Кавуна добре впливає на здоров'я серця

Вчені з університетів Purdue і Kentucky (США) встановили експериментально, що мишей, які дали кавуновий сік, мають меншу вагу, низький рівень холестерину і менше артеріальних нальотів.

Попередньо, благотворний вплив на серцево-судинне здоров’я має цитрулін.

Дослідники зацікавили цитруліну, оскільки минула робота виявила здатність цієї амінокислоти знизити артеріальний тиск. Досліди проводилися на мишей, розділених на дві групи: одна отримана вода, що містить 2% кавунового соку, а інша отримала однакову кількість води з додаванням розчину, в вуглеводному складі схожому на кавуновий сік.

Тварини, які споживали воду з кавуновим соком, набули 30% меншої ваги і мали 50% менше «поганого» холестерину (нижньоденної ліпопротеїну) в крові, ніж гризуни в контрольній групі. Крім того, мишей в експериментальній групі знизив кількість відкладень в артеріях на 50%, а рівень цитруліну в крові значно підвищився.

Вчені мають намір продовжити навчання, як концентрація цитруліну та лікопенеу, іншого біологічно активного інгредієнта в кавуні, впливає на здоров’я людини. Також планується тестування різних сортів кавун для пошуку найбільш ефективних.

Джерело: /users/104