328
Вегетаріанські діти
Дитячий вид м’яса – знак наших днів. Я не пам'ятаю всіх, коли я був дитиною. М'ясо потім був страшним недоліком, тому продукт дорогий і бажаний.
Тепер ситуація змінилася: збільшення кількості батьків скаржаться, що їх діти відмовляються від неї або їсти дуже мало.
Дитина не схожа на м'ясо.
Щоб процитувати одну з моїх мам, які проконсультували мене з цього питання горіння: Чи є діти їсти м'ясо? Чи можна його замінити? Яка дитина відмовляється їсти м'ясо? Моя першочергова школярка – це активна і мобільна дитина, результати останнього медичного обстеження показали, що вона здорова, висота і вага також вікова. Евес тільки овочі-фрукти, білий хліб, макарони, шоколад, печиво, горіхи. Все інше від палиці або від часу до часу, тобто буває, що можна їсти на тиждень і попросити рибу, курку і т.д. Але це так рідко!
Коли я був малюком, я відмовлявся їсти м'ясо, тому що я був занадто лази, щоб гасити його так довго. Ця дівчина не єдина, часто діти не люблять форму, не зміст їжі.
р.
Переваги корму для тварин
М'ясо містить повний білок, який добре перетравлюється і є основним будівельним матеріалом клітин, заліза в оптимальній формі для травлення і цинку. Це з білками, які ріст і розвиток пов'язані, вони працюють як ферменти і гормони, спеціальні білки - імуноглобуліни - забезпечують імунну відповідь, тобто вони розпізнають і нейтралізують об'єкти з-за кордону з нами. Залізо необхідний для гемопоезу, є незамінним компонентом гемоглобіну (перевізник кисневих до клітин), цинк необхідний для формування та розвитку інтелектуальних здібностей.
Багато з нас знають ці корисні властивості корму для тварин, тому основні причини батьків, чиї діти рідко або маленькі, на їх думку, їсти м'ясо, полягає в тому, що дитина не отримає щось цінне і важливе.
Я завжди кажу, що якщо дитина не їсть щось, не змусити, не засудити, не підштовхувати. А особливо не замінити м'ясо сурогатами, до тих пір, поки дитина їсть не менше чого. Я пам'ятаю одну маму хлопчика і половини, хто скаржався на сльози в очах, що її син їсти тільки ковбаси і тільки під телевізором. Чудово, що такий маленький чоловік не тільки знає, як включити телевізор, але і купити ковбаси в магазині.
Дитина, яка є чудовим для вживання м'яса, може любити інші продукти тваринництва, такі як молоко і його похідні, яйця, а також періодично споживають невеликі кількості м'яса, птиці або риби. У той же час виникають проблеми з білками і залізом. Навіть якщо дитина не їсть м'яса (риба, птиці) кожен день, але тільки від часу або періодів, це не означає, що є щось неправильно з ним. Залізо в корпусі накопичується в депо, і займає кілька місяців для цих резервів для виснаження. Якщо ваша дитина здорова і активна, нічого не хвилюватися.
Вегетаріанська дитина
Діти, які повністю додають м'ясо, рибу і птиці, повинні бути запропоновані інші продукти харчування, щоб зробити їх раціон більш збалансованим.
- молоко, молочні продукти та яйця;
- широкий асортимент рослинних білків з бобових, горіхових і зернових продуктів, їх поєднання і поєднання в одній страві або одному харчі, як і на замовлення в традиційних м'ясних кухнях;
- рослинні джерела заліза (плюмовий сік, біла квасоля, томатна паста, варена хребта, насіння гарбуза) слід їсти разом з продуктами, що містять вітамін С, для кращого поглинання заліза.
Засвоєння заліза, як інших поживних речовин, є чисто індивідуальним. Деякі діти, особливо якщо мова йде про молодших школярів, підлітків в період інтенсивного росту, дівчат з важкими менструаціями, дитячі спортсмени, краще робити аналіз крові і звернутися до лікаря про додаткове залізо у вигляді лікарських засобів.
Батьки повинні бути життєрадісними, якщо дитина виглядає блідо, лушпиння, швидко втомилася, нерідко застуди, має бажання їсти щось неприпустимо, шкіра виглядає сухим і лущенням, стан нігтів і волосся погіршується. Урок до лікаря! Тест крові покаже, якщо у дитини є анемія. Є також показники залізотранспортного фонду, які розкривають прихований дефіцит, тобто виснаження запасів у депо.
Тут нічого не можна зробити, дитині доведеться взяти залізні препарати, так як не можна відновити його в нормі одним прийомом їжі.
Веганська дитина
У практиці педіатрів у західних країнах, де діти з раннього віку привозяться в принципах вегетаріанства і навіть веганізму (обмежений вегетаріанізм, що включає в себе будь-які продукти тваринного походження), дефіцит заліза, вітамінів і мікроелементів компенсується їх препаратами.
Можливі проблеми з строгим вегетаріанством:
- низьке надходження заліза і цинку;
- недостатня кількість індивідуальних незамінних (не синтезованих в організмі) амінокислот;
- дефіцит кальцію за рахунок виключення молочної продукції;
- відсутність вітаміну В12, що міститься тільки в продуктах тварин;
- Вітаміни Дефіцит в умовах недостатньої ізоляції (відсутність сонячного світла).
Джерело: www.gastronom.ru