Як визначити провідну руку дитини

Для того, щоб результати випробувань були об'єктивними, спробуйте дотримуватися наступних умов:

1,1 км Це краще, щоб дитина не знає, що ви перевіряєте щось, тому запрошуйте його на навчання або грати.

2,2 км Варто бути грою відповідно до правил: дорослий повинен сидіти строго навпроти дитини, а всі пристрої, переваги, предмети повинні розташовуватися перед дитиною в середині столу, на рівні відстані від правої і лівої руки. Краще, якщо ящики, намистини, кульки, ножиці і т.д. викладаються поруч з столом на низькому столі, щоб дитина не бачить їх, не відволікається.

У всіх задачах нижче, провідна рука повинна вважатися тим, що виконує більш активну дію.

1,1 км Перше завдання - малюнок.Покладіть шматок паперу і олівцем (flomaster) перед дитиною і попросіть їх малювати те, що вони хочуть. Не дрочити дитину. Після того, як він закінчує малюнок, попросіть йому малювати те ж саме з його іншою рукою. Нерідко діти відмовляються: «Я не можу це зробити», «Я не можу це зробити».

Ви можете переоцінити свою дитину: «Я знаю, що це важко малювати з правою (лівою) рукою, але спробувати». Захопити його, розкажіть йому, що він робить право. У цьому задачі необхідно порівняти якість малюнків. Переконайтеся, що дитина правильно і комфортно тримає ручку або олівцем, не проціджується при виконанні поставленого завдання, правильно сідає.

2,2 км Друге завдання - відкрити невелику коробку.Подібно до відповідної скриньки. Дитина пропонується кілька ящиків, щоб повторення дії усуває випадковість в оцінці цього тесту. Знайти матч (фігура) в одному з ящиків. Провідна рука - це одна, яка відкриває і закриває коробки. Ви можете використовувати коробку з підрахунками паличок для цього завдання.

3. У Третя задача – «Будьмо свердловину паличок»й По-перше, чотирикутник побудований з паличок (маточки), а потім проводиться другий і третій ряд.

4. У Четверте завдання - "Бал гра"й Вам потрібен невеликий м'яч, який можна кинути і зловити однією рукою. М'яч розміщується на столі перед дитиною і дорослим просить кинути м'яч. Завдання необхідно повторювати кілька разів. Можна кинути м'яч на мішені, наприклад в кошику, відро, коло.

5. Умань П'яте завдання - вирізати ножиці малюнок по контуруй Ви можете використовувати будь-яку листівку (розрізати квітка, зайчик, візерунок і т.д.). Зауважте, що рука, з якою дитина тримає ножиці і одну, з якою він тримає карту, може бути більш активною. Ножиці можуть бути безперешкодними, і листівка дитина повернеться, полегшуючи процес різання.

Ви можете отримати неправильний результат, якщо розмір і форма ножиць не відповідають руці дитини. Це завдання може бути замінено на розкидання лото карток (картки). Всі картки (10-15 штук) дитина повинна взяти в одну руку, а інший (зазвичай це ручне керівництво) для поширення карток.

Картка повинна розміщуватися строго на середині столу перед дитиною і тільки після цього знову формулювати завдання: «Зробити всі карти в одну руку, а інші викладають їх перед вами». Для того, щоб дитина була більш цікавим, попросіть його ім'я, що намальовується на картках.

5993734

6. Жнівень Шотке завдання нанизують бісером або гудзиками на голку з ниткою або мереживом.

7. Про нас сьоме завдання полягає у виконанні обертальних рухів. Дитина пропонується відкрити кілька пляшок, банок (2-3 штук) з шуруповертами. Зверніть увагу, що дитина може тримати пляшки або банку кришкою, і перекручувати сам бульбаш.

8. У Важка задача - незрівнянні вузли(Заздалегідь зв'яжіть кілька вузликів з середньої третини шнура). Рука, яка веде - це той, що не зв'язує вузол (в іншому тримає вузол).

У цьому задачі важко відрізнити провідну руку, так як незадоволення вузликів є досить складним процесом і дитина зазвичай використовується як руки. Ви можете використовувати інший варіант цього завдання - створення ланцюжка кліпів. Як правило, дитина тримає паперовий кліп в одній руці і намагається прикріпити інший паперовий кліп.

9. Навігація Ніжне завдання - побудувати будинок, паркан і т.д. з кубів. Провідна рука, яка часто бере, стеки і виправляє кубики. При складанні кубів часто використовують обидва руки. Крім того, це цілком знайома активність для будь-якої дитини, тому ви можете дублювати завдання, пропонуючи дизайнера, мозаїку з конкретним завданням.

10. Десяте завдання для батьків. Це сім'я ліворуч. Чи у дитини залишилися родичі – батьки, брати, сестри, бабусі?

Непереносимість сімейної реальності - причина комп'ютерної залежності у дітейЯк підняти лідера в сім'ї: 4 простих правил

Зробіть таблицю трьох стовпчиків "Ніжна рука", "Права рука", "Бої руки", де ви вводите результати. У останньому задачі при відповіді на «так», покласти плюс у стовпчику «Ніжна рука».

Якщо ви отримуєте більше семи плюсів у лівій колонці, то дитина швидше за все лівою рукою.

Ретельно аналізувати результати. Якщо ви отримали всі плюси в стовпчику "Ніжна рука" для задач 2-9, а для першого - малюнок - плюс буде стояти в стовпчику "Права рука", то це означає, що дитина може дійсно краще робити з лівою рукою, а графічний - право. У цьому випадку, вибираючи руку для написання, слід враховувати перевагу права на виконання графічних завдань. Видання

Автор: Наталія Багарєва

Джерело: www.b17.ru/article/27588/