337
Чому так багато бджіл?
Здається, що завжди було багато бджіл, але кожен хоче зрозуміти, чому. Майбе еволюція? Може бути, як це? Про бджільництва та обговорюватимуться під kata.
Давайте мені почати, кажучи, що є стільки бджіл, як це повинно бути.
Передісторія бджіл
Як і більшість тварин на початку, не так багато бджіл, як було недавно.
Але з часом бджіл навчився видобути мед дуже продуктивно, в результаті чого великий запас енергії залишився на зиму. Це підштовхнула бджіл, щоб дозволити собі перезимку, незважаючи на те, що вона вимагатиме багато енергії.
Зимові бджільці почалися в ході еволюції.
Зимовий процес
При зимі парі збираються в великому клубі і мігрують в клітинах. Чому? Це тому, що бджоли рухаються в цьому клубі, щоб зберегти його тепло. І нижні шари можуть, підтримані медом і прогріті, знову йдуть на верхні шари і прогрівають всі бджілки всередині клубу.
Оцінка зимів
Примітка: Форма бджільництва - куб. І форма клубу потім ще й куб.
Одна бджола випускає енергію в усіх 6 сторонах пропорційно площі довжини куба ребра (який дорівнює р) при поглинанні меду. У той же час весь клуб вимагає енергії з усіх 6 сторін, також пропорційно квадратній довжині куба. А кількість бджіл в клубі можна розрахувати як Н=Р*Р*Р/(р*р*р*р).
Звідси можна отримати час, в якому клуб бджіл може жити взимку, це час життя однієї бджільни багатопліфікованої кількістю бджіл, теплового розсіювання бджіл і поділений поглинанням тепла клубом бджіл:
Т=т*Н*(р*р*6) ? Р*Р*6)=т*Н^(1/3)
У майбутньому ми припустимо, що бджільництво в поганих умовах живе 5 днів, а в хороших умовах до 35 років.
Нумеричні приклади
Наприклад, 27,000 осіб можуть вижити близько 5*27000^(1/3) = 150 днів, при цьому 512 бджіл може тільки прослужити близько 40 днів.
Кількість бджіл на зиму повинна бути досить велика, щоб вижити зиму.
Весняне життя
Здається, що питання над, але залишилося не шість місяців, про що нічого не було Чому так багато навесні? А літо? Але це простіше зими. Велика кількість бджіл навесні пояснюється багатьма факторами:
Щоб бути більш об'єктивним, розглянемо близькі родичі бджіл - джмелі.
Зима не зима, зібрати трохи меду (за кілька днів, щоб захистити себе від поганої погоди), щороку вони мають нову колонію і новий гніздо.
Це спосіб бджільництва, якщо вони не навчилися збирати великі кількості меду.
На відміну від бджіл, і в той же час пережили до сьогодення.
Пристрої
Життя бджіл, як і багато інших соціальних тварин, є інтригуючим і цікавим для вивчення. Можливо, це мотивує когось, щоб почати навчання тваринного світу або принаймні проводити їх спостереження за різними тваринами.
П. С. Якщо я не вірю про те, що я буду щасливий, щоб поліпшити.
П.П.С. Зібраний матеріал для турніру трьох наук за мною і моїм колегам, за які я дуже вдячний!
Джерело: geektimes.ru/post/281034/
Давайте мені почати, кажучи, що є стільки бджіл, як це повинно бути.
Передісторія бджіл
Як і більшість тварин на початку, не так багато бджіл, як було недавно.
Але з часом бджіл навчився видобути мед дуже продуктивно, в результаті чого великий запас енергії залишився на зиму. Це підштовхнула бджіл, щоб дозволити собі перезимку, незважаючи на те, що вона вимагатиме багато енергії.
Зимові бджільці почалися в ході еволюції.
Зимовий процес
При зимі парі збираються в великому клубі і мігрують в клітинах. Чому? Це тому, що бджоли рухаються в цьому клубі, щоб зберегти його тепло. І нижні шари можуть, підтримані медом і прогріті, знову йдуть на верхні шари і прогрівають всі бджілки всередині клубу.
Оцінка зимів
Примітка: Форма бджільництва - куб. І форма клубу потім ще й куб.
Одна бджола випускає енергію в усіх 6 сторонах пропорційно площі довжини куба ребра (який дорівнює р) при поглинанні меду. У той же час весь клуб вимагає енергії з усіх 6 сторін, також пропорційно квадратній довжині куба. А кількість бджіл в клубі можна розрахувати як Н=Р*Р*Р/(р*р*р*р).
Звідси можна отримати час, в якому клуб бджіл може жити взимку, це час життя однієї бджільни багатопліфікованої кількістю бджіл, теплового розсіювання бджіл і поділений поглинанням тепла клубом бджіл:
Т=т*Н*(р*р*6) ? Р*Р*6)=т*Н^(1/3)
У майбутньому ми припустимо, що бджільництво в поганих умовах живе 5 днів, а в хороших умовах до 35 років.
Нумеричні приклади
Наприклад, 27,000 осіб можуть вижити близько 5*27000^(1/3) = 150 днів, при цьому 512 бджіл може тільки прослужити близько 40 днів.
Кількість бджіл на зиму повинна бути досить велика, щоб вижити зиму.
Весняне життя
Здається, що питання над, але залишилося не шість місяців, про що нічого не було Чому так багато навесні? А літо? Але це простіше зими. Велика кількість бджіл навесні пояснюється багатьма факторами:
- Підготовка до зими (колекція нектара, води, матеріалів та ін.)
- Охорона від шкідників / паразитів (протекція від походів на матці і меді)
- Підготовка до розщеплення хівної сім'ї (нова королева мухує з живого, приймаючи деякі з бджіл з ним, щоб побудувати новий живий)
Щоб бути більш об'єктивним, розглянемо близькі родичі бджіл - джмелі.
Зима не зима, зібрати трохи меду (за кілька днів, щоб захистити себе від поганої погоди), щороку вони мають нову колонію і новий гніздо.
Це спосіб бджільництва, якщо вони не навчилися збирати великі кількості меду.
На відміну від бджіл, і в той же час пережили до сьогодення.
Пристрої
Життя бджіл, як і багато інших соціальних тварин, є інтригуючим і цікавим для вивчення. Можливо, це мотивує когось, щоб почати навчання тваринного світу або принаймні проводити їх спостереження за різними тваринами.
П. С. Якщо я не вірю про те, що я буду щасливий, щоб поліпшити.
П.П.С. Зібраний матеріал для турніру трьох наук за мною і моїм колегам, за які я дуже вдячний!
Джерело: geektimes.ru/post/281034/