Капучинський чоловічий монастир у Львові

Храм був завершений в 1930 році. Яна Кароль Зубжицький – мабуть, найкращий львівський архітектор початку 20 століття – педагог і мистецтвознавець. На території Польщі він побудував багато храмів і церкви Капучинського монастиря не гірше їх. Стиль храму історичний Тут ви і нео-Барок, і нео-ренесанс, і нео-готич. Визначений архітектор, який він вважається польською автентичністю в архітектурі. Капучіни з'явилися у Львові давно, в 18 столітті, але під час реформ імператора Йозефа ІІ вони були видані з міста. Потім вони залишили будівлі свого монастиря.

Зараз це комплекс будівель на Короленко 1. Наприкінці 19 століття Капучини вирішили відновити свою присутність у Львові. Вони були виділені землі в Замастинов і в 1904 р. розпочали будівництво клітинного будинку. Але церква почала будувати через двадцять років. У 1933 році був побудований паркомісця. Монастир придбав П-подібну форму.

Церква Капучинського монастиря нагадує нову будівлю, хоча це понад вісім років. Я не буду описати свою архітектуру - Я думаю, що ви цінуєте все, шукаючи на фото, а ще краще - відвідайте пам'ятник. Зараз це греко-католицька церква, зачарована на честь святого Йосафата. Храм займає монахи Наказу Редемптористів.

Джерело: /users/87