Ваші почуття не люблять тебе.

У продовження теми маніпуляції хочу розкрити таку концепцію, яка в психології має назву. "Подвійне повідомлення"й

подвійне повідомлення, коли одночасно транслюються два суперечливі повідомлення.Наприклад, невербали транслюють одне, а слова – навпаки.

До питання «Ви будете мати цукерки?» Я колись отримав ручну до цукерки, і словесне супроводження цього жеста: «No.»

Цей приклад полягає в тому, що в такому випадку легко виявити суперечність.

Але подвійні повідомлення, які часто проникне спілкування між людьми часто виглядають значно менш помітно. Наприклад, батьки можуть сказати своїй дитині, «Ви повинні обдурити своїх старших,» і в той же час, «Чому ви так не можете бути в школі?» Ви повинні бути активними!

Або, «знайомлюся, що я люблю тебе і прийматиме будь-якого іншого», але в разі дій, які ви не любите, батько/учасник може емоційно відкликати або інакше невербально відхиляти/покарати.

Або тут є підручником формування хізофренії: мати приходить до лікарні до дитини, а коли він досягає її, вона невербально демонструє відхилення. І коли дитина реагує на суспензію, припинивши її імпульсом, щоб обійняти, мати ресенції, "Ви не щасливі бачити мене."

Двічі повідомлення, коли мозок отримує повідомлення, що те ж саме, як чорно-біле, одночасно.

Що таке звичайне реагування на подвійні повідомлення? Це дуже цікаве місце для мене. Багато залежить від контексту, в якому все відбувається.

Наприклад, флірт може штампувати без подвійного повідомлення. Якщо запрошення самозахоплення “О, піти, інакше я не затримаю назад і поцілунок ви” замінено прямим повідомленням “Не відходити, я планую поцілунати вас”, то певним елементом гри, що характерна для фліртингу, йде з хвилюванням, що фліртація генерує. Після того, як фліртинг є танець, побудований на спонтанному підході, то відстань, своєрідна гра, де хвилювання тільки підвищується, якщо вам потрібно стрибати, і коли несподівано, але приємно підходити.

Так, і повідомлення, такі як «О, стипендія, перестати мені сміятися», з повною трансляцією серена задоволення від того, що відбувається, досить нешкідливі. "Ойди, ти не застигати!" - в одному степу.

Але якщо фліртинг ґрунтується на агресивних і незрівнянних повідомленнях, то справа починає запах смаженого. Наприклад, «фліртація» (Я не можу описувати його без лапок, оскільки вона більш схожа на агресивну атаку) може бути заснована на ідеалі, що раптом перетворюється в знецінення. Наприклад, невербальна трансляція сильної симпатії та захоплення, а з відповіддю та прагненням до рапрочементу, знецінення шраплону «у вас загинув, ти скраб!» може слідувати. Або сексуальна спокуса (наприклад, виявлення одягу, рухів), і при підході чоловіка, зробляючи його холодом і нехтувати. Або словесне позначення «Ви дуже важливо для мене (а), мені потрібно / для», і за діями, які не мають наради, і т.д.

Ну, У таких контекстах, подвійні повідомлення, швидше за все, збуджуються.й Ось головне, щоб встигнути почути себе і не заплутати одне почуття з іншим. І це дуже просто. По-перше, подвійне повідомлення провокує неоднозначність почуттів, їх суперечність.

Наприклад, рівень сенсорного збудження від гнів може бути дуже схожим на рівень сексуального збудження. Ці два почуття можуть підніматися одночасно, але через схожість на рівні arousal вони можуть плутати. І якщо у вас немає вміння слухати себе під час хвилювання перекривачів, то заміняючи гнів (які дзвінки на дистанцію) з сексуальним збудженням (які дзвінки на рапс) - це те, що надсилають два факси. Більш того, небезпечна жінка є менш приємною для досвіду, ніж сексуальне збудження, і це в даний момент починається найнебезпечніша і небезпечна річ, ім'я якої є: розщепленняй

Спліт – це процес, де психіки, який не знайшов способу пошуку компромісу між суперечними імпульсами, ізолює їх один від одного, таким чином, вирішення внутрішнього конфлікту. І нічого, тільки цей механізм дуже дорогий. Головна розщеплення – основа всіх залежностей (як хімічна, так і емоційна).

(Б)

Важливо сказати, що розщеплення є дуже поширеним. Я не знаю однієї особи, яка не має розколів. До одного ступеня або іншого, кожен має такий захист (і, можливо, є люди, які не мають цього механізму взагалі, але я не знаю їх).

Наприклад, коли я їду до ліжка пізно вночі, я можу встановити тривогу для себе рано вранці, будучи абсолютно впевненим, що я прокинуся вранці і встигнути робити вправи до роботи. Коли сигналізація йде на 6 ранку, я задаю: як ви думаєте про таку нечудність, як отримати на 6 ранку для зарядки? ?

Всі залежності будуються за таким же принципом: Я диму і я знаю, що куріння шкідливий для здоров'я. І коли я вивів мій сигарет, я часто думаю, "Дов, це грубо, це знезадушення, буй." Але той момент я відчуваю, що горіння хірурга диму, я втратив дотик з почуттям того, як я відчуваю, коли я вийшов сигарет. Я спробую позбутися від цього свербіння, що звучить як «Я хочу курити, хочу курити». І якщо я розповім себе або кимось іншим, що це шкідливе, то десь всередині я відчуваю шам (який в собі є коротким контуром через неоднозначність), і це тільки збільшує імпульс диму.

Цей конфлікт між двома імпульсами не має шару, який називається функцією ego.

