«Не отримуй!»: як батьки підняли втрати

Однією з найважливіших завдань виховання батьків, за багатьма, є захист. Батьки часто турбують, що їхня дитина вдариться, падають, перервуться на небезпечну територію, роблять щось невірно, подружать з невірними, не відповідати комусь, занадто багато, не вдасться заявити себе.

Так батьки демонструють свою турботу про дітей, захищають від можливих травм і невдач. Тим не менш, такий догляд є найбільш послідовним з формулою «одна ми лікуємо, інші ми мутилатуємо». І ми повинні бути в курсі, що ми «починаємо» не у дитини, а самі. І ось приглушений ...

Р

Дуже часто ситуація виглядає так:

- Перебування з цього гойдалки. Для дорослих дітей. Ви будете пошкоджені.

Мати, витерти ці слова, обов'язково вона захищає дитину від можливої травми. Що відбувається далі?

Дитина дуже цікавиться гойдалкою (припустимо, це для дорослих дітей!) і продовжує намагатися піднятися. А потім він падає, побачить коліно, починає лікуватися. Реакція мами:

- Я попередив вас! Що ви хочете! Тепер пам'ятайте, що якщо ви не можете, то ви не можете!

Оформити: Мати в повній впевненості в її правості (попередити!), дитина в сльозах.

Яка ситуація вчить маленького чоловіка?

• Якщо у мене є складне завдання, я буду падати. Я не в змозі вирішити його, подолати його, впоратися з ним.
  • Завжди хтось, хто вирішує, що найкраще для мене: Небезпечний для мене, щоб зробити власні рішення, потрібно послухати інструкції.
  • Якщо болить, мама не відчула себе.

Це як формується самодостатня і впевненість у собі, страх світу, життя в цілому. Щоразу, день після дня, в таких ситуаціях батьки немов сумніваються, здатність дитини подолати труднощі, знайти рішення, зрозуміти щось для себе.

Ну, Рішення необхідно вивчитий Не вроджена здатність. Як і можливість дивитися на ситуації з різними кутами, досягти поставлених цілей, налаштувати складні завдання і бути впевненими у здатності їх вирішення. Це те, що батьки навчають дітей. Невідомо їм іноді, Незначним словом з першого погляду є неперевершене слово, або батьківське «Ви не здатні цього» або «Я вірю в тебе» завжди проходить через.

Як може мати бути в цій ситуації, якщо вона хоче уникнути негативних наслідків для своєї дитини?

Прийміть ту саму ситуацію: малюк хоче піднятися на гойдалку для старших дітей.

1,1 км «Лок, це дуже висока гойдалка. Думаю, будь ласка, як ви піднімаєте його: що ви тримаєте руку? Де ви поставите ногу? У цьому зверненні дитина відчуває, що мама ділиться своїм інтересом, підтримує його. Головне завдання матері полягає в тому, щоб спостерігати дії дитини, не заважати без його запиту, «застрахувати» у разі помилки.

2. "Це не працює? Про те, що ми можемо зробити. Отже, ви можете піти вгору. Мати показує дитину, що ситуація не закінчується в невиконанні: вона повинна бути виправлена шляхом пошуку нових рішень. У цій точці головне завдання допомогти вашій дитині знайти рішення. Не порада «зберігати це і взяти його там», але «пройти і подивитися, що може служити підставкою для вас? ?

3. У Яка ідея, яку ви зробили / знайшли шлях! Давайте мені їздити, бо ви на висоті. У цей момент дитина абсолютно задоволена: він отримав те, що він хотів, він справляється зі складністю, він може бути гордим себе.

Це те, як дитина розвиває впевненість і впевненість, що світ навколо є дружнім і повними можливостями, і мати завжди підтримуватиметься. Якщо батьки не переконують дитину певного результату, якщо навчають його шукати в пошуку нових ресурсів, якщо вони оцінюють його на результат, досягнутий (це дитина, яка досягла цього!), то цей хлопчик або ця дівчина може сміливо розраховувати на незалежність і успіх у дорослому житті.

Цікаво: Право і невірна похвала

Хлопці і дівчата повинні похвалитися по-різному.

Ця формула прекрасно працює для дітей різного віку: від дуже маленьких, які просто навчилися ходити, і тим дітям, які незабаром вступають в університет.

Автор: Юлія Костюк

Picture: леді.tut.by/news/relationship/511169.html