17 питань інтерв’ю, призначених для вас

Якщо ви хочете дізнатися більше про те, що наші фахівці можуть отримати багато інформації, запитуючи правильні питання.

Ці питання здаються дуже простими, але вони допомагають виявити інформацію, яку кандидат намагається приховати. Іншими словами, вони призначені для запліднення вас.

Лінн Тейлор, національний експерт з праці та автор поїзда в офіс Тирант: Пам'ятайте, що ваш жахливий офіс Тирант: Як керувати пологів бос Бехавор і Thrive у вашій роботі, говорить, що такі питання не тільки просять виявити недоліки. "Такі питання допомагають нам зайву інформацію і дізнатися, що кандидат дійсно, - сказав він.

Ось 17 хитрих питань і поради, які допоможуть вам сформувати правильні відповіді.

Опишіть собі одне слово.

Чому вони просять?«Чим швидше за все, інтерв’юер намагається визначити свій тип особистості і впевненість у собі, і чи відповідає Вашому стилю роботи», – пояснив він.

Що таке лов?Це питання позбавляє небезпеку на ранніх стадіях інтерв’ю, коли ви не знаєте, хто шукає перспективного роботодавця. «Це тонка лінія між переконфіденцією і комплаєнсом, сором'язливістю і скромністю», - коментує Тейлор. Люди багатогранні, тому важко описувати себе в декількох словах.

Яка відповідь ви очікуєте?"Перше з усіх, будьте обережні", - Тейлор консультує. Якщо ви вважаєте себе надійною і приурочною особою, яка також не побоюється, голосує консервативний варіант. Якщо ви надаєте заявку на посаду бухгалтера, не кажучи вже про те, що ви віддаєте перевагу креативному підходу до бізнесу.

Ця особливість більш підходить для художника або декоратора. Підзвітник повинен бути непрямим і обережним. «Навколо роботодавців шукає чесний, надійний і мотивований людей, які здатні працювати в команді і не піддаються тиску. Однак, якщо ви просто відключите підготовлені слова, ви не зробите краще враження. Це питання дає вам можливість продемонструвати свої найкращі якості та відповідати вакансію, яку ви надаєте. й

Ви замовляєте інші вакансії? Як вони відносяться до нашої вакансії?

Чому вони просять?«Також, інтерв’ю, який хоче дізнатися, як активний ви перебуваєте в пошуку», - сказав Микола. «Зроблено на відповідь, він зможе оцінити, як ви говоримо про інших роботодавців і наскільки чесно ви. й

Що таке лов?Якщо ви сказали, що ви не застосуєте на інші вакансії, це не кладе вас в кращий світ. Якщо роботодавці подають резюме лише на одне місце, тому роботодавець може подумати, що ви лежите. Якщо ви говорите чесно про інші можливості та спілкуєтесь позитивно про них, рекрутер може турбуватися про те, що ви маєте намір зробити вибір на користь іншого роботодавця, і не бажаєте витрачати час на вас. «Для того, щоб говорити про інших роботодавців не є варіантом, - сказав Микола.

Яка відповідь ви очікуєте?Ви можете сказати: «Я інтерв’ю в ряді організацій, але я все одно не можу вирішити, що це найкраще для мене». "Чому роду відповідь звучить гідно", - розповідає Ніколя. Не оцінюйте або схвалити конкурентів потенційного роботодавця.

Розкажіть про ваші сильні та слабкі сторони

Чому вони просять?Співбесіда намагається визначити потенційні проблеми, такі як нездатність працювати в команді або відсутністю пунктуальності. «Всі вакансії унікальні, тому немає чіткої відповіді на це питання. Переваги, які ви згадуєте, повинні відповідати вимогам до вакантності, і слабкості повинні відображати щось позитивне, говорить Тейлор. «Щим чином, співрозмовник повинен розуміти, що плюси зважають мінуси. й

Що таке лов?Відповідь на це питання може повністю руйнувати враження. Якщо ви говорите чесно про ваших недоліків, не підкреслюючи сили. «Фурше, ці заслуги не можуть підходити до специфіки або стилю роботи», - сказав Тейлор. Краще підготувати відповідь на це питання заздалегідь, щоб не ходити на minefield.

