330
Вегетаріанські діти
Дитячий вид м’яса – знак наших днів. Я не пам'ятаю всіх, коли я був дитиною. М'ясо потім був страшним недоліком, тому продукт дорогий і бажаний.
Тепер ситуація змінилася: збільшення кількості батьків скаржаться, що їх діти відмовляються від неї або їсти дуже мало.
![](http://bashny.net/uploads/images/00/00/44/2016/09/21/d3554aeeee.jpg)
Дитина не схожа на м'ясо.
Щоб процитувати одну з моїх мам, які проконсультували мене з цього питання горіння: Чи є діти їсти м'ясо? Чи можна його замінити? Яка дитина відмовляється їсти м'ясо? Моя першочергова школярка – це активна і мобільна дитина, результати останнього медичного обстеження показали, що вона здорова, висота і вага також вікова. Евес тільки овочі-фрукти, білий хліб, макарони, шоколад, печиво, горіхи. Все інше від палиці або від часу до часу, тобто буває, що можна їсти на тиждень і попросити рибу, курку і т.д. Але це так рідко!
Коли я був малюком, я відмовлявся їсти м'ясо, тому що я був занадто лази, щоб гасити його так довго. Ця дівчина не єдина, часто діти не люблять форму, не зміст їжі.
![](http://bashny.net/uploads/images/00/00/44/2016/09/21/8c3712528a.jpg)
Переваги корму для тварин
М'ясо містить повний білок, який добре перетравлюється і є основним будівельним матеріалом клітин, заліза в оптимальній формі для травлення і цинку. Це з білками, які ріст і розвиток пов'язані, вони працюють як ферменти і гормони, спеціальні білки - імуноглобуліни - забезпечують імунну відповідь, тобто вони розпізнають і нейтралізують об'єкти з-за кордону з нами. Залізо необхідний для гемопоезу, є незамінним компонентом гемоглобіну (перевізник кисневих до клітин), цинк необхідний для формування та розвитку інтелектуальних здібностей.
Багато з нас знають ці корисні властивості корму для тварин, тому основні причини батьків, чиї діти рідко або маленькі, на їх думку, їсти м'ясо, полягає в тому, що дитина не отримає щось цінне і важливе.
Я завжди кажу, що якщо дитина не їсть щось, не змусити, не засудити, не підштовхувати. А особливо не замінити м'ясо сурогатами, до тих пір, поки дитина їсть не менше чого. Я пам'ятаю одну маму хлопчика і половини, хто скаржався на сльози в очах, що її син їсти тільки ковбаси і тільки під телевізором. Чудово, що такий маленький чоловік не тільки знає, як включити телевізор, але і купити ковбаси в магазині.
Дитина, яка є чудовим для вживання м'яса, може любити інші продукти тваринництва, такі як молоко і його похідні, яйця, а також періодично споживають невеликі кількості м'яса, птиці або риби. У той же час виникають проблеми з білками і залізом. Навіть якщо дитина не їсть м'яса (риба, птиці) кожен день, але тільки від часу або періодів, це не означає, що є щось неправильно з ним. Залізо в корпусі накопичується в депо, і займає кілька місяців для цих резервів для виснаження. Якщо ваша дитина здорова і активна, нічого не хвилюватися.
Вегетаріанська дитина
Діти, які повністю додають м'ясо, рибу і птиці, повинні бути запропоновані інші продукти харчування, щоб зробити їх раціон більш збалансованим.
- молоко, молочні продукти та яйця;
- широкий асортимент рослинних білків з бобових, горіхових і зернових продуктів, їх поєднання і поєднання в одній страві або одному харчі, як і на замовлення в традиційних м'ясних кухнях;
- рослинні джерела заліза (плюмовий сік, біла квасоля, томатна паста, варена хребта, насіння гарбуза) слід їсти разом з продуктами, що містять вітамін С, для кращого поглинання заліза.
Засвоєння заліза, як інших поживних речовин, є чисто індивідуальним. Деякі діти, особливо якщо мова йде про молодших школярів, підлітків в період інтенсивного росту, дівчат з важкими менструаціями, дитячі спортсмени, краще робити аналіз крові і звернутися до лікаря про додаткове залізо у вигляді лікарських засобів.
Батьки повинні бути життєрадісними, якщо дитина виглядає блідо, лушпиння, швидко втомилася, нерідко застуди, має бажання їсти щось неприпустимо, шкіра виглядає сухим і лущенням, стан нігтів і волосся погіршується. Урок до лікаря! Тест крові покаже, якщо у дитини є анемія. Є також показники залізотранспортного фонду, які розкривають прихований дефіцит, тобто виснаження запасів у депо.
Тут нічого не можна зробити, дитині доведеться взяти залізні препарати, так як не можна відновити його в нормі одним прийомом їжі.
Веганська дитина
У практиці педіатрів у західних країнах, де діти з раннього віку привозяться в принципах вегетаріанства і навіть веганізму (обмежений вегетаріанізм, що включає в себе будь-які продукти тваринного походження), дефіцит заліза, вітамінів і мікроелементів компенсується їх препаратами.
![](http://bashny.net/uploads/images/00/00/44/2016/09/21/98a621c117.jpg)
Можливі проблеми з строгим вегетаріанством:
- низьке надходження заліза і цинку;
- недостатня кількість індивідуальних незамінних (не синтезованих в організмі) амінокислот;
- дефіцит кальцію за рахунок виключення молочної продукції;
- відсутність вітаміну В12, що міститься тільки в продуктах тварин;
- Вітаміни Дефіцит в умовах недостатньої ізоляції (відсутність сонячного світла).
Джерело: www.gastronom.ru