Глобальне потепління і як банани замінять картоплю

Зміна клімату може призвести до того, що найважливіше джерело живлення для мільйонів людей буде посівами з сімейства бананів. Консультативна група з міжнародних сільськогосподарських досліджень (CGIAR).

Дослідники CGIAR назвали плоди, які в деяких країнах, що розвиваються, замінять картоплю. Кассава і менша відома з підвищеними температурами мають шанс стати важливими харчовими культурами. Люди будуть адаптуватися до нового меню.

Експерти стверджують, що виробництво найбільш важливого (у плані вмісту калорій) «бакери» землі – кукурудзи, рису та пшениці в багатьох країнах, що розвиваються, зменшиться. У міру зростання температури, однакова доля буде западати картоплю, відчувати себе комфортно в прохолодних кліматах.

Один з авторів звіту, доктор Філіп Торнтон, вважає, що хоча банани і подорожник (пардиз банан) також схильні до обмеження факторів, в певних регіонах вони можуть ефективно замінити картоплю: «Це не обов'язково панацея, але де температура піднімається, банани можуть бути однією з варіантів розглянути. й

Пшениця є найважливішим джерелом калорій рослинного білка. Пшениця також зіштовхується в країнах, що розвиваються. Високі ціни на бавовняні, кукурудзяні та соєві штовхають її в варену землю, подальше загострення змін клімату.

Кассава (інші імена для касави, касава, юка) менше впливає на температуру, тому її можна розглядати як варіант заміни в Південній Азії. Але як легко адаптуватися до нової культури і дієти?

р.

Бруце Кембелл, програмний директор групи досліджень змін клімату, сільського господарства та харчової безпеки (CCAFS), сказав:: Кілька років тому рис був ледь споживаний в частинах Африки, тепер люди їдуть його через ціну. Це більш доступний і простіше готувати. Я думаю, що цей вид зрушення відбувається в будь-який час і я думаю, що він буде залишатися в майбутньому. й

Одним з основних проблем змін дієти дослідники вважають необхідність підтримувати достатню кількість білків рослин в ньому. Найпоширенішим джерелом є сої, але вони дуже чутливі до температурних змін.

Вчені вважають, що коров'ячий горох (або vigna), відомий в Африці як «поганий м'ясо» може стати розумною альтернативою сої, так як рослина воліє спекотну погоду і стійкий до посухи. Додатковий плюс цієї культури - його стебла підходять для годування тваринництва. Заради вирощування коров'ячого гороху в деяких країнах, включаючи Нігерію і Нігерію, фермери вже поступово відходять від бавовняного виробництва.

Можливі зміни споживання білків тварин. Більшість з них буде отримано шляхом збільшення кількості дрібної худоби. За словами д.-р. Campbell, цей процес вже почався, на півдні Африки фермери побачать проблему і переміщення від зберігання великої рогатої худоби до кози.

Джерело: /users/104

Категории

Смотрите также

Новое и интересное