Ці слова – найгірші батьківські локації.

Найгірше для дітей є одним з двох батьківських ліктів:

"Я вбити тебе." і "Ви вбиваєте мене."й

Відстань від неврозу до психозу для таких дітей – амплітуда форм цього повідомлення: від легкої маніпуляції до прямих загроз.

• “Я збираюся вбити тебе”, маму (або тато) може полюбитися, повіривши дитину – а потім швидше за все. Українськай
  • «Ви безцінні» – прикордонний стан. "Для дітей краще, ніж ви." невризмай

• "Ви вбиваєте мене," батько може сказати, що хокінг в інфаркті атаки (до чого він зламав себе), а потім це так. Українськай
  • "Бекаю тебе я страждаю" - може транслювати матір непрямих маніпуляцій, а потім це прикордонникий
  • "Ви розчаруєте мене." невризмай
Такі діти, найбільш неприємно, приймають ці способи управління відносинами, а в деяких відносинах вони будуть зберігати цю роль, в інших вони відіграють батьківську роль. Вибір поведінки обумовлено відносинами залежності. Якщо така дитина потрапляє в роль залежних (підпорядкованих, наприклад, або залежних від чужого доброго волі), він проявляється у дитини. І будучи в ролі протизалежного, він проявляється саме як батько.

Таким чином, ця людина відхиляє інших.

Це відбувається, що один з батьків віщає роль дитини. Іноді вони обидва грають роль дитини. Наприклад, мама проявляється як залежний, а батько як протизалежний. Або обидва експонати протизалежність і залежність по черзі.

Таким чином, деякі діти, стають дорослими, можуть проявлятися більш як залежна (поважна роль дітей), так і інші, як протизалежна. В обох випадках з'являється друга сторона монети тільки в спеціальних обставинах (важка криза).

Але навіть в іншій ролі нічого не змінює. Вони завжди в одному кінці полярного масштабу, іноді на іншому.

До питання, яке зазвичай просить до таких текстів (що робити?!) Я відповіла з афоризмом Роло-травня, найбільшим психотерапевтом, автором книги «Об’єднання тривоги»:

Позитивні аспекти саморозвитку, як у людини виникає тривожність, переходить через неї, і долає тривожно-природжений досвід.Також цікавим є Памела Дракерман: Як згасити щасливих дітей без шкоди вашому особистому життіЗ`ясуйте, хто в сім'ї і хто потерпілий.

Так, я повністю забув, що ці дії батьків мають такий вплив на дітей, тому що через ці повідомлення діти будують свою ідентичність: «Я вбивця моєї матері» або «Я в небезпекі смерті».

Автор: Ніна Рубштейн

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8