Внутрішнє самотність

Страх відхилення відхиляється і відхилений. Це викликає занепокоєння, роздратування... і відторгнення інших. В результаті виникає відчуття глибокої внутрішньої самотності. Де виникає страх відторгнення? Вперше навчаємо відторгненню, звичайно, в дитинстві. Перша дитина народжується у відкритому світі. Тільки тоді він може відгородити - для того, щоб захистити себе від натягу, яка виникає від не зовсім приємного контакту з іншими. Відмова може бути прямим і прихованим.

Наприклад, старша сестра мого друга - як підліток --відкритоВона висловила її небажання спілкуватися з нею (більше 8 років): "Не заважати, залишити!" Зацікавився однолітками, «партія». І молодші робочі батьки (як правило, справа) залишилися на сестри.

Приват прихована відмова Дитина може посміхатися, бути дружнім, але, наприклад, не звертати увагу, перенести розмову на іншу тему, ігнорувати свої побажання, заяви. "Не заважати в дорослих розмовах!" ми часто чуємо. Здавалося б, якщо з метою освіти - навчити дитину поваги старших - ми, таким чином, формуємо почуття приниження, заспокоєння, самооцінки, низької самооцінки.

Вирощування, діти, які систематично відхилялися, стають тривожними дорослими. Вони сприймають життєві ситуації через призму «Я відхилений». Повідомляємо, що особа не забирає телефон. Ті, хто боїться відхилення, будуть фантазувати, що люди не хочуть спілкуватися з ними.

У той же час, або дуже хвилюватися, сердитися або навпаки - відкликати від почуттів.

Нерідко люди не розуміють, що вони спочатку відчувають подразнення і небезпеки при можливому відторгненні. Нерідко арктичні люди – ті, хто живе в постійному страхі відхиляється. Агер виходить через суворі зауваження. Груша відторгнення часто блокує безліч імпульсів. Наприклад, хлопець не заважає закривати дівчину через фантазію, що вона побачить у ній зносні мотиви. І в результаті він відхиляє його. Незважаючи на те, що дівчина, можливо, буде непристойно щаслива з таким рапсом і з задоволенням продовжував спілкування з молодим чоловіком. Виявляється, що люди, які несвідомо чекають відторгнення себе в власну пастку - блокують задоволення власних потреб.

Ви, шановні читачі, помітили фантазію відмови? Який час? Що б ви не знали?

Робота з страхом відторгнення Давайте практика. Візьміть шматок паперу і розділіть його на три стовпчики. В першу чергу напишіть ситуацію. Наприклад, чоловік наприкінці будинку. У другому (нех) - описуйте свої найяскравіші фантазії, пов'язані з цим - наприклад, «не хочу приїхати до мене, не любить мене». У третьому стовпчику описайте відчуття, що ви відчуваєте, підсвідомо живете фантазії. Буде добре писати п'ять до десяти ситуацій в рядку.

Коли стовпці повні, перечитайте все, що ви записані. Спробуйте оцінити всі ситуації, фантазії та почуття на десятиточковому масштабі.

Сприяє міцності, інтенсивності, тяжкості, значущості цього заходу, досвіду, фантазії для вас. Поблизу кожного запису в кожному стовпчику, поставте вашу оцінку.

Тепер ви можете відслідковувати, як ви реагуєте на різні ситуації, як ви відчуваєте, як серйозно ви берете його, як часто ви очікуєте відторгнення і т.д. Наприклад, ситуація була оцінена як «трійка», так і фантазія і почуття про неї – як «високий». Висновки: Ви дуже турбуєтесь про незначні події. Які тренди ви повинні йти? Ви дізналися про себе щось нове? Написати висновки на папері.

Очікується любов

По суті, людина, яка очікує відторгнення, має велику потребу любові. Тільки безпосередньо за його потребами, запитайте увагу, торкнувшись, ніжність у своїй адресі бояться. Якщо він відхилений таким чином, він буде відхилений.Відкрито запит на найважливіше) — це буде дуже болючим і нестерпним для нього.

