15 хвилин фізичного навантаження на день покращує здоров'я

Команда Тайванських лікарів уклала, що навіть 15 хвилин фізичного навантаження на добу благотворно впливає на здоров’я.

Опубліковано в Lancet, стаття групи тайванських лікарів під керівництвом д. Chi-Pan Wen Національного інституту медичних досліджень та Джексону Пуі Ман Wai Тайванського національного спортивного університету стверджує, що навіть коротке щоденне тренування покращує здоров’я та покращує тривалість життя.

15 хвилин фізичного навантаження на день покращує здоров'я р.

Текстові аргументи: дані на 416,175 жителів Тайваню, які брали участь у скринінгових програмах з 1996 по 2008 рік, що триває в середньому 8 років.

Регулярно обстежені люди діляться на п'ять груп залежно від їх фізичного навантаження (не хвилюючись на всіх, збільшуючи мало, середній, багато і дуже багато). Дослідники розраховують ризик загибель і тривалість життя для кожної групи.

У порівнянні з тими, хто повністю імовірно, малорухомі тайванці, які витрачали лише 92 хвилин на тиждень (тільки за 15 хвилин на добу) мали 14% нижчий ризик відмирання від довільних причин і 10% менше відмирання від раку. Терміни життя в середньому три роки вище. Кожна додаткова 15 хвилин вправ на добу знизила ймовірність смерті на 4% і ймовірність смерті від раку на 1%. Цей візерунок був вірним для обох сексів і будь-якого віку.

Дослідники сподіваються, що поширення інформації дасть людям, які дали на себе, зрозуміти, що не всі втрачені, і зніміть диван, щоб зробити невеликі, але значущі зусилля.

Джерело: /users/104