Марк Бітман: У НАШІ ПИТАННЯ

У фритюрі і гумористичному виступі Марк Бітман, Нью-Йорк Таймс кореспондент, який пише колону про їжу, показує, що неправильно з нашою дієтою в даний момент (багато м'яса, занадто мало рослин, занадто багато швидкого харчування, занадто мало домашньої їжі, і що це загрожує всьому світу.

https://embed.ted.com/talks/lang/en/mark_bittman_on_what_wrong_with_what_we_eat

Підпишіться на наш канал YouTube, який дозволяє дивитися онлайн, завантажити з YouTube безкоштовно відео про відновлення, омолодження особи. Любов для інших і для себе як відчуття високих коливань є важливим чинником.

0:11

Я пишу про їжу. Я пишу про те, як приготувати їжу. Я зроблю це досить серйозно, але я тут, щоб розповісти про те, що стало дуже важливим для мене за останні два роки: Про їжу, але не варити безпосередньо. Я починаю з картиною красива корова. Я не вегетаріанський, це те, що ніксон використовується, пам'ятайте? Але я ще думаю, що це фото- (Дочка) є поточною версією цього.

0:38

Це просто трохи перебільшено. Чому я сказав, що? Як тільки один раз мати долю людей і долі людства так перепліталися. У минулому це була загроза атомної бомби, і тепер це інший вид бомби.

І напрямок, в якому ми йдемо, залежить не тільки від якості і тривалості нашого життя, але і від того, скільки ми знаємо землю, якщо ми побачили його в сто років. Це інший вид холукауста, і оббиваючи голову в піску не варіант. Припустимо, що глобальна потепління не тільки реальна, але небезпечна. Тому що кожен вчений у світі думає так, і навіть президент кущ зрозумів його, або претендує, щоб зрозуміти його, ми можемо прийняти його на користь.

1:23

Тоді слухайте те, що треба сказати. Вирощування великої рогатої худоби є другим тільки для виробництва енергії з точки зору викидів газів, які впливають на атмосферу. Майже 1/5 всіх парникових газів є результатом тваринництва. Це більше, ніж перевезення. Ви можете жартувати про корови, але метану 20 разів більше токсичних, ніж вуглекислий газ.

І це не просто метану, що небезпечно. Тваринництво є основною причиною деградації земель, забруднення повітря, втрати рідкої води та біорізноманіття. І ось ще одна річ.

Наприклад, половина антибіотиків в цій країні використовуються не людьми, але тваринами. Це свого роду оніміння, тому я просто кажу, що якщо ви прогресивні, якщо ви приводите Toyota Prius, або якщо ви тільки купуєте зелені речі, або якщо ви шукаєте зелені речі, можливо, ви повинні бути напів вегетаріанськими. Так я багато проти корів, як я проти ядерної енергії, але це все залежить від того, як ми використовуємо. Ось ще один шматочок головоломки, що Анна Копер розповіла про гарно вчора, і ви вже знайомі з ним.

2:31

Не існує сумнівів, що так звані хвороби способу життя, такі як цукровий діабет, хвороба серця, інсульти і деякі раки є набагато частіше, ніж в будь-якому місці. Це результат західної дієти. Наша потреба в м'ясних, молочних і рафінованих вуглеводах -- світ споживає мільйона банок або пляшки Кока-Кола в день -- наш попит на ці продукти, не наша потреба, але наше бажання, веде нас споживати більше калорій, ніж нам потрібно.

І викликається калорій в цих продуктах, не перешкоджаючи, захворювання. Глобальне потепління не було Що ми не знаємо, що забруднення викликає більше проблем, ніж погана видимість. Ну, можливо, кілька випадків захворювання легень, але це не така проблема. По суті, криза здоров'я сьогодні є більш результатом злої імперії. Ми були впевнені, що чим більше м’ясних, молочних і птахівних продуктів ми ставимося до здоров’я.

