Відповідність "Міс Європа - 1930", яка порушила вікову заборону на жінок, які відвідали Athos

У 1930 році в Греції був безпрецедентний скандал – переможець конкурсу «Міс Європа – 1930», який відбувся в Парижі, вісімнадцятирічна грецька Алікі Діплараку, дочка відомого грецького адвоката, порушила вікову заборону («авантон») на відвідування Святої гори жінками. Як гість на яхті одного з найбагатших грецьких бізнесменів, вона змінила в чоловічий костюм і вирушила на берег святого Атхоса. .

Коли цей факт був відомий ЗМІ, сильний скандал зламався в Греції. І якщо до цього багато греків захоплювали «історію» свого брата-погогиня на конкурсі «Міс Європа – 1930», то після цього акту більшість з них різко відвертались від неї, а в афінських ЗМІ навіть дав їй прізвисько «Сатан».

(Miss Греція Aliki Diplarakou)

По-перше, після інциденту Алікі Діплараку став дуже хворим і довелося пройти лікування в Швейцарії. Несподівано збуджена невиліковна хвороба змусила молодих Алікі знайти сили, щоб переосмислити власні дії і принести публічну пентенсію за те, що вона зробила, закликаючи до ієрархії і братів монастирів Святої гори з проханням пробачити її гріх.

Ось що Архімандрит Гавриїл Dionysate пише про це в спогадах:

У 1930 році я був представником мого монастиря у Святій громаді, і один місяць в жовтні був лист від обраного Міс Хелса в руки сказав:

Давос, Швейцарія.

Шановні Вітчизняки, хочу зізнатися з усім серцем і подарувати за помилку, яку я зробив минулого травня в Ватопеді.
Я прибув туди судно з мій fiancé, пан Моран, і це так сталося, що судно змочене там, разом з бойовими кораблями Limnos і Kilkis, на грішної думки я був змушений піти до монастиря, хоча я добре знаю про існуючу заборону.

Я кладаю на одяг мого ф'янке, і з ним я пішов по храмах і інших місцях, зношуючи брюнетку моряка, не будучи визнаним ким-небудь. З тих пір, дорогі батьки, я втратив здоров'я і знайшов себе тут в санаторії Швейцарії, де я повинен боротися за життя, але на жаль, я не бачив ніяких поліпшення.

Я знав, але я впевнено переконаний, що це покарання Пресвятої Богородиці, до якого я покажу мій невпевнений. Я не роблю те, що я зробив як освічена дівчина. Я тепер невиправдно п'являю про те, що я зробив і нав'язувати Пресвятої Богородиці пробачити мене. Прей також, венозні Отці, для моєї грішної душі. Я запитаю вас прийняти 5,000 рубати з мене, щоб відзначити Літургію і променя для мого здоров'я.

(див.: Габріель Діонісате, Аватон на Святій горі, «Ортодокс Філотеан Свідоцтва», Салоніки, 1990, с.59).

Архімандрит Габріель Діонісаті ноти, що «миттєрадісна зіткнення неба і земля приймала до подарунку дівчини і відновила її здоров’я. й

Як повідомляється ЗМІ, після відновлення, в 1945 році Алікі Діплараку заміжали за другий раз, на англійський аристократ Сір Руссел, герцог Бедфорд і став англійською леді Аліса Руссел. Вона проживала протягом 90 років і загинула в 2002 році. Похорон відбувся у Грецькому православному соборі Софії в Лондоні (в районі Байсінь), а також похований в родині Бедфорд.

Цей приклад показує, як небезпечний для людей, які хочуть порушувати вікові пишні фундаменти і традиції, а крім того, сила пентенсії, здатне повернути занурення Бога навіть до останнього гріху, який реалізував і відступив від своїх гріхів.

Не дивно про людське серце. Старший Пайсій - це найбільша спадщина для дітей. Це також урок для всіх нас, як важливо, щоб зберегти традиції і не дозволяти навіть думці приймати всі корупції, які намагаються розбити нас з скаженої Європи, де сувеніри зареєстровані в реєстрі офіси, діти навчаються дебаучері в школах, хрести видаляються з церков (при цьому неканонічні). Це не збирається статися з нами! Видання

Автор: Дмитро Філін

English, Українська, Français...