У простих умовах це місце в психіці з якоїсь причини (і вони завжди є) не сформований ресурс, який дозволяє творчо адаптуватися і кожен раз знайти унікальний і екологічно чистий спосіб, щоб задовольнити потреби, які є основою кожного аспірату.

За такою ж схемою будується залежність в відносинах.

Залежність завжди супроводжується неоднозначністю, тобто суперечним почуттям - ви хочете відбігти, потім з'єднуватися назавжди, після чого ненав'язливо закриває очі, потім неземно люблять, тоді ви хочете відлякувати, тоді почуття власної провини покриває голову. І все це відбувається по черзі, кожен стан здається чітким, прозорим і «завжди». й

Як ви обробляєте цю красиву функцію его, яка стає транспортним засобом між двома окремими частинами, що дає цілісність і свободу від залежностей?

Це найважливіше питання психотерапії в темі розщеплення. І, звичайно, статті не можуть виростити. Залежно від ступеня розщеплення, процес інтеграції іноді може зайняти роки. Якщо говорити про глибокі патологічні процеси. Але найчастіше інтеграція цілком можлива, хоча б не на всіх швидкостях. Для того, щоб виростити те, що було крихтіння протягом років, не швидко. Не так швидко, як утворення цієї психічної адаптації. Не з нас народжуються. Ви повинні бути в середовищі з конфліктуючими повідомленнями протягом тривалого часу, щоб адаптуватися до неї і ще розбити. І це, найчастіше, не один рік тривалої підготовки.

Але я спробую коротко описати загальні тенденції в цій темі.

1,1 км По собі, виявляти і розпізнати ці два суперечні імпульси в межах себе вже суперечать особистісній інтеграції.

Головний ворог на цьому шляху є сором'язливим, заборона помітити такі прояви. Хоча такий психічний захист не є вибором людини, це наслідок адаптації до навколишнього середовища, де він був сформований. Не можна брати відповідальність за це. Я можу зробити щось про це, це моя відповідальність.

2,2 км Після визнання цих двох суперечних імпульсів, їх одноразова інтеграція. Що таке, щоб помітити і підтримувати увагу і зв'язатися з цими двома імпульсами одночасно. Це, не тільки на рівні інтелекту, щоб дізнатися, що ці два імпульси є, але в той же час, щоб відчути, що ви хочете, наприклад, для запуску і підходу, що є гнів, і любов, і відродження, і вдячність.

Будь-яке відправлення в якусь поляризацію (наприклад, орієнтуючись тільки на те, як все добре) неминуче тягне за собою зворотний дзвінок в протилежному напрямку - від ідеалізації до знецінення і назад знову. Але будь-який полонина, гойдалка, завжди проходить посередині. Ви можете подумати про те, що середня мелена. Ви можете дізнатися, коли ви переходите з однієї держави на інший.

Це важливо, тому що неможливо відокремити (повно, і тому самостійне) від особи або звички, якщо ви вважаєте його / поганий або категорично хороший / господар. Не можна відокремити від дуже хорошого, тому що якщо ви одягнете біле пальто на когось або щось (тобто ви проектуєте свою «добрість» на нього), то ви неминуче відчуєте до ваших вух в шати поруч з вами. Не можна відокремити від поганих, так як знову частина себе десь прогулянок, як якщо зовні - ви стоїтьте в білому пальто, а на іншому (або щось) власні імпульси і якості продаються, зазвичай виражаються в "фоліо і не залікається". Будь-який екстремальний - дзвіночок, щоб подивитися на протилежний і одночасно тримати його не тільки в інтелектуальній площині, але і в чуттєвій площині.

3. У Як правило, коли утворюється стійке середовище перебування на зв’язку з двома суперечними потребами / імпульсами / вигодовуваннями, творчою адаптацією (вміння знайти унікальний і екологічний шлях з натягу, створеного цією протиріччям).

Це, дуже вміння залишатися на зв'язку з двома конфліктуючими імпульсами / вигодовуваннями в той же час вже пропонує, що є третій елемент – частина, на якій ви спостерігали інші два і залишаються на зв'язку з усіма частинами себе, витримувати себе, приймати і може регулювати екологічно для себе і інших. Тому на цьому етапі важливо просто свідомо помітити себе в тих моментах, коли можна зберегти цей баланс в контакті з усіма частинами себе. Очистити почуття і визнання цього внутрішнього балансу (і спочатку він досвідчений як сильний натяг, тому що це «м'як», тобто майстерність, просто формується) дозволяє вирішувати його довільно, свідомо, що сама по собі досить потужний ресурс.

4-й елемент. Він останній тут, але насправді він перший і найважливіший - розвиває чутливість до власних почуттів і імпульсів. Ваші почуття не люблять тебе. Вони завжди говорять вам, що важливо, щоб ви зараз, як компас орієнтується на вас в тих напрямках, які дозволяють почути, зрозуміти, задовольняти себе.

Юлія Хіпенреітер: Несвідомі процеси

Два стовпи: Неспроможність і самодостатність

Аксіті, гнів, плутанини, стопора, почуття безсонності або навіть фізичного почуття нудоти є природним і адекватним реагуванням на подвійні повідомлення. Якщо ви забили їх, потріть їх, ігноруйте їх, ви можете втратити шматок себе. Якщо ви поважаєте свої почуття, лікуйте їх з увагою і щирим інтересом, вони завжди будуть орієнтуватися на те, що відбувається всередині вас і допоможуть зберегти цілісність. Видання

Автор: Ксенія Аляєва

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: gestaltclub.com/articles/stati/obshchaya-psikhologiya/6672-o-dvojnykh-poslanyakh-rasshcheplenii