Консультація великого Стародавця ХІХ ст. Амбросу Optina

Для того, щоб жити не турбувати, не судити всіх, щоб не дратувати всіх і поважати всіх.

Інструкції Elder Ambrose of Optina

Публікуємо з книги видавничого будинку Сренського монастиря: «Життя Optina Elder Hieroschemonk Ambrose».

Його порадами і інструкціями, які лікували Амбрису, використовували душі тих, хто прийшов до нього з вірою, він викладав або часто в одиночній бесіді, або взагалі всіх оточуючих його у вигляді найпростіших, фрагментарних і часто гумористичних. В цілому слід зазначити, що грайливий тон мови старшого ліктя був характерною рисою.

«Як жити?» elder почула з усіх сторін загальне і дуже важливе питання. Як звичайно, він відповів в гумористичному тону: «Щоб жити не турбувати, не судити нікого, нікого не дратівливого і всієї моєї поваги». Цей тон мови старшого віку часто викликало посмішку на губах фривольних слухачів. Але якщо ви дивитеся більш серйозно в цій інструкції, кожен побачить глибоке значення в ній.

«Не проціджувати» – це, так що серце не завадить пасови і провали, неминучі для людини, заголовок до одного джерела вічної солодкості – Богу; через який людина з нездатною і різноманітною домішкою може спокійно себе заспокоїти, викласти з ними, або «зробивши їх». "Не судом", "не дратує". Не існує нічого спільного між людьми засудження та дратівства, ці злаки пернікового гордості.

Вони тільки достатньо, щоб збити душу людини до низу пелюстки, тоді як вони більша частина Ельдера Амбросу і не вважаються гріхом. "Все мій шаненство" вказує на виконання Апостола: поважність попереджає одну іншу (Римляни 12:10). Зменшення всіх цих думок до одного спільного, ми бачимо, що в вищевизначеному диктурі, проповіданий старшим переважно зволоженням, це основа духовного життя, джерело всіх вірту, без яких, згідно з викладанням св. Іоана Христостом, як зазначено раніше, неможливо зберегти.

Для загального питання, запропонованого до старшого: «Як жити?» він іноді відповів, і дещо відрізняється: «Ми повинні жити негідно і поводитися приблизно, а потім наш бізнес буде вірним, або ще буде погано. й

«Ми повинні жити на землі, як колесо перетворюється: тільки в одну точку доторкається землі, а решта обов'язково прагнути вгору, і ми лежимо на землі, і ми не можемо витримати. й

Наша сальвація повинна бути виконана між страхом і надіями.

При запиті, як правильно, знаючи, що вони добре живуть за наказами Божого, не виділяється їх правом, ліктя відповів: «Не знаю, що їх кінець буде.» Отже, наша сальвація повинна бути змішана між страхом і надіями. Не слід забувати про те, що він не повинен бути невтомним. й

Питання: Чи можливо це прагнення до досконалості в духовному житті? Відповідь старшика: «Це не тільки можливість бажання, але і необхідно спробувати поліпшити пригнічення, тобто вважаючи себе в розумінні серця гірше і поступається всім людям і кожна істота. й

Коли ви захочете, не запитайте, чому або чому. Ніде в сценарії. Він каже: «Якщо хтось вражає вас в яснах, дайте йому ще». У ясенному косі насправді незручно вдарити, і це повинно бути зрозуміло: якщо хтось буде спустошувати вас або невинно дратує щось, це буде означати стрес в ясенці коси. Чи не мурмур, але ведмеді цей удар хворим, заміщуючи ліву в'язкість, тобто запам'ятовуючи неправильні знебочення. І якщо ви можете бути безневинні, ви грішили багато разів до, і ви будете переконані, що ви гідні покарання.

Якщо один з братренів, з ковардії і незадоволеності, загинув, що він не був запроваджений в лоб, або ієродеконізм і ієромонасію, elder використовується, щоб сказати таким чином, як прикметник: «Це, брат, все прийде в обумовлений час, все буде дано; ніхто не подарує хороших справ. й

Для того щоб не зануритися в дратівливості і небезпечності, не варто кидати.

Не слід виправдати свою дратівливість з будь-яким захворюванням, воно походить від гордості. Але людський гнів, за словами святого Апостола Джеймса, не робить правдивості Бога (Ям 1:20). Для того, щоб не зануритися в дратівливість і гнів, не варто кидати. й

Говорячи про заздрість і меморабілію, elder сказав: «Одно потрібно змусити себе, припускати на себе, робити якийсь добро ворогам, і головне, не помстити на них і бути обережними, що ніхто не відчув їх з появою контемпту і приниження. й

«Любо, звичайно, все інше. Якщо ви не знаєте, що ви не любите, але що ви хочете, щоб мати це, то робити твори любові без любові. Господи побачить Ваше бажання і насолодуться любов'ю в серці.