Яка відповідь ви очікуєте?Фахівці з кадрових ресурсів хочуть знати, що ваші сильні сторони повністю відповідають положенням, яку ви застосуєте, і ваші слабкі сторони не перестануть працювати успішно. "На додаток, вони вимірюють вашу чесну і впевненість", - сказав він.

Чому ви хочете працювати тут?

Чому вони просять?Для визначення мотивів потенційного працівника, ступінь його обізнаності компанії та бажання отримати роботу.

Що таке лов?«Приміром, є кілька причин, чому ви хочете працювати з цією компанією», - сказав він. «Що потрібно, як ви допити». «Я сподіваюся, що моя робота буде оплачена тим, що вона заслуговує», або «Я буду нормальним босом тут», або «Я живлю п'ятнадцять хвилин ходьби від офісу», але всі ці аргументи не мають різниці в HR-представництві. "Також, потенційний роботодавець хоче дізнатися, як зацікавити вас в роботі", - додав Тейлор.

Яка відповідь ви очікуєте?Представники відділу кадрів хочуть бачити, що кандидат зробив підготовчу роботу, вивчивши специфіку компанії та галузі загалом.

Крім того, вони хочуть переконатися, що вам потрібно це (не будь-який) робота, що ви енергійні і позитивні, що ви усвідомлюєте ваші цілі і готові сприяти поширеній причині.

Чому ви хочете залишити свою точну роботу?

Чому вони просять?«Потенціал роботодавців намагається дізнатися про можливі проблеми, особливо якщо ви змінили робочі місця до того, як він пояснив. Він хоче бачити всі підводні камені та об’єктивно оцінити кандидата.

Що таке лов?Про свою несловенну роботу ніхто не любить. Якщо ви не покажете дипломатію і такт, представника персоналу може мати додаткові питання і сумніви.

Яка відповідь ви очікуєте?На жаль, ви шукаєте нові можливості, щоб показати свої таланти та здібності. «Для того, щоб рекрутери не розуміли, що ви зацікавлені у професійному зростанню своєї компанії. й

Що ви найбільш горді професійно?

Чому вони просять? Співбесіда хоче зрозуміти свою справжню пристрасть і прагнення. «Це не просто про те, що ви працюєте, це про ваше ставлення», - коментує Тейлор. Передбачається, що люди, які говорять з гордістю і зціленням про попередній випадок, лікують новий випадок аналогічним чином.

Що таке лов?Менеджери можуть припустити, що ви будете говорити про те, що ви йдете, і ви не розумієте продовжувати діяльність. Якщо ви не описуєте ситуацію з різних кутів, ви можете вважати обмеженими.

Яка відповідь ви очікуєте?Особи, відповідальні за підбір працівників, які хочуть бачити у кандидатів, вміння чітко формувати свої думки, заражати інших з ентузіазмом та позитивною енергією. «Згадайте одну річ: не перебільшуйте і гальмуйте свої успіхи, коли ви намагаєтеся говорити про це», - сказала Тейлор. Якщо ви отримуєте цю роботу, вам доведеться виправдати ваші слова. й

Якими були якості, які ви користуєтеся найбільшою або найменшою?

Чому вони просять?Професіонал HR намагається визначити рівень конфлікту з людьми, що належать до певних типів особистості. «Це також потрібно знати, які умови, які вам потрібно бути продуктивними», - коментує Тейлор.

Що таке лов?Якщо ви не можете анотація з ситуації, ви ризикуєте визнати, що ви відчуваєте труднощі в міжособистісній взаємодії. Крім того, ваш потенційний бос може мати деякі перераховані якості. Якщо ви сказали, що попередній бос провів занадто багато зустрічей, і ви не встигли працювати, і ваш співрозмовник різко похилий – можливо, ви доторкнулися його вперше. живий.

Яка відповідь ви очікуєте?«Щоб ви почуєте позитивні відгуки від вас, а не негативний зворотний зв'язок», - пояснив Тейлор. Почати свою історію з хорошою і згадувати поганий тільки випадково. Не соромлюся від відповіді і не виділіть свої особисті недоліки.

