовують навушники замість навушників для запобігання ефекту «навушників». й

Питання: Про те, як сидіти. Але якщо я на роботі за час, то що далі?

Відповідь:Щоб розвантажити люмбар хребта, зробіть собі підставку під одну ногу: невелику лавку, дерев'яну завісу або якусь іншу висоту. Зміна ноги підтримки від часу і ви помітите, що стоячи ставати простіше.

Питання: Всі права, тепер у мене є хороший стілець і підтримка ніг. Що ще можна порадити мені?

Відповідь: Іноді залиште робоче місце для розтягування жорсткого м'яза. Пам'ятайте шість видів вправ «спів». Що можна зробити під час перебування на робочому місці.

Якщо ви стоячи:

1,1 км В'яжіть руки на лікті. Підніміть одну ліктя вперед якомога вище, і зробіть іншу спину і добре протягніть.

2,2 км Реставрація пальм на нижній частині спини, підігнути спину ретельно і стояти так протягом декількох секунд.

3. У Щоб випрямити плечі, зробіть кілька кругових рухів з ними спочатку в напрямку назад, потім вперед.

4. У Зніміть руки зігнути на рівні грудей і викладіть їх назад, як ви можете. Підійде час, потім відпочивайте.

Якщо ви сидите:

1,1 км Повернутися на стілець. Під час висихання сильно проціджують м'язи живота; підраховують до 10 і розслабляють.

2,2 км Сидіння на стільці з високою прямою спиною; щільно натиснути тіло на спину і сидіння, як якщо ви один з стілець.

Зніміть праву руку, як ви намагаєтеся досягти стелі пальцями. Дотримуйтесь руху руки з поворотом голови і очей.

Тримайте цю позицію на кілька секунд і, відчувавши натяг м'язів, розслабтеся.

Повторіть те ж саме з іншого боку. Робити кожну вправу кілька разів.

Питання: Ми не будемо раді бачити мене, що це вправи на робочому місці.

Відповідь: Не знаю, що це добре для бізнесу. За словами думки авторитетного експерта з ергономіки, професійного хіропрактора Д. Ю. «Шорт, часті перерви в роботі, присвячених таким вправам, економлять більше грошей, зберігаючи здоров’я працівників і високу продуктивність, ніж фірма втрачає час, проведений на вправі. й

Траджано стверджує, що бос, в тому числі два 10-хвилинні вправи для своїх співробітників в програмі робочого дня, підвищить робочий настрій команди і ефективність.

Питання: Скільки грошей можна заощадити за порадою економістів?

Відповідь: Багато компаній врятували багато грошей таким чином. Наприклад, ергономічна програма була реалізована на заводі, що належить компанії Gramman Corporation, яка використовує 550 осіб, і тут є результати:

• У 1992 році компанія змогла знизити вартість робітників і виплатити хворого залишити на $ 36,832 від $ 143,067 в 19100.

Ще одне підприємство з тисячами співробітників понад п'ять років заощадило понад 1,2 млн. дол. США.

Як бачите, ці переваги мають прямий розрахунок грошових коштів.

Питання: Я тепер знаю, як правильно сидіти і стояти. Про те, як правильно піднімати вагу.

Відповідь: Є цілий набір таких правил. Американська академія Ортопедичниххірургів (AAHO) розробила загальнонаціональну програму освіти, яка називається Safe Heavy Lifting.

Тут, наприклад, є те, що вони пропонують:

1,1 км По-перше, подумайте про те, що ви хочете зробити і прийняти свій час.

2,2 км Підійдіть так, щоб об'єкт був підійшов до вас.

3. У Помістіть ноги на ширину плечей, так що у вас є суцільна зона для ніг.

4. У Згинайте коліна, але не згинайте на талії; зберігайте природну криву спини.

5. Умань Затягніть м'язи живота.

6. Жнівень Захоплюючи об'єкт одним або обидва руки, випрямляючи, простягаючи ноги, але не тіло.

7. Про нас Не поверніть тіло за допомогою навантаження в руки; замість того, ввімкніть ноги в напрямку, ви маєте намір рухатися з навантаженням, і ввімкніть в цьому напрямку, крокуючи ноги.

8. У Не намагайтеся піднімати об'єкт, який занадто важко або незручно для вас. Зателефонуйте за допомогу.

Питання: Я витрачаю весь день водіння. Чи підходять однакові ергономічні правила для водіїв?

Відповідь: І так і ні. В обох випадках слід брати перерви, тому намагатися не їхати на довгі відстані без зупинки для відпочинку.

Вам необхідно бути комфортним в салоні. Це не займе багато. По-перше, вам потрібна підтримка нижньої спини - невелика подушка або валика, яку можна закріпити на спині сидіння водія.

Потім буде добре робити підлокітники так, щоб м'язи плечей і шиї не втомилися. Ви можете, наприклад, покласти пару подушок під руку з боку пасажирського сидіння (незвісно, звичайно, ніхто не сидить поруч з вами), а в якості другого підлокітника використовувати внутрішню ручку з дверцят салону, обмотуючи її чимось м'яким.

Придбання та використання пристрою для автоматичного управління автодорігами: це дозволить вам трохи розслабитися. Полегше підняти дзеркало заднього огляду, це допоможе вам бачити автомобілі, які рухаються за вами без вигину вперед.

Цікаво: Як ти живеш, якщо це твоя голова?

Повернутися назад: розтягувати або "пам'яти"

До речі, тут ще одна порада. Спробуйте відмовитися від звички багатьох чоловіків, щоб постійно нести гаманець в задній кишені брюк. Коли ви сидите, включаючи водіння, щільно фарширований гаманець пресує вам безпосередньо на сідничному нерві, і це може, якщо не викликати, то, безумовно, збільшити біль.

Приготований С. Салманами

Джерело: vk.com/wall-23903469?offset=3820&w=wall-23903469_1968%2Fall