15 хвилин фізичного навантаження на день покращує здоров'я

Команда Тайванських лікарів уклала, що навіть 15 хвилин фізичного навантаження на добу благотворно впливає на здоров’я.

Опубліковано в Lancet, стаття групи тайванських лікарів під керівництвом д. Chi-Pan Wen Національного інституту медичних досліджень та Джексону Пуі Ман Wai Тайванського національного спортивного університету стверджує, що навіть коротке щоденне тренування покращує здоров’я та покращує тривалість життя.

р.

Текстові аргументи: дані на 416,175 жителів Тайваню, які брали участь у скринінгових програмах з 1996 по 2008 рік, що триває в середньому 8 років.

Регулярно обстежені люди діляться на п'ять груп залежно від їх фізичного навантаження (не хвилюючись на всіх, збільшуючи мало, середній, багато і дуже багато). Дослідники розраховують ризик загибель і тривалість життя для кожної групи.

У порівнянні з тими, хто повністю імовірно, малорухомі тайванці, які витрачали лише 92 хвилин на тиждень (тільки за 15 хвилин на добу) мали 14% нижчий ризик відмирання від довільних причин і 10% менше відмирання від раку. Терміни життя в середньому три роки вище. Кожна додаткова 15 хвилин вправ на добу знизила ймовірність смерті на 4% і ймовірність смерті від раку на 1%. Цей візерунок був вірним для обох сексів і будь-якого віку.

Дослідники сподіваються, що поширення інформації дасть людям, які дали на себе, зрозуміти, що не всі втрачені, і зніміть диван, щоб зробити невеликі, але значущі зусилля.

Джерело: /users/104