5 Поради щодо пам'яті Все

Пам'ять є одним з небагатьох «ресурсів» тіла. Якщо ви думаєте, що у вас є погана пам'ять, ви не намагаєтеся його поліпшити. Будь-яка людина може пам'ятати все і завжди, якщо опанує кілька оригінальних методів запам'ятовування.
Деякі з них в цій статті.АсоціаціїЗображення - основні мнемотехнічні характеристики. І вони дійсно працюють. Чи не пам’ятаєте ім’я нового працівника? "Грати" в асоціації. Давайте скажемо ім'я Михайла Петровича.
Найвідоміший Михайло Горбачов (дивний знак на лобі, характерне слово, перстройка). Найвідоміший Пітер Романов, який є першим і великим (всі, вуса, флот, Санкт-Петербург). Уявіть Gorbachev скаче кінь з вуса і в трикутному. Якщо на пам'яті Михайла Петровича у вас є цей образ, ви відразу пам'ятаєте своє ім'я.

Схожі номери. Я не можу пам'ятати номер паспорта, доки я перетворила цифри на зображення. 73 простий, це автомобільний код мого регіону, тому я уявляю машину. 08 – Восьмий, як ознака нескінченності, також виглядає як кільце шосе. І тепер автомобіль на машині "високий".

Фрагментація та групування5938750285753095 – спробуй пам’ятати цей номер в цілому. Ви не збираєтесь працювати (не знаєте, що ви Бен Придмор, звичайно).

А якщо написати це: 5938-7502-8575-3095. Це краще, це не так? Фрагментація значно спрощує запам'ятовування (тільки тому, що кількість розділених на частини легше проголосувати і сприймати візуально). Не варто збігатися з тим, що в номерах номерів телефонів записані через dashes.
Але ця техніка не просто працює з номерами. Наприклад, ваша дружина диктувала список покупок на телефоні (і з яких причин ви не використовуєте «Купити лофт!»). Для того щоб не забути нічого, сортувати, групувати і номерувати речі, які потрібно купити.
Молоко, хліб і сіль - це для кухні (загальна 3 штуки); дезодорант і папір - в туалеті (2 імена) і т.д.
Ще один принцип: пам'ятайте, що потрібно купити 3 речі в молочному відділенні, 2 в м'ясному відділенні і 1 в магазині продуктів харчування. У супермаркеті ви легко відтворите, що ваш чоловік просить кефіру, молоко, сир, ковбаси, бекону та бункер хліба.

Ритми.Бісектис - це щур, прогулянка в куточках і поділ кута навпіл; Пітагоранні штани рівні в усіх напрямках. Кожен з нас запам'ятовує ці дурні вірші з школи, і з ними відповідні геометричні і алгебраїчні теореми. Ритми допомагають легко запам'ятати інформацію і відтворювати. Ви спрощуєте завдання, видаливши психологічне ставлення до «відки». Ви просто весело, як ви граєте в Бурім: Пушкін помер взимку. Рік був 1837 р.

ЗрадаПро нас Скажіть hello до вашої дружини. Кити? Лена? Маша? Якщо ви не можете пам'ятати ім'я коханої людини співрозмовника або (весі) себе. Якщо у вас є широкий спектр контактів. Вихід з ситуації простий: економити номер телефону нового знайомства, писати в поле «примітити» важливі нюанси спілкування (ім'я подружжя, дата народження, обставини знайомства тощо).
У мене є Олена (для перукарів) у моїх контактах з наступним «характеристикою»: картка була надана Оксани, її день народження в грудні, любить собаки, її іграшка тер'єра називається Джессе. Ви повинні побачити, скільки вона любить її, коли я зустрічаю її, і я зацікавлений в її домашньому улюбленцю. Чисті аркуші включають не тільки дієтичні і логічні, але і моторну пам'ять, особливо якщо ви напишіть їх в блокнот вручну.

Перервувати стереотипи.Наприклад, не забудьте викликати клініку вранці. Ви можете малювати хрест на руці, або ви можете покласти аптечку в середині кімнати. Поставте свої ключі у вашому завантаженні, щоб ви не забули. Залиште двері шафи відкритим, щоб пити ліки, що зберігаються в ньому вранці. В короткий спосіб знищити звичну ситуацію. Це заточить вашу увагу і допоможе вам краще запам'ятати.

Видання

Джерело: мозкуswork.ru