Нерідко, від страху відторгнення, люди використовують непрямі, маніпулятивні методи отримання любові, уваги, турботи та прихильності від інших.

Ось деякі з них:

"Брибе."

У ситуації хабарі людина використовує схожу маніпуляцію: «Я люблю тебе, так що ви повинні відмовитися від любові.» Ми часто чуємо фразу «Я люблю тебе так багато, і ви...», «Дякую за любов!» Жінки часто маніпулюють таким чином. Таким чином, вони отримують свою увагу, але тільки з різницею, що інша людина може дати її від почуття мита, не з любові. Природно, він накопичить подразнення, яке з часом може засвідчити в конфлікт.

"Скарбничка" Людина підкаже його страждання і безпорадність погляду інших. «Ви повинні любити мене, тому що я дуже страждаю і безпомилково.» У той же час, з такими слабкостями, він, здається, виправдати його часто зайвими вимогами.

Ми часто чуємо: «Я так втомився на роботі, постійно хворий, і ви навіть не зателефонуєте!» Або, «Як можна сказати, що хвора людина?» У цьому випадку люди, швидше за все, тільки формально виконують вимоги і покажуть увагу. І всередині, відчуваючи чіться і сердитися.

"Свято справедливості" Я підняла тебе, тебе побачила, і що ти дам мені? Це часто фрази батьків «зброя» Радянського Союзу. Такі люди намагаються отримати любов, зателефонувавши Нерідко вони намагаються зробити якомога простіше для інших, таємно сподіваючись, що в подяки вони отримають те, що вони хочуть. Вони дуже розчаровані, щоб дізнатися, що для кого вони спробували не робити нічого в поверненні.

Виклики до правосуддя також можуть бути недійсними. Наприклад, після того, як чоловік пішов на інший, дружина раптом падає підпілля. Захворювання, в більшості випадків, засіб від несудимого репроаху, який, як правило, викликає екс-людію, щоб відчувати себе винним і змушує його приділити увагу дружині.

Звичайно, багато людей користуються маніпуляціями. І часто це поведінка несвідомо. Але вони навряд чи можуть називатися щасливими людьми, тому що любов і увагу вони так рясно хочуть і шукати, приходять насправді через мандат.

Як почати інше життя. Крок один. Не знаючи, що ви боїтеся відторгненню, не зможете жити безпосередньо про вашу потребу в любові, турботі, торкненні, увагу, навряд чи є подальшою роботою над собою. Я рекомендую вам запам'ятати і записувати ситуації, коли ви вдалися до методів, описаних вище. Вони можуть бути продовженням ситуацій, описаних в першому виконанні.

Уявіть найпрестижнішу ситуацію, в якій ви очікуєте відхилення від когось. Поспішайте зрозуміти ваші перші фантазії про майбутнє. Що робити це? Наприклад, потрібно викликати важливу, але незнайому людину. Що розповість вам у ваших найгірших фантазіях? Відповіді на ці питання дуже важливі. І найголовніше, найбільш «фінансові», страшні результати, які можуть призвести до фантазії, важливі. Нерідко від простих «високих» ви можете «фантазувати» до «ігори і залишити мене вмирати». Це так дивно дивний, але важливі фрази, які показують найбільш прихований страх.

Окрема фантазія і реальність. Крок другий. Подумайте логічно: ймовірність того, що незнайомець повісить після слухання голосу дуже низькою. І в своєму досвіді, що майже коли-небудь трапилося. Поставте в одну «клітину» мозку, ваша фантазія: «Я думаю так», а в іншому – реальність: «Чи не буває складно». Потім можна поступово почати контроль ситуації.