«Хто, хто має погане серце не знеболює, бо за допомогою Бога людина може виправити своє серце. Потрібно уважно стежити за собою і не пропустити можливість бути корисною для одного сусіда, щоб часто відкрити себе в старшому віці і дати благодійність. Звісно, це не може бути зроблено раптово, але Господь буде довго чекати. Він тільки завершує життя людини, коли він бачить його готове переходити в ектернистентність, або коли він не бачить надії своєї корекції. й

3610Р. 4200Р.

Про алмс, Елдер Амрос Вона сказала: St. Dimitry of Ростов пише: Якщо людина приходить до вас на хроні і просить вас, дайте йому. Як він використовує ваші мигдаль, ви не несете відповідальності за це. й

С. Джон Хрисотом каже: Починайте дати бідним, що вам не потрібно, що ви лежите про; потім ви зможете подарувати більше і навіть при знеціленні себе, і, нарешті, ви готові дати всім, що ви маєте.

Як зрозуміти слова Писання: Будьте мудрі, як серптики (Matthew 10:16), elder пояснив: «Святий, коли потрібно для нього змінити свою стару шкіру в нову, проходить через дуже вузьке, вузьке місце, і таким чином, зручно для неї залишити стару шкіру: так людина, бажаю зняти стару, слідувати вузькому шляху виконання завдань Євангелія». У будь-якому нападі змія намагається захистити голову. Людина повинна бути більшою з усіх, хто любить свою віру. До тих пір, поки віра збереглася, все ще можна виправити. й

Не існує ніяких причин для безлюдних людей.

Я показав мій батько про одну сім'ю, що я відчуваю себе дуже шкода за них, вони нічого не вірять, ні в Бога, ні в подальшому житті; це життєздатно, тому що вони не можуть бути винними, вони були принесені в такий небес або були інші причини.

А батько шуок його глави і так angrily сказав: Для безшовних не існує. Для гуспелу проповідна всім, невдоволеним, і до Гентилій; нарешті, на природі, ми всі народжуються з почуттям Божої пізнання; отже, ми самі є винними. Ви запитуєте, якщо ви можете молитися за них? Звичайно, ми можемо молитися всім. «Час!» Я сказав після цього. Чи не існує місця в пеклі для тих, хто в пеклі?

І сказав батько, Ні, не буде такого почуття: тоді ви забудете про всіх. Це як іспит. Коли ви йдете до іспиту, він ще страшний і переповнений гетерогенними думками, і прийшов - взяв квиток (на який відповісти), забути про все.

До старшого, який не вірив у існування демонів. Господи сказав: «Що буде, батько, я навіть не розумію, що ці демони.» Для цього elder відповів: «Для всіх, математика не зрозуміла всім, але вона існує. й

На затишку і відчайдушності: Бордом - це дочка онука, а лінь - дочка. Для того, щоб приїхати до неї, працювати важко, не лежачи в молитві, потім пройдуть боредом, і зял прийде. І якщо ви додаєте терпіння і благонадійність до цього, ви збережете себе від багатьох злаків.

Про нечутливість і безборіддя, про раптову смерть С., батько сказав: «Це не далеко, але за нашими плечима, і ми принаймні маємо ставку на голову теші. й

«Нехай смерть не далеко, але за нашими плечима, і ми принаймні маємо ставку на нашу голову. й

Він сказав: «Якщо вони повісили села на одному кінці, вони не зупиняться гріхів на іншому кінці, кажучи, «Ми не досягнемо найближчим часом».

На потужності пентенсії він сказав: Він гріхився і подарував всім своїм життям. Він, нарешті, відступив і загинув. Злий дух прийшов після своєї душі і каже, він мій. І сказав Господь, Ні, Він подарував. «Так, хоч він знову торкнувся, він знову грішився», - сказав він. Тоді Господь сказав йому: Якщо ви сердилися, і забрали його назад до вас після того, як він мене торкнувся, як я не можу прийняти його після того, як він був гріхований і знову торкнувся мені? Ви забули, що ви сердитися і я добре.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. В кінці старшого Отця Макарій, для порівняння, іноді продемонстрував його пальцем, який довгий час зрізався: біль пройшов, але рубець залишився. Таким же чином, навіть після прощення гріхів залишаються рубці, тобто репроах совості. й

«Чому Господь прощає гріхи тих, хто п'ятий, кожен гріх вимагає очищення покарання. Наприклад, до мудрого хребта, Господь Сам сказав: А тепер ти бажеш мене в рай (Лука 23:48), а ще після цих слів його ноги були розбиті; і що йому подобається повісити на хресті протягом трьох годин з розбитими ніжками? Тож йому потрібна очищаюча страждання. Для гріхів, які гинуть відразу після п'ятіння, молитви Церкви і тих, хто молиться за них, очищають, і ті, хто все ще живий, повинні бути очищені корекцією життя і алмами, що охоплюють гріхи.