Розмова про якості, які ви цінуєте в інших людей. Ви можете працювати з людьми, що належать до різних психотипів. Наприклад: Я думаю, що я можу знайти спільну мову з різними людьми. Я хотів би працювати з людьми, які точно знають, що вони хочуть, і вони хочуть встановити очікування заздалегідь.

Бажаєте розпочати свій бізнес?

Чому вони просять?Taylor стверджує, що це те, як роботодавець намагається визначити ймовірність того, що один день ви вирішили піти безкоштовно плавання. «Виконавці хочуть знати, що гроші і час, витрачені на вас, окупляться», - додав вона.

Що таке лов?Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Це питання небезпечне, тому що ви можете бути занадто захопленими про те, що це ваш власний бос. Ваш роботодавець може бути боїться, що ця ідея занадто близько до вас.

Яка відповідь ви очікуєте?Звичайно, не існує нічого неправильного з визнанням привабливості проспекту самозайнятості. Ви можете перетворити розмову навколо, кажучи, що ви вже спробували розпочати бізнес або думка про це і думав, що цей варіант не підходить для вас. Я ніколи не думав про це.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Крім того, ви можете сказати, що вам подобається робота фахівця, і ви не хочете організувати роботу інших співробітників або зберігати книги. Розбити будь-які страхи потенційного роботодавця, розповісти їм, що приваблює вас.

Якщо ви можете вибрати будь-яку компанію, де ви хочете працювати?

Чому вони просять?Представниця HR хоче переконатися, що ви серйозно і не готові прийняти будь-яку пропозицію. «До того ж він виводить кандидатів, які часто змінюють свої думки. Ви, ймовірно, чули про те, як чудово це працює в Google, але якщо ви говоримо про це, ви будете в захваті від вашого роботодавця. Пам'ятайте, що інтерв'ю не маленька розмова, і приступайте до доступних можливостей, радимо Тейлор.

Що таке лов?Недавні згадки про основні конкуренти можуть відхилити сумніви у своїх намірах.

Яку відповідь вони чекають?Співбесіда хоче дізнатися, що їх компанія знаходиться на вершині Вашого пріоритетного списку. «Я збираю інформацію про організації, які працюють в нашій галузі, і ваша компанія, як ідеальна для роботи». Я люблю те, що ви робите і я хотів би допомогти. й

Якщо ви завоювали 5 мільйонів доларів, як це було б?

Чому вони просять?Якщо вам не потрібно грошей. Відповідь на це питання дає уявлення про вашу мотивацію та роботу етики. Історія бажання витрачати або інвестувати гроші говорить про зрілість потенційного працівника і його здатність нести відповідальність.

Що таке лов?Такі питання зазвичай просять раптово і дуже заплутаними. «Таким чином не пов’язаний з роботою, а їх призначення на перший погляд незнімний», - сказав він. Якщо ви не думаєте про вашу відповідь, ви швидко втратите контроль. й

Яка відповідь ви очікуєте?Якщо ви хочете знати, що ви будете продовжувати свій бізнес, оскільки вам подобається. Вони також хочуть переконатися, що ви можете зробити розумні фінансові рішення. Якщо ви не знаєте про гроші, ви, ймовірно, не цінуєте гроші вашого роботодавця.

У вас є будь-який з колег або босів, які коли-небудь запитували вас, щоб дати ваші принципи? Покажіть мені про це.

Чому вони просять?Потенціал роботодавця намагається оцінити свою моральність. "Хто хоче почути історію про делікатну ситуацію, яку ви зуміли виїхати з відзнакою", - пояснив він. «Для того, як ви можете піти». Насправді питання: Чи можна використовувати дипломатію? Чи можна зробити публічний скандал? Чи можна відповісти на пучок? Як ви думаєте в таких ситуаціях?

Що таке лов?Співбесіда хоче дізнатися, як чутливі ви. Крім того, вони не хочуть найняти людей, які розгубили попередні роботодавці, незалежно від тяжкості їх неприпустимості. «Якщо ви поділитеся занадто багато інформації, ви не можете отримати пропозицію про роботу», - коментує Тейлор. «Це дуже хитре питання. Виберіть ваші слова ретельно і спробуйте бути якомога простіше. й

Яка відповідь ви очікуєте?Спробуйте дати чітку та професійну відповідь без виявлення конфіденційних даних. Відповідає Вам будь-які переваги.