У деяких випадках люди відразу пам'ятають, де вони отримують такі думки. Наприклад, незрозуміла картина з'являється в голові - мама залишає ребра з дитиною. Або ви будете в приміщенні крісельної дитини. Ці фотографії можуть бути дуже різними. Але вони дуже важливі. Коли ви були дитиною, ви відчували ту саму відмову. Мама зліва, Тато зліва і т.д. В той час, але ви побачили його як «завжди» загрозу вашому житті. А потім, швидше за все, це може дійсно загрожувати життя маленької дитини. Не зараз залишається механізм реагування тіла.

Проведення того, що страх відторгнення був утворений в дитинстві і продовжується в цей день, є важливим відкриттям. І що це майже нічого робити з людьми, від яких ви очікуєте відторгнення. Нерідко на цьому етапі люди дізнаються про різницю і починають ділитися реальностями. Простіше кажучи, дивлячись, що дійсно є об'єктивно.

Вправа для вивчення якості контактів з людьми

Іноді страх відторгнення асоціюється з тим, що в дитячому віці батьки не дарували достатньо позитивного емоційного і тілесного контактів. Для дитини це дуже важливо, і недолік такого спілкування вважається ним як відмова.

Якщо контакти переважно негативні, дитина або виводить в себе (що пізніше загрожує розвитку шкідливої залежності, слабкості), або повстанців, тим самим реагують агресивно і конфліктно на світ (і це загрожує злочином і беззаконням). Відсутність позитивних контактів, ігнорування дитини часто відбивається (прочитано в дорослому віці) шляхом ізоляції від людей, страху спілкування, боді дотику, нечутливості або проблем в сексуальній сфері.

Ви можете дізнатися, як ви зазвичай взаємодієте з людьми. І як ви зверталися до дитини.

Подумайте про те, як ви провели останні години, і яким ви зустрілися. Проаналізуйте та оцінюйте свою здатність робити та отримувати контакти.

Написати відповіді.

Хто ви в контакті з?

Як зробити контакт?

Позитивний або негативний?

Ви уникли контакту з будь-яким? Чому?

Ви хочете зв'язатися з нами Чому?

Хто саме був у контакті з вами? Як вони спілкувалися? Позитивний або негативний?

Ви уникли будь-якого бажання зв'язатися з вами? Чому?

Ви хочете зв'язатися з вами?

Тепер уявіть розмір контакту.

Наліво, не стикатися повністю.

На праві є повне, безперервне бажання контакту.

Важко зауважити, де ви розміщуєте себе на цьому масштабі зараз? І де б ви хотіли б розмістити? Використання однакової ваги, оцінка частоти ваших контактів, їх інтенсивність, щирість. Чи можете ви зробити підключення до свого поточного стилю контакту та досвіду вашого дитинства? Якщо ви не можете запам'ятати, як і де ви зв'язалися з дитиною, такі вправи допоможуть вам.

Візьміть шматок паперу і кольорових олівцівй Намалюйте контури вашого тіла перед і позаду. Забарвити ділянки, які інші торкаються найбільшою, рожевою – які торкаються рідше, зеленою – рідко і синьою – які ніколи не торкаються. Ті зони, де контакти негативні, відтіняють верх чорними лініями. Погляньте на свій «лінійний портрет». Намагайтеся відтворити ваші старі почуття. Що таке? У вас є бар'єр, який запобігає виживання їх?

Поглибше усвідомити про те, де виникає страх відторгнення, зміни власного сприйняття і поведінки, можливо, стати впізнаваною радою з іншим. Це може бути підтриманий компетентним психологом. Він стане кваліфікованим гідом по крихких шляхах несвідомих. А потім, можливо, ви нарешті досягнете успіху, наприклад. без страху «Я хочу, щоб ви потурбували мене, ваша увага дуже важлива для мене!» А якщо ви не отримуєте, ви не сприймаєте відторгнення або відторгнення як «кінець світу», і це може бути легко знайти в іншому місці. Видання

Автор: Elena Mitina

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: elenamitina.com.ua/publications/strah-otverzheniya.html