Бог не створює хреста для людини (тобто, очищаючи страждання душі і тіла). Неважливо, наскільки важко перехрестити в іншій людині, яка вносить в життя, але дерево, з якого він завжди росте на грунті його серця. Він сказав: «Вода в воді, і вода знаходиться в воді. й

Коли людина ходить на пряму доріжку, для нього немає. Але коли він відходить від нього і починає кинути себе в одному напрямку або іншому, то є різні обставини, які відштовхують його до правого шляху. Ці треморти є хрестом для людини. Звичайно, вони різні, які їм потрібні. й

«Сімейні безневинні страждання запалюються на людину так, щоб він, як Христос, може страждати інші. Сам Спасителя страждав за людей. Його Апостоли також постраждали від церкви і для людей. Щоб мати ідеальний любов, щоб страждати інші. й

Одного брата попросили ще одного, хто навчив вас молитву Ісуса? І каже він, демони. - Як приходять? «У мене я з грішними думками, але я зробив все і зробив молитву, тому я звик. й

Один брат скаржався на старше, що під час молитви багато різних думок. Стара людина сказала: «Людина вирушила в базаар, навколо нього є натовп людей, розмова, шум, і він все його кінь: але-бут! але-бут!» – так трохи потроху і поїхав по всій базарі. Так, незалежно від того, що ваші думки говорять, виконайте всі ваші роботи – молитися!

Так що люди не залишалися безтурботними і не кладуть надії на поза молитвою допомозі, похилого віку повторили звичний народний донор: «Подопомога, і людина не лежить.» І Т сказав: "Фазер!" З ким ми запитуємо, але через тебе? «Так само, пам'ятайте, що дванадцять апостолів попросили Спасителя за дружину Canaanite жінки, але не почув їх; але вона попросила і побачила. й

Але з молитви є найсильнішою зброєю проти невидимого ворога, він намагається відволікти людину від неї в будь-який спосіб. Про це заявив лідир: На Атхосі монах мав старлінг-талькер, яким ченці люблять дуже багато, здійснюючи свої розмови. Але це дивне: як тільки монах починає виконувати своє молитвне правило, похилого тут і не допускає монаха до променя.

Після того, як на яскравому бенкеті Воскресіння Христового, монах прийшов на клітку і сказав: «Старення, Христос піднімається!» І відповідає зірки, «Це наша неприємність, яка піднялася,» і відразу ж він був нестерпним, а нестерпний стейч, що розсипається в комірці монка. Тоді монах усвідомив свою помилку і відступив.

Про це сказав Бог, що більшість всіх дивиться на внутрішній молитвний настрій людської душі: «Що я прийшов до аббота Ентонія, зазначеного вище, одна з хворими ніжками і каже: «Особливості, боляче ноги, я не можу лікуватися, і це заплутає мене». Відповідач Антонія, «Скарги говорять, «Сон, дай мені серце, не ноги».»

Яка молитва змінює кровСекрет молитви нашого батька

«Чому люди гріхують?» ліктя іноді запитала питання, і він сам вирішив його: «Так, що вони не знають, що робити і що робити, або якщо вони знають, то вони забувають; якщо вони не забули, вони ледачі, дискуровані». Навпаки, тому що чоловіки дуже зайняті до роботи п'ятдесяти, вони дуже часто забувають свого головного обов'язку, щоб служити Богу; від лінь і забутості вони досягають екстремальної фоллі або непереносимості.

Це три гіганти – відчайдушність або лазінес, забутість і ігнорування – від яких весь людський гонщик межує нерозчинними зв’язками. А потім є недбалість з усім хостом зло пристрастей. Саме тому ми молилися цареві Небесі: Моя Пресвята Богородиця Матері Божої Матері, твоїх святих і все могутніх молитв, відштовхувати мене, твоїх блаженних і пенітенних рабів, відчайдушності, недбалості, недбалості і всіх поганих, злочних і неблагних думок.

Схиархимандрит Агапіт (Беловідов)

Джерело: www.pravoslavie.ru/98034.html