Я слабкий або я маю силу?

Ви контролюєте ваші обставини чи контролюєте їх? Хто диктує ваш вибір роботи, хобі, способу життя і поведінки? Як ми беремо відповідальність за те, що відбувається, і чому контролюємо наше життя?

«Я підняв цей шлях» – людина, яка не дає дружині компліменти, втілена.

«Голова - це фольга, не можна працювати з ним», - Молода людина емоційно жестує, утримуючи підписаний лист відставки в руках.

Що об'єднує ці символи?Відповідальність за те, що відбувається іншим людям. Якщо ми вважаємо, що теорія детермінізму (особа не має вибору, то він є лише лапкою), то хтось інший відповідальний за нашу точну ситуацію: бос, батьки, дружина, друзі, сусіди.

Простіше кажучи, ми звикли розбити все на інших. І що, досить зручно - кожен навколо, щоб відлякувати мої неприємності і нещастя, і я в цілому нормальний хлопець! Якщо ви продовжуєте на цьому шляху, в кінці дороги ви знайдете розчарування і непорозуміння, чому ваше життя не буде бажаним. І чому я вже відкрив приватні арт-школи (незважаючи на те, що ви взяли участь в одному інституті) і ви ще не визначили художника з підземного проходу?

Активний чоловік, Він, хто звик, щоб піти з потоком, потрапляє в пастку вченої безповоротності. Після безплідних спроб змінити ситуацію. Людину зараз добровільно знаходить себе в негативних обставинах, але навіть не намагаються їх поліпшити, хоча він має можливість. Наприклад, намагаючись 2-3 рази отримати просування через розмову з босом, працівник просто приймає ситуацію. Є багато способів кар’єрного зростання.

Яка наука говоритьВизначена бездопоможливість виявлена американським психологом Мартіном Селіганом у 1967 році. Протягом декількох років колеги провели дослідження, що підтверджує, що Уміння контролювати обставини у вашому житті позитивно впливає на психічний і навіть фізичний стан людей.й

Учасники експерименту склали 91 мешканців будинку для годівлі.

Р

2 поверхи Вони залишили можливість привести нормальне життя за допомогою персоналу. "Ми хочемо, щоб ваші кімнати були максимально затишними, і ми спробуємо зробити все, щоб зробити їх комфортно." Ми хочемо, щоб ви почували себе щасливими і вважаємо себе відповідальним за те, що ви можете пишатися нашим рідним і бути щасливими тут. Ми зробимо все, щоб допомогти вам... Я хотів би взяти цю можливість подарувати кожному з вас подарунок від Arden House (робітниця опинилася і дала кожному хворому рослину), зараз це ваші рослини, вони будуть стояти у вашій кімнаті, медсестри поливають їх і подбають про них, вам не потрібно нічого робити самостійно. (Rodin J., Langer E. Довгострокові ефекти контролю відповідного втручання з інституційованим віком)"

4 поверхи Вони збільшили свою відповідальність за себе і свій спосіб життя, кажучи: «Ви повинні вирішити самі, що ваш номер буде виглядати так, чи хочете залишити все там, як це, або чи хочете наші співробітники допомогти вам перемістити меблі». Якщо ви хочете змінити своє життя? Я хотів би скористатися нашими зустрічами, щоб подарувати кожному з вас подарунок від Arden House. Якщо ви вирішили, що ви хочете запустити завод, ви можете вибрати один, який вам подобається з цієї коробки. Ці рослини є вашими, ви повинні тримати їх і піклуватися про них, як ви бачите fit. Наступний тиждень, два ночі, вівторок і п'ятниця, ми будемо показувати фільм. Ви повинні прийняти рішення, який день ви будете йти на кіно і чи хочете ви дивитися фільм на всіх. (Rodin J., Langer E. Довгострокові ефекти контролю відповідного втручання з інституційованим віком)"

За три тижні опитування проводилися серед жителів будинку для годування. Дослідники відзначили рівень задоволеності життям, активність, безшумність, загальний тон, харчування, звички учасників експерименту. В результаті 2-х місцевих мешканців (Пацієнти, з якими тісно працювали) Середній рівень щастя був негативним.й 4-х місцевих мешканців (У мене є контроль над власним життям) Цей рівень був плюс.й Вдосконалення об’єктивного виконання були також високою в групі управління життя.

Але це не все. Через півроку показники оцінки мешканців 4 поверхів не зменшилися, але тільки збільшено. І за весь інтервал дослідження, 30% пацієнтів загинув з першої групи, і тільки 15% людей з другої групи.

Німецький вчений Julius Kuhl провів дослідженняй Вони не мали розв’язання інтелектуальних проблем. Студенти не знали цього. В той час як вони шукали рішення, експериментатор прокоментував негативно на їх результати. Після того, як студенти були запропоновані просту проблему, яка мала рішення, але студенти не змогли впоратися з ним, так як вже сформована безпорадність.

