Як спекотний шоколад впливає на здоров'я?

Раніше цей напій називався «хоколатл», він дав міцність, підвищену потенцію. У 1527 році Ернтан Кортес приніс до Іспанії не тільки боби какао, але і спосіб приготування напою. У Іспанії Chocolatl було оцінено. З тих пір, як і раніше, було стійке постачання бобів какао від посадок в Мексиці, які належали Корте. Все, що стосується шоколаду, стало державним секретом Іспанії, було виконано 80 осіб.

Шоколад був практикований джинсовими міксами. Згодом мед почав додавати до нього, перець чилі були вилучені з рецептури, і ваніль почали додавати для приємного запаху. Для того, щоб інгредієнти краще розчинялися, вона почала теплоти, і виявилося, що гарячий напій набагато смачніше. У 1606 році напій прийшов до Італії завдяки Флорентину Франческо Карлетті.

Італійці високо цінували смак напою і створили її масове виробництво. З Італії шоколад пішов до Австрії, Німеччини та Швейцарії. Дочка іспанської царської Анни Австрії, одружена з французьким царем Луїсом XIII, популяризації пити у Франції. Трохи трохи, чашка гарячого шоколаду для десерту почала вважати ознакою гарного смаку у верхній частині європейської спільноти.

Джерело: /users/559