Привіт на берег, який в сім'ї головний

Зустрінемося з друзями, одружитися, формувати сім'ї, жити разом, спілкуватися, взаємодіяти. Ці комунікації та відносини між членами сім’ї формують фундамент.

У сімейній психології існують різні типи сімей і один з них складається на основі супременсії.

Що б ви виглядали, сімейні відносини є відносинами влади, лідерство: домінування-допуск, свинець-фольво. На цій основі є 4 види сім'ї, але на основі сучасних життєвих реалій, додано п'ятий тип - тваринний центр.

Патріархальна (традиційна) родина

У традиційній (патріархальній) сім'ї питання супремації не актуально – на голові сімейної ієрархії завжди старша людина або людина. В одному будинку або квартирі можна жити 2-3 покоління.

Соціальні ролі подружжя чітко розподілені без варіації: чоловічий хлібобулочний, хлібобулочний, поручитель фінансової стабільності сім'ї, і багато жінки можна виражати в знаменитій трьох «К» Отто фон Бісмак «Кіндер, Кюче, Кірче» (кілька, кухня, церква). Такі патриархальні сім'ї залишаються на Кавказі і на півдні Росії, де традиції ще сильні, і це включає в себе глибоко релігійні сім'ї різних релігійних деномінацій.

Деякі ознаки традиційної сім'ї присутні в сім'ях заможних бізнесменів, але в цьому випадку патриархія, як я бачу її, продиктовано не традиціями Домостроєва, але за принципом «платить, наказує музику. й

Я зроблю бронювання прямо зараз, це не відбувається у всіх сім'ях і дружинах бізнесменів іноді вдається створити власний бізнес або взяти участь в певній сфері діяльності, але найчастіше евро багаті не дозволяють чоловікам працювати, залишаючи їх на фермі і з дітьми.

Повернутися до матриархії.

Сучасна ситуація з традиційною ієрархією в сім'ї змінюється, і ми все частіше зустрічаємо ще один вид сім'ї - матрична. Цей факт можна пояснити зміною економічної ситуації, емансипацією жінок та їх активною роллю в соціальній сфері – вони стають менш залежними від чоловіків фінансово, а отже, більш вільним у виборі життєвого партнера та у відносинах з чоловіками.

І сталося, що він не дасть відповідальності в батьківській родині:

Чоловік потрапив до столу:

- Хто сам будинок?

Дружина:

- Так що?
- Ніщо, просто зазначено.

Детоцентрична родина

На додаток до сімей, описаних вище, є також детоцентрична родина.

У такому будинку головний центральний діяч – це дитина, тому весь життя дорослих поновлює його і підпорядковується його інтересам.

Перш за все, батьки намагаються задовольнити потреби дитини, при цьому забути про свої потреби і бажання або розглядаючи їх неімпортантними і незначними.

У ранньому віці життя дитини така тактика батьківської поведінки зрозуміла і виправдана, але коли цей процес затримується, дитина відчуває себе як невелика згуртованість, яку кожен повинен поклонитися, служити і обійти, або ж великогабаритний суперман, який може зробити доросле середовище, що хоче.

І в цьому плані я пам'ятав історію одного бабуся про те, як вона прокочувала чоловіка в чоло, тому що він поганий прийняти смачну курку з холодильника, який був готовий до свого улюбленого підліткового онука.

Грандпаренти

У великопарентній родині всі смоли влади знаходяться в руках онуків. Так сталося, що великогабарити частіше і послухаються на роль командира-в-чифа в родині своїх дітей. Життя з молодою сім'єю або в одному сусідстві, місто з молодятами, бабусі можуть легко відвідувати своїх дорослих дітей в будь-який час, щоб відновити замовлення.

Добре, що є мудрі, досвідчені, люблячі родичі, які готові допомогти молодій сім'ї на дому або з онуками, щоб ходити, дивитися після них.

Але часто бабусі, як правило, повністю видаліть своїх «чуттівних і несерйозних» дітей з виховання онуків, а батьки самі не протистоять активному участі онуків в цьому бізнесі. Як ви знаєте, чим старше покоління душі не відроджуються в онуках і готові служити їм, лікуючи будь-який з їхніх бажань: «І що потрібні бабусі?» Звичайно, щоб поперчити своїх онуків. й

Коли батьки з'єднуються після того, як і просять себе:

- Чому діти так зіпсовані і не слухаються нам?

