Катерина Матантєва: Створення ефективних натуральних косметичних засобів

Якщо російська жінка не знаходить правої косметики в магазинах, то вона створює її сама. Історія успіху та правила життя найбільш чарівного підприємця країни Єкатерина Матантцева.

Починала свій бізнес у віці 24 років і не думаю, що це дивно. "Яка велика угода? Подруга шахти стартувала в 21 році. Для мене все про цю молоду жінку було дивним – як вона досягла успіху так рано, і вона залишалася м'якою і жіночною. Може бути секрет Кирова підприємця, що вона не прагне перемогти конкурентів, але що вона любить? Або можливо, її улюблена річ є натуральною косметика? Я не можу думати про більш жіночний.

Ефірні масла замість Менделєєва таблиці

Єкатеріна Матантєва.За освітою я економіст, закінчив В’ятський державний університет. Вивчається в повному обсязі, працюючи в бізнес-журналі одночасно. За цей час я читаю багато історії успіху підприємців – як вони почали бізнес, що допомогли їм. Тексти пісень, а це означає: І я вирішив: Я хочу моєї роботи! Я не знаю, де це було цікаво.

Ідея дозрівала сім років тому, коли я був вагітним. Ми завжди обрали якісну їжу. Але це легко: читати склад, і ви знаєте, чи купити товар або ні. І з побутовими хімічними речовинами і косметикою не так – подивіться на композицію, і див. таблицю Менделєєва.

Я почав навчання компонентів і отримав рубати. Важко кажучи, перед машинними інструментами були очищені, і тепер голова промивається. Я не хочу, щоб всі ці хімія впливають на дитину. У 2007 році в Кірові практично немає натуральної косметики. А потім я думав, якщо це не там, то нам потрібно створити це. Я не мав грошей або розуміння процесу.

Коли я розповів про свою сім'ю про ідею, вони запропонували допомогти. Чоловік дав 20 000 рублів за сировину, невелику кількість вкладених в проект. Моя мама працювала віце-президентом Торгово-промислової палати, вона мала досвід управління персоналом та проектами. Вона залишила все позаду і почала новий бізнес, успіх якого був в питанні. Про те, як наш сімейний бізнес прийшов. Дад був відповідальний за технічну частину - обладнання, освітлення, ремонт. Я працював над стратегією, працював з постачальниками. Ми також мали бухгалтера і дизайнера.

р.

Косметика Mi&Co для літа

Я часто сказав, що "Чи ви економите, і косметика повинна бути виготовлена за допомогою хімікату." Не всі. Ми найняти фахівців, трав'янистів з великим досвідом. Вони консультують нас про те, що трав'яні екстракти, в яких комбінація буде ефективною. У нас є маркетологи, які просують продукт. Подумати лідера. Якщо вона варить себе, її виробництво назавжди залишиться мікроскопічним.

Продукція

До речі, коли ми почали, багато людей робили саморобне мило. Але ми вирішили, що ми повинні мати виробництво – окремий номер, дотримання санітарних норм, робітників з медичними книгами. Якщо ви ви виробляєте продукт для незнайомців, необхідно дотримуватися всіх санітарних правил.

Зняти невелику лабораторію площею 30 кв.м., де знаходиться все виробництво. Тепер ми маємо 1300 квадратних метрів в оренду, але ми довго збираємося. У першу чергу вони буквально пережили і доводилося працювати. Я працюю за перші два роки без зарплати. Для того, щоб Ваш бізнес був успішним, вам потрібно або гроші, знання або підключення. І нам довелося працювати.

Виробництво мила на заводі Mi&Co

Ви бачите, скільки дипломів на стіні? Це тому, що ми були короткими з фондів і ми взяли участь у багатьох змаганнях з надання інновацій. Кілька виграшів. Наш фонд майбутнього дав нам безвідсотковий кредит. Ми також отримали підсидію з держави. У зв'язку з цим, наш бізнес розроблений.

Тепер, коли люди запитують мене скільки грошей, які потрібно почати виробництво, я кажу: якщо у вас менше десяти мільйонів, вам не доведеться йти в косметичну промисловість, це буде складно.

«Крім не повинен бути знайдений, де він легкий, але де він втрачений. й

У Кірові немає натуральної косметики, і ми думали, що ми швидко стали популярними. Я поговорив багато місцевих мами, вони також хотіли використовувати все природне. Рік пішов, інший рік, і не було прибутку.

У магазинах, де продано нашу косметику, подивилися на клієнтів. Підставка, ретельно вивчаємо бульбашки. Я думаю, "Дуже зроблено, вони читання". Але один день я почув розмову між двома дівчатами: «Ви бачите, є більше обсягу, і це коштує менше цього інструменту». Ми повинні прийняти його. Виявилося, що склади не зацікавили, тільки важлива ціна.

Mi&Co завоював кілька конкурсів інноваційних грантів

Ви знаєте, що вони кажуть: подивіться на ключ, де він легкий, але де він втратив. І ми розуміли: нам потрібно поставляти косметику не в тих магазинах, які готові взяти її, але де обов'язково буде затребуваним.

