Чи варто приймати антибіотики для холоду?

Про це заявив професор кафедри дитячих хвороб Першого ММУ ім. І.М. Сеченова Олександра Горєлова:
Респіраторні захворювання не завжди йдуть добре, ускладнення розвиваються з ними, хоча я знаю, що рецепт антибіотика не дорівнює профілактиці ускладнень, але один спосіб або інший знову це соломка, яку ми, лікарі, традиційно грабують в цій ситуації. Вам потрібні антибіотики або вам потрібні антибіотики? Я просто даю вам офіційні дані.

р.

Що б вони кажуть - про антипіретику, про імунотропні препарати, ми добровільно повертаємо на проблему застосування антибактеріальних препаратів при гострих респіраторних вірусних інфекціях. Я думаю, що незрівняний рецепт антибактеріальних препаратів (незалежно від того, що отримані люди освіти, Західна або російська реальність, в першу чергу через соціальну небезпеку лікарів в нашій країні. Завжди втома лікаря.

А отже, російська дисертація, яку ми працюємо не для пацієнта, але для прокурора, ніхто не знімається, і тому реалії нашого життя такі, я скажу, що антибіотики, на жаль, неважливо, які жирові захворювання ми говоримо про - респіраторні, кишкові інфекції - незалежно від того, що їх етіологія, і незалежно від того, яка етіологічна структура, чи є вірусна діарея, бактеріальна або респіраторна хвороба, тактика буде антибіотичним, і до тих пір, поки лікар не може відчувати однакову онтологічну основу для нас.

Джерело: /users/559