Український студент може стати першим набором на Марсі

22-річний студент, який навчається в Київському авіаційному університеті, пройшов перший етап реєстрації проекту Марса.

Спочатку Dima не відправив заявку на участь: «Я дізнався про проект з новин і просто написав, що з великою радістю я можу допомогти волонтеру», – коментує Дмитро Дмитро. Після того, як він особисто отримав лист від одного з лідерів проекту вченого Norbert Kraft, вони поговорили в Скайпу, а Норберт надіслав українські анкети для участі. Тепер Діма чекає на результати першого відбору і сподівається, що його додаток пройде в другому.

р.

Стратегічна ініціатива з Голландії викликала чимало контроверсій. Справа в тому, що колоністи, які в 10 років будуть літати до Марса, не зможуть повернутися: на цьому етапі розвитку космічних досліджень це нереально.

Вчені запропонують, що після 2023 року на Марсі буде відправлено на чотири землеробства (прийме 7 місяців, щоб літати там), а в п'ять років вони зможуть створити колонію двадцяти осіб. Вони повинні вивчити поверхню і напругу планети, і на Землі вони будуть всі цей час показані в реальності шоу. У той же час не існує гарантії, що рейс буде успішним, і люди зможуть вижити на Червоній планеті.

525881

Джерело: /users/413