Одне з найпрестижніших російських традицій: життєрадісність і віра
Невідомий SageЗустрічайте себе один з найгірших.
К. джунгліОднією з основних проблем сучасного життя, яка повністю вибиває більшість тих, хто дійсно думають про реальність «обґрунтованої, хорошої і вічної», є наступне:
Чому люди лежать Вони відкриті і сміливо вчиняють тяжіння і абсолютно безпідставно звинувачують інших, що вони самі є винними.
Проявляється на будь-якому рівні істоти і в будь-якій системі відносин: політичні, економічні, міжособистісні та ін. Ви не повинні йти далеко за приклади. Досить просто вводити в Інтернет і читати там, добре, принаймні будь-які «хроніки поточних подій» (пристойно «хроніки» з слова «хронічні». Що, незважаючи на всі пристрасті та шляхи впливу і звинувачення, що автори розвиваються там, мають однакове відношення до реального життя (або просто що сталося) як, скажуть, мильна опера на фондову гру.
З самого початку Я запитав про все це, зануривших шанувальників INP (і тільки людей, які хочуть зрозуміти сенс того, що відбувається), я спробую відповісти на причини цього явища.
Коротко і виключно на основі об’єктивних закономірностей, виявлених сучасними науками. А тому (у зв'язку з реліансом науці) запитаю перед апологізацією для деяких науковців.
Фото з twitter.com
1. Заздрити.На жаль, це найбільш банальні заздрості. Для цього результат негативного порівняння себе з іншими, що є першою і основною причиною негативного знецінення всього і кожного. Всі розумні, хороші і вічні, які непереносимі точно через його непристойну позивність.
І всім тим, хто смарт, міцніше, більш красивим, насиченим, більш щедрим і добрим, ніж ті, хто заздрий, і так багато, що вони не зможуть піднятися на них - нехай Бог зможе опустити їх до себе. Алас, це основа низької частини людської природи. La Rochefoucauld колись сказав, що єдиною істинною радою є радість при невдачі тих, хто заздрить.
Тимофій написав гірко, що люди не переносять полум'я, багатство, краса і успіх, і що якщо вона може здатися нещастям, вона буде любити більше. І в знаменитій парі, присвяченій «випаді червоних очей» (в тому ж, в якому Бог запросив чоловіка вибрати що-небудь, знаючи, однак, що його сусід отримає двічі стільки), певну середню тему з нашого світу попросить вибити одну око.
2. Манікійність. Так, так, це не інше слово. Ще одне, що це може бути як раціонально, так і неприпустимо.
У першому випадку ми працюємо з банальним бажанням для себе – і тільки власним – вигодам. На жаль, при виникненні і нерівності моральної релятивістії (наприклад, подвійні стандарти), можна говорити про схильність дуже великої кількості людей тільки гіпотетичних (і з дуже низькою ймовірністю).
Здається, що весь світ перетворився в одну велику Зона – не Стругацький, але буквально і справді кримінальний. У яких принципах виживання були, ймовірно, вже безсмертні – “Не вірити!”, “не боятися!” і “не запитати!” (і добре, якщо тільки вони, і не набагато більш страшні «необлон підкорює зло...). Найсумнішим є те, що у всіх випадках такої відкритої, безшумної і великогабаритної брехні, абсолютно неможливо виправдати оточуючих і себе будь-яким чином.
Для детракторів буде реагувати на вашу правду з іншим, ще більш сирим лягом, і навіть зробити чорний PR на цьому. Але найгірше тут те, що майже завжди є люди, які, як кажуть, апріорі, без доказів, документів і просто логіки, готові вірити в будь-який брудний трюк, і, звичайно, не вірити його. Через схожість своїх особистих якостей з передбачуваною кризою. Це сором'язливість, що кожен суддя. За принципом: «Я!» Як ми! ...
У другому випадку неприпустимої кладки ми здавалося б, зіткнулися з загальним проявом так званого Міллер-Доллардського закону, а також назвали «фруктурно-агресивне право. й
Його сутність проста, але дуже неприємна. Для всіх випадків, коли ми явно знайдемо «децепція», «фалюре», «фруктові очікування» або «розпорядження дизайну» (прямий переклад слова «фрутація» з латинської мови), ми потрапляємо в жахливо неприємний стан невідповідності бажань з доступними можливостями (або незадоволеністю деяких важливих потреб).
І вийшов роздратування, тривожність, роздратування і навіть розпад, дізнай свій шлях не в відвідуванні психотерапевта, але в банальної агресії. Направляється зовнішнім виглядом (попередня форма є вбивством) або навпаки (до того ж вона вже є самогубцем). Реальний (з фізичними діями). Або дієслово.