Ви можете сказати щось схоже, Один день колега попросила мене брати участь у проекті, що я думав неетичне, але проблема вирішила себе. Якщо проект викликає питання про репутацію мого роботодавця, я спробую повідомити його якомога раніше, оскільки загальний успіх дуже важливий для мене. й

Чи є у кого-небудь причина, чому хтось не любить працювати з вами?

Чому вони просять?Потенціал роботодавця хоче дізнатися заздалегідь про можливі проблеми в спілкуванні і просити про це безпосередньо. "Найгірше, що може статися, це те, що ви лежите, і ваша декцепція піддається", - пояснює Тейлор. «Негативний тон питання може заплутати навіть найдосвідченіших професіоналів. й

Що таке лов?Це питання може зробити вас десервісом. Якщо ви вирішуєте простий спосіб і скажете, що робота з вами - це задоволення, то просто усуньте співрозмовника і знеціните своє питання. Таким чином, ви повинні утворювати відповідь на шляху, який розповідає правду і не розглядаєте патологію. «Рекрутери не люблять кандидатів, які відчувають себе самотність», - сказав він.

Яка відповідь ви очікуєте?Ви можете сказати, що "Я не простий, щоб отримати разом з, особливо коли терміни щільно." Я часто втратив терпіння і швидко втратив свій темп. Тим не менш, ви не будете виглядати краще. Як правило, я з колегами. Попередній досвід доводить до цього. Але деякі колеги мали тимчасовий диск для мене, коли я спробував зробити їх краще. Іноді ми повинні зробити незручні рішення для вигоди всієї компанії. й

Чому так довго шукали роботу?

Чому вони просять?"Відновувачі схильні до скептицизму", - сказав він. «Наскільки вони бачать провину, де це не так, поки вони не переконуються інакше». Це неприємне питання, яке може викликати образ. Ви можете подумати, що інтерв’юер підозрює вас про відсутність мотивації, знання або досвід, проблеми з роботодавцями та іншими гріхами.

Що таке лов?Дуже словесливе питання призначене для перевірки сили. Ігноруйте приманку і дайте спокійно, ретельно відповісти.

Яка відповідь ви очікуєте?Представниця HR хоче переконатися, що ви берете ініціативу, навіть якщо ви не задоволені, адже ваша наполегливість і наполегливість буде корисною для компанії. Приклад відповідей: «Я перейде на інтерв’ю весь час, але перед прийняттям пропозиції я повинен переконатися, що робота відповідає мені 100%», «Я активно шукаю роботу і намагаюся покращити свої навички (про волонтерство, курси освіжувача тощо)». «Якщо ви впоралися з собою, ви можете дати чітку відповідь, не втрачаючи в подробиці», - говорить Тейлор.

Вправа обережність. Не скаржайтеся на високий рівень безробіття, специфіку ринку праці та промисловості тощо. Роботодавець хоче оцінити Ваше бажання сприяти і дізнатися, як активний ви є.

Як дізнатися час для цього інтерв’ю? Що ви сказали твій керівник?

Чому вони просять?Працівники, які хочуть знати ваші пріоритети. Що більш важливо для вас, ваша робота або інтерв'ю? «Учасники знають, що звички можуть судити цілісність потенційного працівника. Якщо він нехтує своєю роботою для привидної можливості, він, ймовірно, повторює трюк, коли він дивиться на іншу роботу, говорить Тейлор. Вони також хочуть бачити, як ви обробляєте незручні ситуації (наприклад, коли ви повинні лежати до ваших босів). В ідеалі інтерв'ю необхідно приїжджати під час обіду, що вважається особистим часом.

Що таке лов?«Що варто шукати нову роботу за спиною боса?» Для найбільшої частини заявники некомфортні з тим, що це таке, як влаштована справа, тому вони намагаються надати тривалу відповідь.

Яка відповідь ви очікуєте?Визначте, що робота є обов'язковою для вас. Розклад інтерв'ю перед або після роботи, в обід або в вихідні дні. Якщо ви запрошуєте, щоб ви захочилися до вашого боса, не зайдіть в деталі. Не скажеш: "Я забрав день." Taylor рекомендує сказати, Моє супервайзер розуміє, що я маю власний час і не запитую, що я можу зробити. Зацікавити результати роботи. й

Розкажіть про найскладнішу ситуацію, яку ви зіткнулися.

