Китай буде мати зелене місто здоров'я

Берлінський архітектурний бюро Ruge Archtiekten представив проект Зеленого міста охорони здоров'я, який незабаром з'явиться в Китаї, в провінції Хайнань. Проект базується на концепції «п'яти» - п'ять елементів, п'ять органів і почуттів і п'яти частин міста. Метою проекту є забезпечення фізичного та емоційного здоров’я людини, а також підтримка місцевих традицій та ідентичностей.
Родзинкою проекту є мінімізація використання енергії та мінімізація впливу на навколишнє середовище. За словами автора проекту, Зелене місто генерує близько 70% енергії для своїх потреб, використовуючи вітротурбіни та фотоелектричні клітини. У місті використовуються гідравлічні системи та інтелектуальні енергозберігаючі пристрої.

Ще однією особливістю міста є широка мережа закладів охорони здоров'я, які матимуть можливість сучасної діагностики та нетрадиційного лікування, що базується на методах китайської медицини.

Зелене місто охорони здоров'я, за словами авторів проекту, є містом високотехнологічних систем. Тут будуть магнітні залізничні мережі і електромобілі всюди. Проект відкритий для розробки сучасних моделей сталого розвитку у сфері міського планування та охорони здоров’я.

Джерело: /users/413