3:33

Ноп. Надмірне споживання кормів тварин і, звичайно, швидкого харчування, поєднаного з недбалим споживанням рослинних продуктів, є проблемою. Тепер не встигнути говорити про переваги рослинних продуктів, доведено, що рослини, я підкреслюють, не є інгредієнтами в рослинах, але самі рослини, не бета-каротин, але морква, тому рослини доведено для підтримки здоров'я.

Свідчення про це в даний момент чудово. Вживати більше рослин, їсти менше інших продуктів, і довше жити. Не поганий. Назад до м'яса і швидкого харчування. Що спільного? Першим є те, що нам не потрібно для здоров’я. Ми не потребуємо тваринних продуктів, і ми обов'язково не потребуємо білого хліба або какао-холодильника. Два, як сильно рекламуються, що призводить до неприродного попиту. Ми не були народжені з тягаром для M&M або Skittles III: виробництво цих продуктів підтримується державою. через здоровий раціон, який не завдає шкоди планеті.

4:32

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Уявімо, що наша влада підтримує економіку нафти, в той час як дискурує розвиток форм очищення енергії, знаючи, що результат буде забруднюватися, війна та зростання цін. Невірно, це не так? Але що вони роблять. І вони роблять це тут. Сама річ. На жаль, коли мова йде про харчування, навіть коли добре засвоюються федеральні посадові особи намагаються зробити щось добре, вони не здаються.

Або ж вони цуценят агробізнесу. Так, коли У.С. Департамент сільського господарства визнав, що рослини, не тварин, добре підходять для здоров'я, через спрощену харчову піраміду, вони почали підтримувати споживання 5 видів фруктів і овочів на добу, разом з більш вуглеводами.

Але ми не сказали, що деякі вуглеводи були краще, ніж інші, і це рослини і необроблені зерно повинні споживати замість швидкого харчування. Але галузевий лобі ніколи не дозволить. І ви знаєте, що? Половина людей, які розвивали харчову піраміду, пов'язана з агробізнесом. Так, замість заміни м’яса з рослинними продуктами, наші ексорбітантні апетити стали ще більшими, а найнебезпечніші аспекти залишаються незмінними. Так звані низькожирні і низькокарбні дієти не є розчином.

5:56

І так багато розумних людей звертають увагу на те, що їжа органічна або локально виробляється, або як лікуються тварини, при цьому найважливіші питання йдуть роздягаються. Не робіть мене неправильно. Я люблю тварин, і я не думаю, що вони повинні бути промисловими. І щоб вони повинні розглядатися як журнали. Але не можна лікувати тварин, коли потрібно забити 10 мільярдів з них року. Ось номер. 10 мільярдів.

Якщо ви побудуєте ланцюг курчат, корів, свиней і баранів, він досягне місяця в п'ять разів, назад і вперед. Ну, я не дуже добре в математики, але це реально. Звичайно, кількість залежить від розміру свині - метра або половини, але ідея чітка. І це тільки в США. Наше перевищення цих тварин призводить до виникнення парникових газів і серцево-судинних захворювань; доброту - це відволікання. Знижуйте кількість тварин, які ми їсти першими, а потім хвилюйтеся про тих, хто залишився.

6:59

Ще один відвертий факт може бути ілюстрований словом «локал». Нещодавно проголосувало слово року Новим англійським словником Оксфорда. Серйозно. Для тих, хто не знає, місцевий їсти лише локально вирощена їжа. Це чудово, якщо ви живете в Каліфорнії, але для всіх інших, це свого роду поганий жарт. Є 2 варіанти, щоб поліпшити наше харчування: офіційна доктрина харчової піраміди або локалізоване бачення. (Дочка).

7:27 км

Але вони не виворітні. Перший - популіст, другий - елітист. Як ми отримали історію їжі в США. Я збираюся розповісти про це коротко, принаймні за останні сотні років. Згадайте, що сталося сто років тому. Усі місцеві їсти, навіть біля Нью-Йорка були свині ферми. Транспортування їжі з одного місця до іншого було безглуздо. У кожній сім'ї хтось варив, найчастіше мати.