Згідно з вченим, Вивчається бездоповідність, якщо людина переконана, що:

• Ситуація, яка не відповідає йому, не залежить від його поведінки і від його зусиль для зміни ситуації.
  • На будь-яких підставах: невідповідність, недостовірність, нездатність зробити щось;
  • Успіх, якщо він раптом приходить, через випадкового збігу обставин або допомозі, а не його здібності.
Який секрет успіху видатних особистостей? Вони не мають сусідів, а їхні батьки – це лише модель мудрості та підтримки. Чи є вони більше, ніж ви? Ноп. Вони взяли відповідальність за життя. Як пише Стівен Ковей,Вони стають проактивними.й

ПроактивністьПроактивний чоловік Взяти дії, щоб досягти мети, чи це просування або приготування вечері. Так, така позиція на першому погляді загрожує проблемами: для того, що у мене є все погано, потрібно зробити рішення самостійно і дотримуватися її, при відмові мені доведеться боротися з наслідками себе.

Але проактивна людина не впаде в пастку вченої безповоротності. Він проактивний, здатний подолати труднощі, визначає його значення і цілі.

«Проактивні люди також впливають на зовнішні чинники: фізичні, соціальні або психологічні. Але їх відповідь на ці стимули, свідомі або ні, є вибором на основі значення.

- Стівен Ковей.

Ковей ділить явища нашого життя на дві ділянки.Першим є коло питань. Це те, що нас цікавить: медицина, освіта, хобі, стосунки в сім'ї, проблеми друзів і так далі. Є одне в цьому великому колі. Площа менше – коло впливуй Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час.

Проактивна людина орієнтується на коло впливу, поступово розширює її. «Чому це? Як поводитися в цьому випадку? Неактивний часто фокусується на тому, що за її впливом. «Колегія – страшна людина, не може працювати з ним. й

Три види проблем1,1 км Проблеми під прямим контролем (в залежності від нас)

Вирішений підвищення кваліфікації, отримання нових знань. І один з ефективних помічників нашого зростання - сервіс SmartProgress. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Ми розуміємо наші сили, ми бачимо наші сильні сторони, і ми отримуємо необхідні ресурси. А в управлінні життям і приймаючи відповідальність (пошукові шоу) ми щасливі, ніж ті, хто літає в вітрі.

2,2 км Проблеми під нашим непрямим контролем (погода залежить від інших осіб)

Використовуються методами зміни впливу. Про те, як впливати на інші писав Дале Карнегі, Роберт Цільдіні, Карен Приор і багато інших експертів. Читання корисної літератури і застосування рекомендацій на практиці, ви обов'язково знайдете ефективні методи впливу. А потім спілкування з колегами, сусідами, вчителями сина, друзі стануть більш продуктивними.

3. У Проблеми за межами нашого контролю (не можна впливати на рішення)

Вони вимагають їх спокійного прийняття. Так, важко приймати проблеми зі здоров’ям, громадська політика, зміни клімату. Але що буде змінюватися від скарження і зцілення? Ніщо. Ваш настрій і ті, що навколо вас буде погіршуватися. Для того, щоб дізнатися, як жити в таких умовах.

Всі дні, які я працював на цій статті, дощ. Я не можу змінити погоду, але я можу піти поза парасолькою, викликати таксі, замовити їжу або ліки в домашніх умовах. І мій примхований, "О, це знову дощ, так як я можу," не гарантує яскраве сонце в небі. Але настрій буде гірше.

Реактивна особа – глядач його життя. Проактив - Директор

• Взяти відповідальність за життя. Шукаю конструктивні рішення, «Я буду...», «Я обирає...», «Я можу...»
  • Змінити свій розум Analyze сьогодні і її невдачі. Що можна змінити, щоб отримати кращий результат? Що потрібно робити, що потрібно сказати, які емоції гасити?
  • Виберіть спосіб реагувати на труднощі, контролюючи ваші почуття. Про те, як її можна виправити або запобігти в майбутньому.
  • Зробіть рішення і приклейте до неї. Також можна скористатися послугою SmartProgress. Ви створюєте ціль, і система нагадує вам, якщо ви не відписали тривалий час.
  • Акт відповідно до ваших значень, а не інших. Якщо ви цінуєте вищу освіту, то встановіть ціль і досягайте її, не дивлячись на захоплення і засуджування людей.
  • Взяти ініціативу – діяти, не стати предметом впливу. Якщо виникають проблеми в процесі роботи, пропонують рішення управління.
  • Враховуйте кожен захід як ще один крок до ваших цілей. Чи не вдалося рекламна кампанія? Вдосконалити навички та стати більш досвідченим спеціалістом.

Цікаво: Два стовпи: Неспроможність і самодобір

Якщо ви хочете досягти своєї мети, не повторіть свою помилку!

Психолог УС Олімпійської команди, фахівець з людської поведінки, провідний автор Денис Четлі каже: «Увімкнути контрольні події і втратитимуться. йй Будьте переможцями! Видання

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: habrahabr.ru/company/smartprogress/blog/310324/

Категории

Смотрите также

Новое и интересное