Чому вони просять?З цим питанням представник відділу персоналу отримує величезну кількість інформації. Він не тільки дізнається, як ви впоралися з стресовими ситуаціями, але і зрозуміти, як ви думаєте і визначити ступінь складності ситуації, які дії, які ви повинні впоратися з непередбачених обставин.

Що таке лов?Як правило, це питання сприймається як запрошення показати свої успіхи. Не падає на це. «Визначте свою здатність вирішувати проблеми під тиском», - консультує Taylor. «Не поговоріть про ваші почуття і враження. Розкажіть про кроки, які ви прийняли, щоб подолати труднощі. Ви змогли вчинити логічно та послідовно? Підберіть приклади, як вони дадуть потенційний роботодавець ідеї, що ви знайдете складно.

Яка відповідь ви очікуєте?Taylor коментує роботодавців, які хочуть шукати роботу, щоб бути проблемними. «Такі люди, які думують звук і професійно, а також ті, хто здатний швидко відновитися з ладу, додає. Щоб сформувати гідну відповідь, приготуйте історію заздалегідь про те, як ви успішно подолали основні професійні труднощі.

Ви працюєте з власним бізнесом протягом багатьох років. Як ви плануєте адаптуватися до нашої культури?

Чому вони просять?Якщо у вас є власний бізнес, ви, ймовірно, маєте такі якості, які будуть корисні для будь-якої компанії. Але Миколаї стверджує, що такий досвід може заплутати деякі людські ресурси професіоналів і підвищити подібні питання. За словами Миколая, «Особливі працівники, які ніколи не мали можливості показати незалежність, бояться колишніх підприємців. й

Що таке лов?Багато людей приховують особисті досягнення, щоб довести, що вони не задовольнять загрозу компанії. Цей підхід не дозволяє продемонструвати Ваше бажання та вміння працювати.

Яка відповідь ви очікуєте?«Державець хоче бачити у кандидата, дедикація компанії, прагнення стати частиною великої команди і сприяти поширеній причині», – розповідає Микола. Навіть якщо ви не захочете про ідею, наголошуйте, як важлива робота. "Державець хоче дізнатися, що потрібна робота, - каже вона.

Як визначити успіх для себе?

Чому вони просять?«Не тільки намагається визначити свій рівень мотивації, але і в певній мірі аналізувати ваш характер», – розповідає Таль Тейлор. Відповідь дає ідею пріоритетів заявника. Ви хочете впоратися з проблемами? Дізнайтеся щось нове? Або ви приймаєте більш особистий підхід?

Що таке лов?Це питання є справжнім Мінфілдом, оскільки концепція успіху є дуже суб'єктивним. Будь-який, навіть найбільш розумний, відповідь може бути неприйнятним. «Доступна лінія між амбітними та проактивними, хоча ви збираєтеся зробити суттєву різницю в організації», – коментує Тейлор.

Яка відповідь ви очікуєте?При відповіді на загальні та актуальні питання, які передбачають подальше обговорення, намагаються структурувати фрази, щоб вони не викликають заперечень. «Визначте успіх так, що ваші слова безпосередньо впливають на інтереси потенційного роботодавця, виходячи з того, що ви читаєте в описі роботи і навчилися під час інтерв’ю», – консультує Тал. Наприклад: «Мій успіх полягає у наданні досвіду та знань для досягнення цілей компанії. й

Мікророзриви: Найефективніший спосіб відпочинку під час робочого дня 5 Кращі послуги для красивого резюме

Taylor стверджує, що ця відповідь принципово відрізняється від інших рецептур, які занурюють тонко вівсяну «подарують отримати гарну роботу, щоб отримати доступ до більш важливих речей». Використовуйте конкретне слово, яке безпосередньо пов'язане з професійною діяльністю. Видання

Режисер: Ольга Airapetova

Джерело: www.hr-portal.ru/blog/17-voprosov-dlya-sobesedovaniya-sozdannyh-dlya-togo-chtoby-vas-obmanut?utm_source=relap&utm_medium=block&utm_campaign=relap2