Підготовка теплиці для весняних посадок

Минулого року я став щасливим власником полікарбонату теплиці - чоловік зробив його своїми руками. Так сталося, що теплиця була зібрана в кінці осені, тому не встигла виростити все в ній. Весна прийшла, і з нею потрібно приготувати теплицю для посадки. Як зробити це, я не мав ідеї, тому я повинен звернутися до допомоги знайомих садівників і вивчити літературу на тему.

В результаті це список весняних робіт в теплиці:
  • прибирання та ремонт;
  • дезінфекція теплиці і грунту (за наявності);
  • Збільшення родючості грунту.
  • Весняне прибирання та ремонт в теплиці
  • З прибиранням все зрозуміло – видаліть залишки минулих культур і бур’янів. Все, що подається в якості тимчасової підтримки (кілочки, стружки для шин) також доведеться видалити або дезінфікувати.
  • Плівки з покриттям
Якщо фільм зимований на кадрі, необхідно ретельно вивчити його для цілісності. Ми відремонтуємо пошкодження, якщо це можливо або замінити пошкоджену ділянку.

Для того щоб рослини отримували досить світло, бажано мити плівкове покриття зовні і всередині. Внутрішні стіни, стеля і каркас необхідно дезінфікувати (як і як це можна зробити, читайте нижче). Деякі зими знімають плівку з рами; в цьому випадку їх обробляють окремо, а потім закріплюють чистою плівкою на чистому каркасі.

Теплиці, покриті полікарбонатом і склом
Ці матеріали міцніше плівки, але під час зими вони можуть пошкодити. Якщо вони знайдені - усунути, якщо не - можна взяти для миття і дезінфекції.

Дезінфекція теплиці - що ми обробляємо? Ми отримали найважчі (на мій погляд) тему. На щастя, голова йде навколо: який метод обробки вибрати? Хочу захистити рослини від можливих захворювань і шкідників, але не за рахунок якості продукції. Як знайти середню землю?

Sulfur чекери.Для 1 кубометра приміщення потрібно 50 грам сірки, якщо були кілька шкідників минулого року. І якщо багато, то доза збільшена до 150 г. У нашому селищі це найпопулярніші засоби дезінфекції теплиць, які я думаю, трохи дивний. Згідно з відгуками садівників, які використовують сірки, вони не рятують від фітофтора, бактеріозу та помилкової порошкової роси. Ембаррассинг є тим, що сірчаний газ, утворений під час згоряння сірих бомб, в величезних кількостях буде потрапити в грунт. У парнику не пішайте, і в кінцевому підсумку все буде в зеленню і овочами.

Розчин шламу.Для 10 літрів води потрібно 3 кг шламового вапна і 500 грам мідної сірки. Обробляємо отримане розчин каркасу і поверхню стелі і стін.

Використання біологіки.На мій погляд, це єдиний правильний напрямок у рослинництві. Наприклад, препарат «Фітоп-Флора-К» не тільки позбавить рослин від грибкових захворювань, але і пригнічує зростання патогенної мікрофлори в майбутньому. Для лікування теплиці знадобиться робоче рішення: 100 г препарату на 10 л води. УВАГА! Вода не повинна містити хлору! На 30 кв. м поверхні теплиці буде потрібно 10 л робочого розчину. Після 2 тижнів обробка потрібно повторювати.

Підвищення родючості грунтуй У теплиці зазвичай висаджують однакові культури з року до року, тому грунт тут вимагає більше уваги, ніж у звичайних садових клумбах. Які варіанти її відновлення, збагачення поживними речовинами пропонуються?
Заміна верхнього шару грунту.Експерти рекомендують замінювати верхній шар парникового грунту щороку, знімаючи 10-20 см. Замість них посипають придбані грунти для розсади або підготують самі ґрунтові суміші. Для теплих грядок змішують содовий грунт, річковий пісок, гумус і торф (1:1:3:5). Для нейтралізації кислотної реакції торфу до 1 куб. м суміші додають 3 кг вапна. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів.

Посівні борони
Ніяких аргументів про переваги сидру, тому можна сміливо заспокійити жито, вівса, гірчиця, облицювання, попадання на парникових грядках. Для того щоб не пропустити дорогоцінний час, в період плодоношення культур висаджують в парнику, бортики можна сіяти в міжрядах, а восени, висівають зварні гребені з зимовим житком або вівсом.
Використання препаратів ЕМ
Вони допоможуть захистити рослини від хвороб і шкідників, отримати багату і (імпортно) екологічно чисту культуру. У той же час вони збільшать грунт корисними мікроорганізмами, загоєння і поліпшення структури.
Біопаливо хребти
Їх можна зробити як у відкритому повітрі, так і в теплиці. Про те, які види «теплих» грядок, як їх зробити, що і коли висадити, докладно в цій статті. Якщо ви зацікавлені в темі біопалива ліжка, читайте його.

Джерело: www.7dach.ru