338
Це те, що ваша «органічна продукція». Людина, яка розуміє хімію, має багато кипіння.
Термін «органічні» в довідці на продукти, вирощені «без нітратів», видається міцно встановленою мовою і в житті. Але це дійсно має сенс? Веб-сайт публікує авторитетну думку, яка не може бути передана. Це повний раціональний коментар!
Про проблеми «органічного» харчування.
Я збираюся писати про це протягом тривалого часу, але я відкладаю його. Я зрозуміла, що не достатньо писати про «органічне» харчування, вам також потрібно зробити це так, щоб не відхиляти когось.
Так, я спробую писати не дуже злий текст. Але дуже докладно і ретельно.
Як хтось, хто вивчав біологію та хімію (як органічна хімія, так і неорганічна хімія), в школі, а потім в Technion я зізнаю, що я кірю (легше!) коли я чув фрази, як «органічні томати» або «органічні яйця. й
Я не хочу бути занадто нудним.
Органічні речовини - речовини, що містять вуглецевий C (з декількома винятком), і частіше ланцюгів декількох вуглець. Наприклад, поліетилен (полімер, що складається з довгого вуглецевого ланцюга) є органічною речовиною, а вода (стійкість кисневого атома і двох водневих атомів) є неорганічною речовиною.
Так, коли магазин пропонує мені органічну картоплю, я дійсно хочу вимагати неорганічної картоплі.
Що це таке, що ви зателефонуєте? Відповідь велика! Чому люди використовують слова або фрази у своєму виступі, що вони не розуміють? Це смішно! «Алюміній, цинк та інші види заліза». Це життєздатний до людських сил (щось пробачається за нього!), але це робить нормальну людину шуддером і судомно дядько занурює своїх мух!
Вони будуть об'єктами – але люди хочуть використовувати термін «органічні» в їх зручному сенсі – вони мають право!
Давайте скажемо. Давайте стверджуємо, що цинк, мідь, свинець, олово всі різні види заліза. Ні, поганий, ми не можемо, але ебать ви! Забудьте його!
Яка різниця, за прихильниками «органічної» їжі, органічного огірка з неорганічної? А потім пояснення зазвичай: органічні огірки вирощені «без використання хімії». Це означає, звичайно, не те, що він був вирощений в обхваті законів природи (без використання хімії!), але використовуються природні добрива, тобто гною. А для вирощування неорганічних огірків вам пояснять адепти, відомі нітрати.
Я збираюся турбуватися про любителів органічної їжі. На нітратах вирощуються органічні овочі та фрукти. Через кореневу мембрану рослин тільки дасть певні хімічні молекули через. Корінь не поглинає, шкода, корова d**mo і рослина не годує на ньому. Корінь поглинає воду з грунту і розчиняє нітрати (джерело азоту), фосфати ( джерело фосфору) і калію – ці хімічні речовини (нітрат, фосфор і калій) є основною складовою харчування рослин і всі ці речовини неорганічні.
Неважливо, чи запліднити грунт готовим нітратом або гною. Рослина харчується нітратом.
У ґрунті спочатку проходить стадія мінералізації молекул аміаку, а потім під впливом певних бактерій, проходить нітрифікацію до нітрату. І ці молекули нітрату поглинаються коренем.
Нітрати! Ви знаєте? 2 шекли, які ви платите за моркву або 20 - він все ще виріс на нітратах.
Чи існує різниця в нітратах, отриманих від г**n і нітратів, отриманих з хімічного пакету добрив? Відповідь: No Nitrate це іон, сполука одного азоту атома і трьох кисневих атомів. Він має однакову формулу.Не існує нітратів, нітратів, нітратів.
Чи можна нітрати завдати шкоди рослині? Ви можете Кожен може отрути. Просто справа концентрації. Якщо концентрація неправильна, то можна отруювати рослину і, в результаті людина.
Так, можливо, за допомогою гною захищає рослину від передозування? Про нас Ні! Крім того, набагато простіше отрути рослину гною, ніж з готовими хімічними добривами. І це не тільки, що при гнійних різних хвороботворних мікроорганізмів і вірусів вносяться в грунт (повідомлення є джерелом інфекції). Крім того, дуже складно розрахувати необхідну кількість гною в грунті. Для цього «за око» не вийде, так як виробництво нітрату йде в три складні процеси:
1-й процес - мінералізація - отримання аміаку. Процес залежить від складу і рівня кислотності грунту, кількості дощу і температури (зміни від сезону до року до року і т.д.). Тобто, якщо минулого року з 100 грамів гною ви отримали X грам аміаку на вашому сайті, це не означає, що приведення цього року 100 грамів на тій же ділянці ви отримаєте той же X грам аміаку.
Далі відбувається нітрифікація на двох стадіях:
Перший отриманий в 1-му процесі X грам аміаку під дією бактерій повинен переходити в грам нітриту.
А потім Y грам нітриту (якщо є достатня кількість кисню в грунті, тобто аеробні умови) повинні переходити в Z грам нітрату.
Проблема в тому, що нітрит є дуже токсичною речовиною! Набагато більше токсичних, ніж нітрат. І, на жаль, вона також поглинається мембраною кореневих клітин. Це, нітрит проникає в рослину, і через неї в нашу кров. Отруювання Nitrite викликає щось схоже на анемію (EMNIP).
Отже, неприпустимо, нітрит в грунті дуже нестійкий і вимагає конкретних умов. Але їх ще можна отрути.
Проксимус
- Мінералізація дає нам неприпустимий прогноз X кількості аміаку.
- Перший етап нітрифікації дає нам ще більш складний прогноз кількості нітриту Y залежно від кількості X і ступеня аеробіції грунту.
- Наступний етап нітрифікації дає ще більш складний-передбачуваний Z кількість nitrAt, в залежності від кількості нітриту Y залежно від кількості X аміаку і умов в грунті.
Я не говорю про патогенні мікроби і віруси, введені в грунт з гною.
І якщо в грунті вводиться готове синтетичне добриво, то для розрахунку правильної дози нітрата, агронома або селянина, необхідно просто мати базові знання. Введення готової нітрати, легко і легко контролювати весь процес. Немов він фольгою і бастард.
Тому корисність або шкідливість овочів залежить в основному від ступеня грамотності та освіти овочевого вирощувача! Я не сказав, що. Професор Avi Shaviv of Technion, відомий і великий фахівець з хімії грунту!
Література та освіта! Подумайте перед переплатою за «органічні огірки», чи має автор цих огірків ці якості. Подумайте двічі! Не боїться хімії, бояться некурців.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1133841846681016&id=100001656330292