Сет Годин: Іноді ми вибираємо неправильні стимули

Відомий маркетолог Сет Годін пояснює, як остаточно навчатися з дотриманням термінів і досягнення результатів.

Більшість з нас потрібен зовнішній подразник, щоб отримати роботу, виконану найкращим чином.

Щоб прокидати до дачі, потрібно встановити будильник.

Презентація. Дедлайн. Жива продуктивність. Запобігання несплаті заборгованості, майбутній огляд або інші кризові ситуації.

Ми можемо використовувати всі ці ситуації, щоб зануритися вглибше, знайти нові ресурси, і подолати себе.

Проблема в тому, що іноді ми вибираємо неправильні стимули. Ми починаємо працювати над цими стимулами, щоб знайти себе в ситуації, яка є детриментальною для нас (і інші), а не покращуючи нашу продуктивність.

Дуже важливо розуміти, що наша зона дискомфорту - це вибір, не схильність. Наприклад, якщо вам потрібен термін, але ви усвідомлюєте, що це коштує вам багато грошей (припустимо, вартість швидких витрат більше), то варто робити складну роботу виявлення нової форми дискомфорту. Проблема з мертвим терміном полягає в тому, що якщо ви пропустили його, ви померли.

Якщо ви повинні зробити багато обіцянок і зробити всі види шуму, щоб зробити себе роботою, то цей шум буде пошкодити вашу репутацію. Тоді варто шукати новий спосіб, щоб змусити себе накладати більше зусиль.

Коли ми чуємо історії наркозів або неефективних менеджерів, це часто тому, що хтось вибрав неправильну форму дискомфорту (хоча вони повинні знати...).

Мат Макініс: 3 Bad Habits Я навчаюся в Apple - і як я скачаю Them

Тоні Роббінс: Пам'ятайте, що всі дії мають наслідки.

Ми можемо сміливо сказати, що різниця між професіоналом, любительом і кимось, хто не робить ніяких зусиль, є вибором зони дискомфорту. Подаруйте свою назву, ім'я її. Зона дискомфорту - це вибір, і якщо це не працює для вас, зафіксуйте його. Правильний інструмент, як і всі інструменти, служить професіоналом.

Приготований Seth Godin P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: Ideanomics.ru/articles/7837