Шкільні грязі не без наслідків

Випадки, коли один з дітей постійно атакований однолітками, добре відомі як вчителям, так і батькам. Британські вчені виявили, що сліди цих «дітних відвертів» можуть з’явитися ще 40 років.

Наповнення (від англійського богослужіння від бульді – богослужіння, загроза, залякування) – так психологи називають феноменом, коли один з членів команди, часто школа, збитий іншими і не може захистити себе. Дослідники коледжу Короля Лондона виявили, що постраждали від школи мають проблеми фізичного та психічного здоров’я дорослих. Ці знахідки базуються на даних з опитуванням британського національного розвитку дитини, які слідують дітям, що народилися в Англії, Шотландії та Уельсі протягом одного тижня 1958 року. Перша когорта навчання включено понад 17000 дітей. У віці 7, 11 і 16 років, а потім продовжували слідувати, як вони старші за віком 23, 33, 42, 45 і 50 років.

Результати дослідження щодо богослужіння опубліковані в Американському журналі Психіатрії. На основі 7,771 дітей. Коли ці діти були 7 і 11 років, батьки повідомили, що діти атакували в школі. До 50 років контролюється здоров'я. Д-р Рю Такізава, з Інституту психіатрії в Коледжі Короля Лондона, сказав, що негативні наслідки булінгу помітні чотири десятиліття, а також включають наслідки для здоров'я, економічні та соціальні наслідки.

Тим, хто був бичаний в дитинстві, швидше за все, були проблеми з фізичними та психічним здоров'ям і вміннями навчання у віці 50 років. Вони мали підвищений ризик депресії, тривожності, суїцидних думок. Терміни шкільного богослужіння характеризуються низькими рівнями освіти і заробітної плати, вищим ризиком безробіття. Про незадоволеність життям страждають соціальні зв’язки, а також учасники опитувань. Враховано негативний вплив бульбуючих, навіть при інших чинниках, таких як IQ, емоційні та поведінкові проблеми, соціально-економічний статус батьків.

У Великобританії оцінюється 28% дітей, які атакують у школі з часу і 15%.

Професор Louis Arsenault, Інститут Психіатрії в Коледжі Короля заявив, що ми повинні відмовитися від поняття, що напади однолітків є невід'ємною частиною зростання. Учні, батьки та програми повинні розуміти, що відбувається у шкільному дворі, можуть мати довгострокові наслідки.

Джерело: nkj.ru