І, якщо ми зараз перебуваємо в стані загальної розчарування, але слабкий на обличчі потужного цього світу (і іноді помітно ступить в обличчя розумного ...), найпростіший спосіб вийти з цього жахливо неприємного стану психічного розладу, звичайно, викинути його з словесною агресією. Безперервний, але безтурботний. І інтернет для цього найбільш підходящий спосіб. У зв'язку з нездатністю (навіть, що смарт-особа буде сперечатися з фольгою?) і, в цілому, атлас, непристойність.
7685676
3. У Низький рівень свідомості людей.Наступним є те, що іскри всі ці неприємні мінуси є низька – і стабільно нижча – рівень свідомості людства (Я говорю про його середні, звичайно). Як ви знаєте, D. Hawkins, блискучо і дивно в той час ввели цю концепцію в психологічне повсякденне життя, розуміючи її неординарним і вічно незрівняним інтелектом. Але щось, що можна порівняти з годинниковою частотою «процесора» людини «біокомп'ютер», що дозволяє обробляти інформацію, і визначити якість цієї обробки.
Так, згідно з Голандами, до умовного рівня свідомості 200 одиниць (і в середньому зараз нижче), людина просто не в змозі правильно інтерпретувати те, що відбувається! Ви бачите, він просто не може це зробити – потужність процесора недостатньо! І всі рішення про конкретний факт, зроблені на основі цілком емоційної оцінки.
А, щоб говорити, біполярний (добрий – поганий, власний – хтось інший, і т.д. – деякі екстремальні без півтонів). А потім під цією оцінкою – вже за рахунок інтелектуальної (і я хочу сказати, що інтелектуальні...) зусилля (часто мінімальні) – картина світу регулюється, щоб говорити. Абсолютно не відповідає дійсності, але цілком засвоюється для повсякденного використання.
Примітивний, але принаймні щось пояснюється і навіть заспокійливим. А в той же час, дозволяючи ігнорувати себе, шкода, углість (пис на дзеркалі: «Нехай навіть надії – це ви!)...
4. У Синдром Стокгольма і когнітивним диссонансом.І ось час сказати ще одне - про неординарний Стокгольмський синдром, який, якщо пам'ятаєте, це те, що люди, захоплені бандитомами і / або терористами, як заручники, почали їх любити, поважати їх, розглянути їх бійцями для простої причини і практично захистити їх зброєю в руках.
Чому таке нещастя? Тому що тут працює дуже цікавий механізм: усунення пізнавального диссонансу. Незважаючи на складне ім'я, ця модель винайдена L. Festinger відмінно і дуже просто пояснює всі риси запаленої свідомості людства.
Просто, один з куточків людської психіки – це пристрасне бажання «Зберегти обличчя» (для збереження позитивного самоздатності на доступному рівні) Будь-яка інформація (через “значущий”), яка може запобігти цьому, відразу, ставити її злегка, трохи різниться. Наприклад, я купив автомобіль, і мій сусід каже, що це було дуже поганою покупкою. Щоб уникнути знищення власної гідності, у мене є два великі варіанти.
Першим є ігнорувати інформацію або навіть заперечувати його. Другим є дискредитація сусіда в повному обсязі (тобто, звинувачуючи його не тільки від нестачі компетенції, але і підпілля будуть і всі інші смертні гріхи ...). Що ви думаєте, що ви обрали? Це право, як...
Таким чином, дивно, що будь-яка людина, яка вчинила ступінчастий акт, наприклад, який залишив (і навіть не власними будуть і неприємні обставини) певна країна, організація або група (на шляху: сім'я також група), в якій, як виявилося, було так добре, що це може бути краще вже і не буде, «в захисті» себе (і на не дуже високому рівні розвитку) здатний буквально залити на це (збір, організація, група) потоки брехні і бруду.
Якщо тільки я міг би засвідчити свою власну гідність у власних та інших очах людей, і все ж зберегти залишки та фрагменти позитиву в самоакцепції (все в шати є тільки в білому пальто).
5. Умань Негативні проекції.Зрозуміло, через так званий закон проекції, він буде робити так, виступаючи власними проблемами. Це, будучи внутрішньоінтенсивним блюдом, він буде звинувачувати інших цього, і виловив на фінансовому страву Насправді механізм такої проекції заслуговує окремої статті. Оскільки середня людина просто дуже важко (іможлива) зрозуміти деякі її (оцінка проекту) правда.