Ті мами купили і варять їжу. Це була як романтична Європа. Маргарін не існує. По суті, коли маргарин був винайдений, кілька держав пропускають закони, які мандатували, що маргарин пофарбувати рожевий. Ми знаємо, що це не натуральний продукт. Не було ніяких швидкого закуски, і до 20-х, коли Clarence Birdseye з'явився разом, не було заморожених напівфабрикатів. Мережа ресторанів немає. У околицях, але ніхто не думав про відкриття іншого ресторану.

Захищаючи їжу, якщо ви самі іноземці. Ніжна їжа була тільки французькою. На фото, де він отримав ідею вбити себе. (Дочка)

8:43

У ці роки до Юлії прийшли разом, філософія їжі не була. Все просто ate. Всім був себе. Не було маркетингу. Немає національних брендів. Вітаміни ще не придумали. Не було здоров’я етикеток на продуктах, хоча б не федерально позначені. Жири, білки, вуглеводи не погані або добре, вони були тільки частиною їжі. Всі продукти харчування.

Майже всі продукти, що містяться не більше одного інгредієнта, оскільки вони самі інгредієнти. Кукурудзяні вироби ще не придумали. (Дочка) Не було кондитерських виробів для поп-Тарт-астера, чіпси Pringle, сирний соус Cheez Whiz, нічого подібного. Золоті рибки ще купували. (Дочка). Важко уявити.

Люди вирощували продукти харчування та харчування. Знову ж таки вирощені продукти. Помаранчеві були загальним новорічним подарунком в Нью-Йорку, оскільки вони були привезені з Флориди. З 30-х років дорожня мережа розширилася, місце автопоїздів приймала вантажівки. Свіжі вироби подорожують більше. Апельсини стали загальними фруктами в Нью-Йорку. Півдня і захід стала центром сільського господарства, а в інших частинах країни, заміських переселених земель. Наслідки цього добре відомі, вони всюди.

Демізація сімейних ферм є частиною цієї картини, як майже все інше, від руйнування реальних громад до труднощів пошуку нормальних томатів навіть влітку. Незабаром навіть Каліфорнія почала виготовляти занадто багато їжі, щоб перевозити свіжі, тому було потрібно рекламувати консервовані і заморожені продукти. Ось як з'явилася зручність. Ця зручність була придбана першими феміністськими господинями як спосіб зменшити господиню.

10:1

7 хв Я знаю людей більше 45 вже роулінг. (недбалий) А якщо у нас була гірка з стейком Salisbourg, виготовленим з рубаного яловичини, то вона буде протікати ще більше, не буде це? (Дочка) Це, ймовірно, зменшена домашня робота, але також зменшена різноманітність продуктів, які ми робимо. Багато з нас виросли без свіжих овочів, крім сирої моркви або, можливо, деякі зелені салати з часом. Я не їсти реальний хребта або брокколі до того, як я був 19.

Що потрібно? М'ясний скрізь. Що може бути простіше, більш задовільним і здоровим для сім'ї, ніж смажений стейк? У той час худоби піднялися неприродним способом. А замість того, щоб захопити своє життя на траві, для яких були адаптовані живіт, вони змушені були їсти сої і кукурудзи. Звичайно, для них важко перетравити ці зерна. Для виробника це не проблема. Нові лікарські засоби зберігають їх здоровими. Насправді вони зберігали їх живим. Здоров'я - це ще одна історія.

11:20

Завдяки субсидії ферми, тісна співпраця між агробізнесом та конгресом, сої, кукурудзою та тваринництвом стала царями. До них долучилися курки. У цей період почався цикл харчової та планетарної руйнації. Хтось, що ми тільки починаємо розуміти зараз. Дивитися, між 1950-х 2000-х рр. Споживання м'яса збільшено 5 разів. Тепер хтось все їсти, щоб ми придумали про швидке харчування.