Ми вирішили ввести московський ринок. 2010 р. Я назвав магазини і вони сказали мені, що я хотів би екосертифікат. Але було дорого. Я пішов до Москви на виставки. Немає грошей. Але люди спробували нашу продукцію, а потім пішли в еко-магазини і просили її. Тоді самі магазини почали дзвонити нам і попросити податкам, ситуація різко змінилася.

Наш шлях був незвичайним: всі бізнесмени першими веде переговори з оптовими продавцями, а тільки потім виграють ринок, і ми почали перемагати клієнтів. Займав майже три роки. Але зараз наша косметика продається в 60 містах Росії, в Кірові вона також популярна. І ми не будемо зупинятися там.

Виробництво Mi&Co в цифрах

• До 40 тис. одиниць продукції виробляються на місяць.
  • Споживачі близько 10000 осіб на місяць.
  • Середня ціна агрегату виробництва в роздрібній торгівлі становить 500 рублів.
  • Середня перевірка в інтернет-магазині становить 3-4 тис. рублів. в регіонах, 8 тис. руб. в Москві
  • Товари зазвичай купують 40-120 тис. рублів.
  • Продається продукція в 60 містах Росії.
  • Розробка та тестування рецептури займає близько трьох місяців, на виробництво триває ще три місяці.
Продукція

Створення натуральної косметики не складно. Створення ефективної натуральної косметики – це мистецтво. Навіть «дума» креми, плащі, дають певний ефект – 30%. Наші креми 80% ефективні. Є компоненти, які швидко діють, такі як кофеїн. Але ефект його йде так швидко. Додаємо зелену кавову олію для косметики. Він містить як кофеїн, так і антиоксиданти, які покращують стан шкіри, його вплив зберігається протягом тривалого часу.

Коли ми замовляємо зразки сировини, ми тестуємо на себе, проводимо її на групу волонтерів. Ми запустили новий продукт у виробництво.

Ми виробляємо косметичні засоби для жінок Росії, враховуючи клімат і природні умови. Ми також використовуємо деякі вітчизняні олії - соняшник, ріпак, гірчиця. Але в основному, ми купуємо ефірні олії з зарубіжних постачальників з органічним сертифікатом – у Франції, в Німеччині.

Що стосується ефірних масел і їх поєднання, ми радимо ароматерапевта з Франції. Ми також працюємо з командою фахівців зовнішньої косметики. Вони рекомендують, які інгредієнти використовувати, тому що наші продукти не містять консервантів, навіть кислоти.

На роботі.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Ми можемо розробити формулу і зробити контракт з деякими заводами, дати їм зробити косметику. Це дешевше, ніж покупка власного обладнання, оренда приміщення, оренда персоналу. Але потім ми не зможемо контролювати використання нашої сировини, не додаємо нічого зайвого до неї, не заощаджуйте на ньому. Що таке пральне обладнання в цьому заводі, які працівники працюють у виробництві? Ми не знаємо, що дуже важливо.

Ми хочемо, щоб бути довіреними. Тому ми повністю напишіть склад продукту на упаковку, чесно відповімо будь-які хитрі питання, не приховує нічого. Ми любимо людей, які хочуть зрозуміти все.

Ми маємо невелику аудиторію – лише 2% росіян. Це люди, які обирають органічну косметику. Тому ми орієнтуємося на ті продукти, які будуть затребувані – це зазвичай шампуні, засоби догляду за обличчям, побутові хімічні речовини, які, до речі, не існує хімії. Що ми зателефонуємо: побутова нехімія.

Жіночий бізнес

Я маю чистий жіночий підхід до бізнесу. Чоловіки повинні підкорювати нові простори, на всі витрати для досягнення своїх цілей. Тексти пісень, а це означає: Я приймаю речі легко. Я встановив цілі на наступні шість місяців. Я шукаю. Все зроблено!

Для мене головне - внутрішній баланс. Якщо ви їдете в бізнес, щоб зробити багато грошей, ви навряд чи зможете досягти успіху. Якщо ви пристраснуєтеся до вашого бізнесу, то інші люди хочуть приєднатися до неї, будьте в цій аури.

Полулюкс

І я говорю журналістам, а потім прочитав своє інтерв’ю і подумав: Так просто для мене. «Як ви потрапили в цей магазин?» "Для цього, і вони зробили." Не кажучи вже про те, що ми відіслали багато комерційних пропозицій, а потім вже давно переговорили. І виходить, як в казці: він хотів і отримав.

Звичайно, я не бачу свій бізнес як бізнес. Я не готовий його продати. Для мене це не робота, але реалізація моїх здібностей, знання, робота з фахівцями, які можуть навчати щось нове.

Цікаво: Крем для омолодження магії з натуральних інгредієнтів

Як зробити натуральну косметику

Майже люблять чоловіків.

Поговоривши з Катериною Матантцевою, одна перестає дивуватися, що, незважаючи на всю її ламкість, вона досягла успіху. І ви вважаєте, що це тільки початок. Її жіночий бізнес має велике майбутнє, тому що він побудований на любові до дитини, батьківського піклування, пристрасті до своєї праці, пристрасті, чесності та важкої праці. Майже люблять чоловіків. Натюрморт. Видання

Автор: Наталія Буланова

Джерело: lavkagazeta.com/fermery/krasota-iz-vyatki/