Книги переважно відомі, але можливо це і наступні відгуки допоможуть вам орієнтуватися на світ такої літератури.
1,1 км Юлія Борисівна Хіппенереітер «Зв'язатися з дитиною». Як?, «Ми продовжуємо спілкуватися з дитиною». Право?Книжки No1 в багатьох з цих списків і з хорошої причини. Відповідає зміст і відповіді на головне питання батьків. Книга з прикладами і чіткими рекомендаціями щодо чого робити. Кожен розділ відповідає питання та сумніви попередніх. Має свої недоліки. Точно, один очевидний недолік, який проявляється у своїй роботі.
Коли мами і татами починають читати Хіппенереутер на моїй рекомендації, виходить, що самозараження, поєднаний з присутністю дитини з почуттями батьків, легко перетікає в маніпулятивну комунікацію: "Я сердитися, так що робити, як я кажу." Це, звичайно, не те, що слід вийняти з цієї книги. Тому, матеріал Юлії Борисовної є важливим і корисним, а в той же час потребує індивідуального відображення і фітингу кожним батьком, при необхідності, обговорення в громаді батьків і / або психологів. Технічність першої книги відмінно розгладжує глибину і чутливість другої книги.
2,2 км Юлія Борисівна Хіппенерейтер «Ми продовжуємо спілкуватися з дитиною». Право? Життєрадісна і гуманлива описує психологію дітей, добре акцентів, що в природі дитини корисно приділити увагу і як боротися з нею. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Також у книзі Юлія Борисівна продовжує аналіз складних ситуацій спілкування та сімейного життя. Текст «Continue...» сповнений реальних життєвих оповідань з майстерним аналізом автора.
Я читаю ці книжки до тих пір, поки моя дочка прийшла, і вони допомогли мені величезно, як у особистому дорослому спілкуванні з людьми, сім'єю, друзями і в професійній діяльності – допомогти іншим батькам і дітям. Якщо ви не розвивалися прямі, дружні або зазвичай адекватні зв'язки з дитинства, книга налаштовує хороший вектор вміння отримувати разом з людьми, зберігаючи контакт з собою і почуттям.
3. У Adele Faber, Elaine Mazlish, Як говорити So Kids, і Як слухати так Kids Talk, серед інших.Не менш відома книга. Просте і доступне з коміксами з рішеннями для типових сімейних ситуацій. Тут досить текст, але навіть після перегляду комічної частини, ви точно збагачуєте репертуар спілкування, побачите рішення для багатьох проблем спілкування, додайте розуміння відносин з дитиною. В основному опис роботи психологів з групою батьків, які займаються різними питаннями, труднощіми життя з дітьми.
Крім того, самі автори-психологи - мати багато дітей і поділитися своїм особистим досвідом з читачами. Вартість книги полягає в тому, що це власний досвід батьківства пропускаються через зв'язок з великою кількістю інших мами і татами під час тренувань і груп, які навчають взаємодію з дітьми, що робить матеріал максимально доступним і універсальним, на мій погляд.
4. У Людмила Петрановська, секретна підтримка. Пристосування в житті дитини. йДля мене Петрановская має м'який, теплий стрункий, гладкий і зрозумілий наратив, її книги приємно триматися, читати, перенести з змістом. Автор розповідає про життя батьків і дитини від 0 до 15 років включно, і як діяти в контексті теорії вкладення в реаліях нашої країни. Хоча слово «Теорія» з книгами Петрановської не особливо поєднується, є більш сутність природи, живі приклади, живі взаємини, які легко уявити і спробувати.
Також в даній книзі є таблиця змісту з зручною градацією за віком. Книги «Людмила» просто переплітаються симпатією та любов’ю не тільки для дитини, але й для батьків, які незмінно провадять свій дитячий досвід, один спосіб або інший вплив на почуття та дії батька. Ця функція схожа на наступний автор.
5. Умань Ірина Млодик «Сучасні діти та їх неможливі батьки або що так важко допустити», «Книжка для імперфектних батьків», «Метаморфози батьківської любові».Якщо ви відчуваєте, що історія вашого дитинства запобігає спілкуванню з власними дітьми, то книги Ірини – це те, що вам потрібно. Такт і глибина життя є девізом усіх книг Ірини. Молодик ретельно і наполегливо повертає читача до власного дитинства з усіма його досвідом, а в той же час ви відчуваєте підтримку автора як турбота і міцного батька і досвідченого психотерапевта.
6. Carolyn Elicheff, Прихована біль. Журнал Психоаналітик.Я читаю, коли я був вагітним, і я думаю, що це був найкращий препарат для материнства в плані спілкування з дочкою. Основна відмінність від усіх інших книг полягає в тому, що спілкування з новонародженим, немовлятою до року і половиною добре описана, коли багато людей не розуміють, як і що ви можете говорити про немовної людини.
І це не про те, що все добре з усіх сторін, і мова членів сім'ї сповнена ніжності і розуміння. Тут вони говорять, щоб відокремити немовляти з мамами, зануривши їх, щоб почати їсти і знайти бажання жити. Як можна переконувати дитину жити? У книзі немає містики, вона описує повсякденне життя французької державної психологічної служби, багатих психоаналітичними засобами, пропонуючи простий і простий у пам'яті фраз, які будуть корисні для багатьох новонароджених дітей.
Данила Пеннака: Як не побити любов дитиниСвітлана Royce: Дитячі реакції на батьківщинуКнига емоційно багата, ви можете покласти знак «привабливість, згадка про насильство, вбивства, захворювання, які мають непереносимість, будь ласка, крок від книги». У зв'язку з тим, що Еліхфф продовжує традиції свого вчителя Дото, але в коротшому, лаконічному і емоційному форматі. Я дуже рекомендую. Видання
Автор: Крістіна Михайлюк
Джерело: vk.com/mama_znaet_vse?w=wall-76658493_64299