Низька економіка допоможе вирішити проблему забруднення повітря

Переміщення в напрямку низької економіки допоможе вирішити проблему забруднення повітря, яка вбиває мільйони людей по всьому світу щороку. Марія Нейра, директор департаменту Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) для громадського здоров’я, навколишнього середовища та соціальних детермінантів охорони здоров’я, розповіла в ексклюзивному інтерв’ю з ТАС у неділю.

В рамках Всесвітньої конференції ООН щодо зміни клімату (COP-22) у Марракеші. Більше 20 000 делегатів з 196 країн, в тому числі Росії, зібраних на великому міжнародному форумі.забруднення повітря - невидимий вбивцяЗа даними Neir, «Особливості забруднення повітря негативно впливають на клімат і здоров’я людини». «Примітка видно всюди – в смог-пісочних мегаполісах і в сільських будинках наповнені димними кухнями, де стоять старі плити», – сказав він. І так я погана новина: на жаль, якість повітря ми дихаємо тільки гірше.

В результаті «над 6,5 мільйонів людей по всьому світу вмирають від раку легенів, різних респіраторних і серцевих захворювань, пов'язаних з погіршенням якості повітря». З огляду на величину проблеми Світова організація охорони здоров’я (ВО) викликає забруднення повітря у великих та малих громадах «невидимий вбивця». «Поповнені зміни клімату, які в свою чергу поставляються на фактори ризику, необхідні для здорового життя – безпечні водні ресурси, безпечні притулки та харчова безпека», - заявив у заяві на конференцію Марракеш.Великі міста – райони високого ризикуЗа даними Нейра, «З десяти людей у світі в даний час живуть в місцях, де рівень забруднення повітря за межами безпечних параметрів, затверджених ВООЗ». По-перше, райони високого ризику є великими містами. «Список населених пунктів, де забруднене повітря стало небезпечним і створює величезні проблеми», - сказав він. Це включає Пекін, Нью-Делі, Мехіко, Ліма та багато інших мегаполісів. «Дослідження великих міст потрібно розуміти, що забруднення повітря впливає на всіх», - сказав він. Важливо, щоб як органи влади, так і громадяни побачили прямий зв'язок між станом клімату, проблемою забруднення повітря і якістю здоров'я. Всі ці явища тісно пов'язані. й
Р

«Народі потрібно розуміти, що проблема зміни клімату і порушення його причин не тільки про, скажуть, полярні ведмеді», - сказав вона. Це проблема, яка безпосередньо впливає на органи людини, зокрема, його легенів. І ціна на оплату бездіяльності буде такою ж легенями або серцево-судинною системою. йХто виступає за маловуглецеву економіку«ХО консультує переміщення в напрямку низькокарбонової економіки», - заявив Нейра. «Про 3 мільярди людей по всьому світу в даний час використовують шкідливі палива, щоб приготувати і прогріти свої будинки, не в змозі переходити на інші форми енергії.» «Це критично важливо, щоб ці люди могли отримати доступ до чистої енергії, - сказав директор відділу. Комуніке вона надана TASS містить ряд рекомендацій ВООЗ. Наприклад, міжнародна організація консультує «повільно відійти від використання гасіння та вугілля в господарстві, переключати до використання очищувальних палива, наприклад, етилового спирту та біогазу». Крім того, ВООЗ вважає, що «сонячні панелі, встановлені на дахах, можуть слугувати альтернативою повітряно-поплавленню гасових ламп і дизельних генераторів». «У той же час, важливо для забезпечення відновлюваних джерел енергії з сучасних технологій. Деякі можуть думати, що такі технології дуже дорогі, але ми повинні враховувати, що лікування хронічної хвороби серця легенів в лікарнях недорогий, - сказав Нейра. «У будь-якому випадку ми не затримуємо. З метою зменшення забруднення повітря допоможе зберегти життя і зменшити темп несприятливих змін клімату, вона уклала.

Джерело: www.energy-fresh.ru/news/?id=13872