Як говорити переконливо: 19 корисних порад

Щоб досягти мети, слід розуміти, що потрібно знати, щоб пояснити вашу мову переконливо, спрощено, щоб вона була доступна для сприйняття, напевно. Ось як ви навчитеся говорити переконливо в медіа - 19 корисних порад.

1,1 км Скажіть "і" замість "але".

Наприклад, «Ви зробили це добре, і якщо ви ...» замість «Так, це добре, але ви повинні...» З того, як "приблизно" виховує все, що сказав перед ним.

2,2 км Скажіть "і" замість "і ще".

Наприклад, «Я розумію, що ви не можете дати відповідь так швидко, тому нехай...» замість «Я розумію, що ви не можете відповісти прямо зараз, але це ще краще...» Тому що «і ще» розповідає про іншу людину, яка вам глибоко байдужа до своїх побажань, очікувань, сумнівів або питань.

3. У Використовуйте слово «для» замість слова «погашення». й

Наприклад, «Для того, щоб змінити щось, підпишіться на спортивну секцію» замість «Що ще можна подумати про противагу? й

4. У Уникайте іржі "не" як "не" говорили з відповідним тоном, можна зробити дуже негативне враження на вашому партнеру.

5. Умань Видаліть «найкраще» з вашого словника, оскільки він звучить як чесний виняток.

6. Жнівень Скажіть "вгору" замість "не".

Наприклад, «не так» або «не зараз». "Я не люблю це." «Я не маю часу для цього», замість «Ні, я не люблю це», «Ні, я не маю часу». Тому що не відштовхується. «Ні» – це щось повне і остаточне рішення.

7. Про нас Зміна кута зору за допомогою слова «прочитати» замість слова «більше».

Наприклад, «Ви вже зробили половину» замість «Зберегти ви зробили половину?» Тому що слово «прочитане» перетворюється на багато.

8. У Забудьте слова «право» та «право» або замініть їх іншими.

Наприклад, «Це мій погляд», «Це моя ідея», замість «Я лише говорю мій погляд», «Це просто така ідея». Викреслити «просто» і «тільки».

9. Навігація Видаліть слово "Віронг". Краще запитати уточнення питання і показати співрозмовника, що ви також намагаєтеся вирішити проблему.

Наприклад, «Це не потрібно». Подумайте про те, як виправити помилку або уникнути її в майбутньому замість «Верон!» Це тільки ваша несправність.

10. Скажіть «в» і «в так багато» замість «десь» і «в околицях». Зробіть час і час.

Наприклад, «Я зателефоную вам п'ятниця», «Я зателефоную вам завтра о 11 годині», замість «Я зателефоную вам в кінці тижня», «Я зателефоную вам завтра о 11 годині». й

11. Запитайте відкриті питання. Не можна вмістити з одноразовими так чи ні відповідей.

Наприклад, «Як вам подобається?», «Коли я можу зателефонувати вам?», замість того, щоб «Що вам подобається?», «Чи можу я зателефонувати вам?» Тому що питання, як «Як», «Що» або «Хто» - отримайте цінну інформацію.

12. Використовуйте фразу “Від тепер на I...” замість “Якщо я...”

Наприклад, «Відтепер я слухаю більше ретельно до своїх порад» замість «Якщо я слухав його пораду». Тоді не сталося. Тому що "Якщо тільки я..." шкодує, що пішов, і рідко допомагає рухатися далі. Краще дивитися на майбутнє. фраза «Від тепер на, я...» – це хороша основа для цієї позиції.

13.00 р. Зупинити евакуацію з «добрим» та «добрим». Краще: «Це важливо, щоб зробити цю роботу спочатку», замість «Ми повинні думати про це», «Ми повинні закінчити цю роботу першим». «Святий» і «добрий» нічого не говорять. Краще чітко і чітко назвати один (або що), про кого або що ви скажете ( "Я" - "Ви" - "ми" - "ми".

Наприклад, «Ви повинні закінчити його», «Ви повинні надати перевагу цій роботі. й

14. Скажіть «Я буду» або «Я хотів би» замість «Я повинен. й

Наприклад, «Я хотів би думати трохи першим», «Я збираю інформацію першим», замість «Я повинен думати трохи першим», «Я повинен зібрати інформацію». «Я повинен» звернутися до співакції, тиску або зовнішнього визначення. Все, що ви робите з цим ставленням, ви не добровільно. «Я роблю» або «Я люблю» звучить набагато більш позитивним, доброзичливим і мотивованим іншим.

15.00 р. Видаліть слова “актуально” і “актуально” зі словника.

Напрезер, «Таке право», замість «Вело, це право». «Загально» не містить інформації і сприймається як обмеження.

16.00 р. Скажіть «Я рекомендую тебе» замість «Ви повинні». й

Наприклад, «Я раджу довіряти мені», «Я рекомендую вам думати про це», «Я раджу приймати рішення якомога швидше». Слова «добрий» і «добрий» Ви поставили другу людину під тиском і віддали свою здатність самостійно приймати рішення. «Я рекомендую тебе» звучить набагато більш позитивним.

17.00 р. Використовуйте альтернативи «Я раджу тебе», такі як «Я запитаю тебе» і «Я буду вдячний Вам. й

Наприклад, «Я запитаю, щоб зробити рішення якомога швидше», «Я вдячний Вам, якщо ви довіряю мене» замість «Ви повинні приймати рішення якомога швидше», «Ви повинні довіряти мені». "Я запитую вас" і "Я вдячний" дуже легко сказати, і вони роблять чудеса.

18 років Подаруйте всі форми заперечення; позитивно говорять.

Наприклад, «Це буде ОК», «Це дійсно хороша ідея», «Це легко для мене», замість «Це не проблема для мене», «Ідея дійсно не погана», «Це не буде мені важко». Поговоріть негативно, ви йдете довгий шлях. Це занадто важко і може викликати неприємні асоціації. Скажіть прямо і позитивно.

Коли мова йде про досягнення, вік не більше кількості.

Енергетика грошей: Чи варто давати чи запозичувати гроші?

19.00 р. Уникайте інших типових «не» форм.

Наприклад, «Будь ласка, розумійте мене правильно», «Подумайте про ...!» «Будь ласка, ...!», замість «Будь ласка, не зроби мене неправильно». «Не забудьте це...!» «Не втратите пам’ятки!» Поверніть ці негативні вирази в позитивні. Про те, що ви хочете. Зосереджуйте увагу на бажаній мети.

Джерело: www.stihi.ru/2014/10/29/7442