І змінив ситуацію принципово. Готування в домашніх умовах залишалася нормою, але якість смоктати. У магазині можна придбати кілька домашніх хлібів, десертів і супів. Не те, що вони були смачними, просто в магазині. Багато мам варять, як мій мама - шматочок смаженого м'яса, швидкий салат з соусом магазин, суп з банки, консервований фруктовий салат.

Може бути запечена картопля або картопля пюре, або, наприклад, найбільш невикористана страва всіх - рисовий мінат. Для десерту - придбали морозиво або печиво. Мій мама пішов, так що я можу говорити про це. Цей вид варіння зробив мені вчитися приготувати себе. (Дочка)

12:37

Це не так погано. У віці 70 років передові люди почали розуміти значення місцевих продуктів. Ми почали сади, ми зацікавили біопродукти, знаємо вегетаріанці, або були вегетаріанці. Але не всі були хіппі. Хтось з нас їсти в хороших ресторанах і навчився готувати. Тим часом харчова продукція стала промисловість. Промисловість.

Може бути, тому що він був виготовлений раціонально, як пластик, їжа набута магічними або отруйними властивостями, або обидва. Багато людей стають жирно-фобними. Інші шановані брокколі як Бог. Але переважно вони не їли брокколі. замість того, як вони купили в йогурт, той факт, що йогурт як добре, як брокколі.

Насправді промисловці продавали йогурт, щоб зробити його як морозиво. Наприклад: Давайте подивимося на вівсяні стовпчики. Ви думаєте, що це здорове харчування. Але насправді, якщо ви подивитеся на список інгредієнтів, вони ближче до хмелю в складі, ніж вівсяна. На жаль, це було момент, коли сімейна вечеря була введена в кому, якщо не знищена взагалі. Це стало початком дня цінно-збагаченої їжі, яка містилася стільки сої і кукурудзи, як це може бути обрамлений.

13:51

Подумайте про заморожені курячі яйця. Курчатки обсмажують кукурудзу, потім їх м'ясо подрібнюють і перемішують з іншими кукурудзяними продуктами, щоб дати об'єм і вагу, а потім переварюють в кукурудзяну олію. Все, що ви повинні зробити, це нагрівати їх в мікрохвильовці. Що може бути краще? У сім'ї вечеря була знищена в жахливому, дегустуючи.

У віці 70, варіння в домашніх умовах було в такому поганому стані, що високий вміст жиру і спеції їжі, таких як в нугецьах або манжетах, кожен має свою улюблену страву, виготовлену ці продукти більш привабливими, ніж безсмачні страви, які можна приготувати в домашніх умовах.

У той же час багато жінок почали працювати, і готувати просто не важливо для чоловіків, щоб поділитися роботою. Тепер у вас є піца або мікрохвильова ніч, або просто снек-ночі, або вечори, і так далі.

14:42

Що на першому місці? М'ясо, швидка їжа, сир. Щось, що вбити вас. Ми зараз вимагаємо біопродуктів. Це добре. І як доказ того, що відбувається зміна, тепер можна знайти біопродукти в супермаркетах, і навіть швидкого харчування. Але біопродукти не є розчином, хоча б не як ми бачимо їх сьогодні. Просимо вам питання. Чи можна лосось з рибної ферми вважати біо на основі, коли його корм не має нічого спільного з його природною їжею? Навіть якщо сама їжа нібито біо, і самі риби фаршировані в ручці і купують у власних феях?

