Гарм світлодіодне освітлення для здоров’я людини, звіт вчених

Звіт Американської Медичної асоціації (АМ), під назвою Light Emitting Diode Community Lighting, однозначно підпорядковано питання, що виникли Міжнародною темно-Скидною асоціацією більше п'яти років тому. У звіті представлені суттєві наслідки комутації світлодіодів як зовнішнього освітлення.

AMA підтримує використання світлодіодного освітлення для зменшення споживання енергії та використання викопного палива, але визнає, що деякі світлодіодні лампи шкідливі.

У звіті описано результати та наукові докази, що використання нічного часу синього білого світла впливає на підвищений ризик раку, діабету та серцево-судинної патології.

Крім того, згідно з доповіддю, синьо-біле світлодіодне вуличне освітлення в п'ять разів більше порушується до нашого циклу сну, ніж звичайного вуличного освітлення, а останні великі дослідження задокументовані, що яскраве житлове освітлення асоціюється з зниженим соном, порушенням функціонування дня і збільшенням захворювань ожиріння.

В результаті потенційних ризиків громадського здоров’я від надмірного впливу на синє світло, звіт AMA заохочує увагу на оптимальне проектування інженерних функцій при переході від існуючих технологій освітлення до світлодіодів. До них відносяться вимоги до належного скринінгу зовнішнього освітлення, з адаптивними контрольами, які можуть зробити освітлення на ніч або низькою, обмежуючи відповідну кольорову температуру зовнішнього освітлення до 3000 Кельвін або нижче. Колірна температура - це вимір спектрального складу світла, а вище значення вказують на більшу кількість синього світла, що випускається.

Результати звіту також висвітлюють те, що шкідливі ефекти світлодіодного освітлення синьо-багатих не просто впливають на людей. Інші живі організми так само вразливі до порушення їхніх життєвих ритмів як людини, так і часто ще більше. Ці ефекти знижуються шляхом обмеження синього світла. Для зменшення впливу на дике життя і здоров’я людини, а зараз наука, підштовхується до світлодіодних систем.

Видання

Джерело: Ecotechnica.com.ua/ekologiya/1508-vred-svetodiodnogo-osveshcheniya-dlya-zdorovya-cheloveka-doklad-uchenykh.html