Як небезпечні працівники, які знають занадто багато

Досвід створює страх.

Що не загрожувати бізнес-процеси – швидкопсовані конкуренти, непередбачувані стани, швидкі клієнти, нові технології. Запобігає загрозам. Хочу розповісти вам про одного з них, що занурюється в офіс щодня і навіть оплачується за нього.

Я кажу про співробітників, які володіють великим досвідом та високою кваліфікацією, але в той же час запобігають переїзді впередй Вони знають занадто багато (або думаю, що вони знають), і це робить їх собаками і консервативними, які зміни страху і не можуть приймати нестандартні рішення.

Не знаю.

«Я не знаю» дуже важливі слова в офісі. Щоб розпочати навчання щось нове, ви повинні визнати, що ви не знаєте щось. Нездатність сказати “Я не знаю” – це захворювання, яке особливо схильне до виконавчих органів. Як тільки бос підбирає його, відразу поширюється по всій компанії.

Як правило, собачий лідер не переносить, коли його команда каже: «Я не знаю». У зв’язку з цим, команда створює атмосферу, в якій працівники, в першу чергу, стурбовані тим, що не роблять «наступні речі» і зберігаючи свою репутацію. Зацікавити компанію на фоні - бізнес припиняється у розвитку.

Вони вірять, що якісна робота обов'язково довга.

Собачка ніколи не запропонує елегантне рішення. Для нього все дуже просто: якщо завдання складне і складне, ми вирішуємо його довго і з залученням великої кількості ресурсів.

Після того, як час, нам довелося вирішити цю проблему: одна з сайтів стала дуже важко підтримувати – зробивши кожну зміну приймала багато часу і ресурсів. Технічна команда продовжила класичний шлях перезапису все з нуля. По-перше, два люди працювали над проектом, потім три, потім шість.

Через рік, коли запитали, як довго це займе, ми сказали, що це займе ще рік. Ми вже вирішили закрити проект, але потім компанія раптом виявила молодий амбітний програміст, який вирішило проблему всього за два місяці.

Цей програміст не перезаписати сайт з нуля. Потроху, на робочому ресурсі, перевернути одну частину після іншого. Я тільки працював над тим, що було важливо для вирішення оригінального завдання спрощення змін. Причиною успіху цього рішення є один – молодий програміст не був блінкер. Не вдалося уявити, що ви можете зробити роботу в частинах без зупинки ресурсу заради «великого перезавантаження».

Согматологи і пізна-всі такі нестандартні і на перших поглядах супутні рішення викликають хвилю занурення.

Вони не можуть вчитися.

Ця майстерність не менш важлива, ніж можливість вчитися. Технології, навички та знання стають застарілими. У цих умовах, іноді потрібно мати відвагу, щоб дати те, що був осіом вчора. Собаки не знають, як це зробити – вони розглянуть свій досвід неоціненним, хоча це як рюкзак, наповнений камінням, запобігаючи їх пересуватися вперед.

Вони бояться змін.

Ми не великий шанувальників змін і любові. Однак багато людей здатні подолати страх змін і переконувати себе, що це необхідно. Собаки не приймають зміни на генетичному рівні і боротися з ними з усіма допустимими і несанкціонованими методами.

Вони стираються про невдачу.

Невагомість - це те, що веде компанія вперед. Непристойна сторона успіху. Ми проводимо десятки експериментів щомісяця, і 70 відсотків від них або не вдається. Але без них не буде 30 відсотків успішних рішень, які нас ростуть.

Окреслення настрою не виникають самі; атмосфера страху помилки створюється собачими і консервативними. І це те, що лідери часто бувають.

Як боротися з собаками

Де приходять консервативні та відомі? Можливо, ви були настільки переконані у знаннях, навичках, логіці та розумінню кандидата, що ви не звертали увагу на тривожні дзвінки - вузьке мислення, відсутність прикладів навчання від жорстких помилок, синдрому знаю-всі.

Так само відбувається, що сьогоднішні інноватори стають собачими. Досвід і знання відіграють жорстокий жарт, ставши бар'єром, який запобігає руху вперед. Як правило, ви можете працювати з такими кейсами - змінити поле діяльності, команду, продукт. Це добре, щоб дати вам шанс закрутити вгору. Тільки ті, хто завчасно за рахунок інших, шукають чужих помилок і фокусувати на них, повинні бути звільнені без шкоди.

Сет Годин: Недорогий - останній недолік ринку 10 принципів достатку від найдорожчого бізнес-тренера у Великобританії

Якщо в компанії немає собак, це не означає, що ви можете розслабитися. Необхідно систематично оцінити членів команди, які стають собаками, і проводити профілактику.

По-перше, періодично змінюйте товари та заходи кожного працівника. По-друге, нехай Палкан не завадить. По-третє, вивчіть свою команду, як знайти значення у вироку ганчірки. Чотири, довіряють відповідальні завдання недосвідченим працівникам.

Все це створить атмосферу відмінних можливостей для всіх, незалежно від досвіду, і покаже, що не потрібно боятися: якщо лідери компанії ризикують вигідні напрямки, довіряючи їх недосвідченим, то нічого не боятися іншим в команді.

Автор: Михайло Трутнев

Джерело: Secretmag.ru/article/2016/09/22/mihail-trutnev/