Давид Хайнемеєр Ганссон: Це завжди ваша несправність

Співзасновник Базового та співавтора книги ReWork вважає, що нічого важливіше, ніж навчання, щоб визнати провину.

Коли щось йде неправильно, розминаючи інших є найпростішим у світі. Проаналізуйте кожну пункцію, вказуйте кожну відмову. Цей аналіз корисний, але він не є повним. Для завершення справи потрібно зробити більш серйозну роботу: Зрозуміти, як це сталося, ваша несправність.й

Це особливо вірно, якщо ви несете відповідальність за інших людей. "Чип не йде далі" - цей рецепт популярний близько половини століття, і варто знову згадати. В іншому випадку це дуже легко для людей у верхній частині, щоб зрушити полум’я до працівників нижнього рівня.

Але ці уроки самовизначення не тільки для босів. Вони корисні для всіх. Якщо ви працюєте в команді або в процесі, і щось йде неправильно, це, безумовно, ваша несправність. Ви можете побачити більше. Ви можете мати сумнів більше. Ви можете перевірити його знову.

У вас є система, яка сталася, і ви є частиною цієї системи. Проблеми, які не відбуваються в вакуумі. У переважній більшості випадків це лише передбачуваний наслідок того, як робиться робота. Навіть якщо конкретна людина зробила помилку, інші люди найняти, що людина або не перенесли їх на іншу роботу на час.

Завдання полягає в зміні системи, і для цього потрібно змінити його компоненти. Починати себе. Припустимо, що цей аналіз буде впливати на інші елементи системи. Але навіть якщо це не буде до них, ви зробили те, що ви можете зробити речі правильно.

Це ваша несправність. Скажіть його.

Ми в Баштаку зробили багато помилок. Технічні помилки, помилки у роботі з людьми. І я дізнався найбільш корисні уроки з цих ситуацій, коли я припускав, що я мав можливість змінити систему. Якщо я не знаю про цю помилку (але я повинен знати!), навіть якщо я не завадила її (Я повинен бути за нього!). Все, що сталося, принаймні, в частині, і в деяких випадках це була моя відмова.

І я сподіваю, що завдяки цьому бажання визнати провину, ми все ще працюємо. Видання

Цікаво: Набрид провини? Дякуемо!

Випробувано в тому, що ви повинні знати про всі проблеми

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: Ideanomics.ru/articles/7595