По-перше, ми не любимо в інших, які ми не любимо себе, або ми страхуємо самі. Наприклад, інфляційний Его зазвичай зустрічається в одному, хто звикає інших цього; і той, хто ігнорує трамплінг на правах кого-то, хто б буде трамвайним на правах когось, але боятися це зробити через наслідки (і іноді відкриті трамвайки, але не хоче його визнати).
По-друге, ми подаємо в інших, які вони перевершують нас, і тому ми обов'язково розглянемо плями на сонці. Наприклад, якщо хтось більш визволений і нерішений, ніж я, він психотичний і невротичний; якщо він може говорити добре, і я не можу, звичайно, він є демаглогом; якщо він захищений, і я не, він, безумовно, чеф і туга (і так далі і так далі).
По-третє, ми дуже готові до звинувачення інших тих, що неприпустимо для нас («табоо») у зв’язку з тим, наприклад, обмеження, встановлені в дитинстві, і, знову, з «інверсією». Наприклад, якщо я закохнувся в любові з ним і він відхиляє своїх претензій, це означає, що я не слухаю його, але він спрямований на мене; і що я не дуже люблю його, і звичайно, я скажу його. В цілому, все відповідно до дивно мудрого російського доводу: хто болить, він говорить про це (особисно, я віддаю перевагу говорити про те, що радує мене або, принаймні, цікавиться...).
6. Проблеми психічного здоров'я.Узгоджуючи все вище - це те, що через ускладнення (і погіршення) умов життя людей значно знижується рівень психічного здоров'я людства. І якщо раніше, в звичайному середній версії, ми маємо справу з неврозами, то далі, частіше – з особистісними розладами, помітно називаються акцентуації.
Чому політ? Так, тому що раніше вони називали психопатією, де індивіда психопата розуміли як людину, яка викликала інших страждання від кілок власного характеру, при цьому страждання, щоб говорити самостійно. Наприклад, тепер в атмосфері всього страху для життя і швидкої втрати безпеки, параноїдного особистісного розладу (персональний розлад через параною) стає дуже поширеним.
Як описано у відмінній книзі М. Хола «Секрети особистості» з друзями, параноїдними індивідами мають сильну схильність до полум’я (авторики автора) інших для їх міжособистісних проблем, вони зазвичай можуть звернутися до різних досвіду, які, здавалося, підтверджують їх погляди на те, що благувати інших; вони миттєво заперечують або мінімізують власні проблеми; і часто мають дуже мало уявлення про способи, в яких їх поведінка сприяє проблемам (для деяких труднощів тексту, але це близько до оригінального).
І якщо ми додаємо, що їх параноя часто йде з іншого надзвичайно популярного особистісного розладу: через наркозію (де все револи навколо величі своєї людини, гіперчутливість до оцінки і відсутності емпатії), то стає досить поганою (у плані адекватності реальності цих суб'єктів, і наслідки їх, змішаних з страхом і відсутністю любові, відносин з світом).
Тому, якщо ви сприймаєте себе як відрізняється від інших в певному важливому вигляді (навіть, звичайно, для кращого); переоцінивши свої власні заслуги; очікуєте захоплення, повагу та затвердження від інших в будь-якому випадку; жити заради самозахисту, а також прихильності себе, тоді ці очікування можуть легко ковзати на вимогу (таїки авторів вище книги) всього цього.
Що далі призводять до того, що, як правило, будь-який недолік співпраці з їх наркотичними, грандіозними фантазіями приймається як особистий образ (з усіма наслідками з серії "Соло себе і ваших дітей - ваші фейки ...".
Лист випуску: спосіб зрозуміти причини життєвих ситуацій Зеройд: Що залишилося, коли ви втратите все Я думаю, що зараз. Може бути один день, я буду писати його докладніше. Але я не бачу точку ще: смарт досить. І, щоб ви, мої шановні читачі, які, нарешті, (Я щиро сподіваюся) розуміли основні закони психопатології повсякденного життя, я щиро бажаю одне: збереження оптимізму і радості! Коли навіть коли собаки дуже гучно, караван ще йде. Настроювання, вимірюється і вірний спосіб ...
П.с. І фінальна «тема» – мабуть, найважливіша. Все вище (і не зазначено) зло існує і реалізується тільки через слабкість людини. Ті, хто це робить. І тих, хто його бере. Оскільки влада не потребує зла. Вона властиво добре. Тільки слабка потреба шкідливих непристойних. Підтвердити ваші маленькі половинки. І гасить за власну ступеню...
Автор: Сергій Ковальов
Джерело: psy-in.ru/articles/psihopatologiya-obydennoj-zhizni