І якщо це лосось з Чилі, і було забито там, а потім проїдав 8 000 кілометрів або що завгодно, скільки вуглекислого газу був випущений в атмосферу в результаті цього? Я не знаю. Виготовлений в пінополі, звичайно, перед висадкою кудись в штатах, а потім перевозиться вантажівкою на сотні кілометрів. Чи можна вважати біопапір, але не біо в дусі. Ось де ми всі

Місцеві жителі, біотеатри, вегетаріанці, вегани (районні вегетаріанці), гурмани та ті, хто цікавиться хорошою їжею. Ми працюємо над нашими знаннями, щоб змінити спосіб життя людей.

16:07

Ми повинні почати діяти. І це не просто питання соціальної справедливості, як сказав Анна Коппер - це абсолютно право, звичайно - але питання глобального виживання. Який знову приносить мені до найважливішої проблеми перевиробництва і перевищення м'яса і швидкого харчування. Як я сказав, перш ніж, 18 відсотків парникових газів приходять з вирощування тваринництва. Скільки коштує тваринництво? 70% сільськогосподарських пасовищ на землі. 30 відсотків землі безпосередньо або непрямо використовуються для підвищення тварин, які ми їсти. Ця фігура продається до подвійного в наступні 40 років.

16:50

І якщо цифри, що надходять з Китаю, то вони зараз, 40 років не пройдуть. З'їсти дорогу ми їсти. І це те, що я кажу, як хтось, хто їсти багато кукурудзяного яловичика в його житті. Найпоширеніший аргумент полягає в тому, що нам потрібні поживні речовини. І це незважаючи на те, що ми їсти, в середньому, в два рази більше білків як галузево-зв’язане U.S. Відділ сільського господарства рекомендує. Але подивіться, фахівці, які серйозно стурбовані зменшенням захворювання, рекомендують дорослим їсти близько 200 грам м'яса на тиждень.

17:27

Скільки ви думаєте, що ми їсти день? 200 грам. Але не потрібно м'яса бути великим і міцним? Чи не м’ясо добре для здоров’я? Чи не існує дієти на основі великої кількості фруктів і овочів перетворюють нас в безшовні, ефективні лібералі? (Дочка) Хто може подумати, що це буде добре. Але ні, навіть якщо ми всі стероїдні футболісти, відповідь все ще не буде.

Насправді, немає їжі на землі, що відповідає базовим вимогам поживних речовин і не сприяє росту, а багато його видів набагато більш здоровіше, ніж що ми зараз їсти. Ми не їсти корми для гарного харчування, ми їсти їх, щоб отримати неправильну їжу, і це знищує нас. Можна припустити, що в інтересах особистого і здоров'я людини американці їсти 50 відсотків менше м'яса. Не вистачає скорочення, але це початок.

18:22

Здавалося б, але це саме те, що потрібно стати, і які прогресивні, прогресивні люди повинні робити і просувати, разом з відповідним збільшенням використання рослин. Я пишу про харчову їжу, незважаючи на 30 років. Я рекомендую їсти майже все. Я не думаю, що я збираюся зупинити їжу м'ясом, але я думаю, що для всіх переваг, це час, щоб зупинити фермерство і непристойно харчуватися тваринництвом.

18:59

Анна Коопера. Відділ сільського господарства США не є союзником. Ми повинні прийняти контроль цього питання у власні руки, не тільки шляхом отримання кращого харчування для всіх, але, більшість всіх, поліпшуючи власний раціон. І це насправді досить просто. Менше м'яса, менше швидкого харчування, більше рослин. Формула проста: їсти їжу. Їжте справжню їжу.

Ми можемо продовжувати їсти добре, і ми можемо їсти ще краще. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Ми знизимо не тільки калорій, але і наш негативний вплив на біосферу. Ми можемо зробити більше їжі, не менше, важливо, і таким чином зберегти себе. Ми повинні вибрати цю дорогу. Дякую. Новини

й

Як це, поділитися своїми друзями!

www.youtube.com/канал/UCXd71u0w04qcwk32c8kY2BA/відео

Джерело: www.ted.com/talks/mark_bittman_on_what_s_wrong_with_what_we_eat?language=en