Виявляється, що батьки вже на периферії родинної ієрархії, бабуся стає головною фігурою в сім'ї, а в той же час «замочити посилання» в процесі виховання дітей.

Але я знаю, що бабусі різні.

сім'я егелітарних

Сім'я егелітарних

Всі члени сім'ї рівні, дискримінації на будь-яких підставах, відносини побудовані на партнерстві, обов'язки розподілені пропорційно і досить базуються на реальних можливостях кожного члена сім'ї і серед всіх членів сім'ї. Розглянуто важливі рішення та рішення.

І батьки піклуються про дітей. Смузі можуть замінювати один одному при вирішенні побутових проблем: наприклад, чоловік може сидіти з дітьми, варити вечерю або вакуумувати підлоги при відсутності дружини, а дружина може, ймовірно, забивати ніготь в стіну і повісити картину.

Відносини емоційно заряджаються і насичені позитивом, тобто взаємини в сім'ї будуються на любові, повагі, довірі та оцінюються турботою один одному.

Не сім'я, але захоплення! На жаль, така ідилія в житті зустрічається рідко. Чому? Це інша тема для іншої статті.

Тваринно-центрична родина

Останнім часом тварини (кішки і собаки) живуть в сім'ї включені в сімейну систему, так як вони впливають на спосіб життя, взаємодія і відносини в сім'ї. Офіційно такі сім'ї не включені в типологію, але в реальному житті такі сім'ї знайдені.

Як тільки собака або кішка з'являється в будинку, вимірюється спосіб життя змін і пристосовується до потреб наших молодших братів. Навіть члени сім'ї, які проти тварин, починають переходити і демонструвати інтерес до них.

Яскрава ілюстрація сімейства тваринництва – це сім’я, в якій діти вже виросли і залишили батьківську сім’ю і батьки мають собаку або кішку. Це також включає сім'ї, які придбали дороге собаку або кота, придбані для цілей подальшого розведення і продажу осушування.

Я бачив, як власники ретельно відібраного собаки, придбаного в знаменитій іноземній дитячій садибі, не дивлячись на собаку на прогулянку, що ate щось з землі і вона мала шлунково-кишковий розлад. У той же час лояльні і без особливої уваги лікувалися дитячим креветкою на брудній підлозі, які могли їсти корми для собак або взяти лежачи цибулю тарного собаки у роті.

Відображення на даній темі

Зрозуміти, що життя набагато більш різноманітне, ніж строгі столи з типологією - можуть бути різні варіанти.

Перш ніж почати сім'ю, потрібно проаналізувати батьківський досвід: що було вашої батьківської сім'ї, яка була основною в сім'ї, що було відносин в сім'ї? Що вам подобається, і що ви категорично не приймаєте в сімейній структурі і відносинах батьків? Який багаж від ваших батьків до вашої родини?

Які враження видали свої батьки?

Що потрібно змінити?

Що ви хочете, щоб ваша сім'я була і що це буде?

Яка модель або тип сім'ї бачить вашу дитину і що буде приймати від батьківської сім'ї до новоствореної сім'ї?

Знаючи тип вашої батьківської сім'ї і вашого майбутнього партнера життя, ви можете гіпотетична припустити, що кожен принесе до новоствореної сім'ї, зрозуміти поведінку партнера, очікування та запобігання конфліктних ситуацій, уникати ілюзій і розчарувань про своїх очікуваннях партнера, сімейних відносин і сім'ї в якості соціального закладу.

Зв'язатися з нами

Унікальний метод фото "Лаугінг" - дізнайтесь, як працює

P.S. Звичайно, краще вести переговори на березі так, щоб ваш майбутній сімейний човен не збитий на хвилю претензій, звинувачень, розчарувань і відступів.

Але в процесі «поплавлення» на морі сімейного життя можна погодитися, хто, коли і скільки буде ряд, і хто буде в шльопу і коли ви можете ковтати ролі або подарувати один одному відпочинку, змочуючи в якомусь цікавому порту, погулявшись по набережній, поїхати в ресторан або просто подивитися на красу невідомого міста.

Автор Людмила Дженгурова спеціально для

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: Людмила Дженгурова