Я покажу вам один раз: ніхто не покаже вам точну дату - там просто немає універсальних дати посадки, я бачив з власного досвіду. Тому я вважаю загальні рекомендації по датам посадки, які вказані на мішках з насінням, з небесним.
Чому? Оскільки терміни визначені індивідуально в кожному окремому випадку, і при визначенні їх чинники, такі як:
- погодних умов;
- місце розбирання (відкрита земля, парник, літо або опалювальна парник);
- Вимоги до рослин для температури грунту і повітря;
- правильний вік розсади;
- рекомендації місячного календаря;
- народні знаки.
- Значення перших двох точок може різко змінюватися. 5 і 6 точок для деяких – інструкція по вибору умов і видів робіт, а для інших – порожнього звуку; але 3 і 4 залишаються незмінними в будь-якій кліматичної зоні. Ось де ми йдемо.
Температура. Не варто забувати: дотримання температурного режиму при посадці розсади не збивається, але одна з незамінних умов для отримання стабільно високої врожайності.
Якщо температура грунту нижча, ніж необхідна рослина, і її ще висаджують - стрес несприятливих умов, в яких вона впала, надовго затримка розвитку. Період адаптації триватиме довше, а час плодоношення з’явиться пізніше. Як правило, урожай з такого хворого рослини бідний.
За час, через пробну і похибку, я припинив там.
Температурна схема посадки розсади:Баклажани: Саджанці рослини, коли земля прогрівається до +18 ° С, а повітря до +20 ° С. Важливо, щоб температура грунту не падає нижче +15 ° С.
Перець: за її посадку досить, що грунт прогрівається до + 15 ° С.
Помідори: Заземлення підігрівається до +15 ° С - можна висадити.
Огірки: При прогріванні грунту до +16 ° С вночі і +18 ° С протягом дня. Охолодження грунту до +15 ° несприятливо впливає на їх розвиток, при +10 ° зростання буде припинено.
Цибуля: для дистиляції цибулі на пері, ми дочекаємось до глибини 10 см температура грунту буде +10 ° С.
Келери: прогрів грунту до +12° C буде достатнім.
Оптимальний вік розсади для посадки
Звісно, якщо ми заспокоїли себе, ми знаємо вік. Що робити? Висота, товщина стебла, кількість листя допоможе визначити, як готові саджанці для посадки:
До речі, якщо ви плануєте купити розсаду, радимо прочитати статтю Як вибрати і купити розсаду, яка має безліч дуже корисних і практичних рекомендацій.
Як застигти зростання розсади Навіть якщо терміни посіву насіння для розсади правильно розраховується, природа не завжди діє за розкладом. І якщо минулого року ці дні ви вже висадили молоді перці і баклажани у відкритому грунті, і це ще не засніжено, що можна зробити – вам доведеться адаптуватися до поточної ситуації. Коли ми помітили, що розсада вирощується, важливо не затримати невідкладні заходи, щоб містити їх зростання.
Існує кілька простих і перевірених способів:
- Зменшити полив - не тільки частота, але і обсяг. Просто не переборщити його: земляний стрибок в ємності для розсади не повинна висихати;
- зменшити температуру повітря в приміщенні, де розсада виростає;
- Використовуйте регулятори росту - препарат Athlete.
Я прочитав багато про чудотворний спосіб: як якщо ріст розсади припиняється, якщо ви просто скорочуєте час його освітлення. У мене був такий досвід, який не був з успіхом, - Я не помітив зупинки його зростання і це все. Я вірю ще одну пораду – покласти розсаду в абсолютно темне місце вночі, щоб не було променя світла, ні ліхтаря, ні місяця – так що нічого не досягне. Я кладу контрольну коробку з розсадою в картонній коробці. Я чекав спеціально, температура в ній була такою ж, як в кімнаті, але темрява була ідеальною. Після тижня таких вправ я не тільки втомився, але і переконаний, що метод був безцінним. Для не існує різниці між звичайними саджанцями і однією зростаючою в контрольній коробці.
Насадки. Так само кілька слів я хочу додати про те, як висадити розсаду, щоб мінімізувати його стрес (провен поради):
- У відкритий грунт пересадка в похмуру погоду, в теплиці - ввечері;
- мінімізувати терміни забору і висадки безкартонних саджанців;
- Якщо погода після посадки прозора, відтініть висаджені рослини від прямих сонячних променів протягом 2-3 діб.
Кілька слів про відчуження природи. І все ж дуже малий з'їзд про народні знаки. Є багато з них, і не всі вони застосовуються в області, в якій ви живете. Але знайти хоча б одну вірну, і ви ніколи не замерзли сіянці! З школи я пам'ятаю виписки: ковпачки прибули – літо, листя цвітуть на березі – більше заморозків. І я знаю напевно: для нашого регіону ці ознаки не є показником настання стабільного тепла.
Для мене найбільш точний показник, який не можна боятися повернення заморозків, є річковими жарозами. Якщо вони мовчать, мороз повернеться, навіть якщо календар буде другою половиною травня. Щойно, що їхні співи почали чути з річки, можна вільно дихати: загроза заморозків пройшла!
Я спробував розповісти вам, як визначити терміни посадки розсади. Все було перевірено на практиці (і не завжди успішно), враховано рекомендації фахівців та поради досвідчених садівників. Моя стаття не є доповіддю, але досить основа для власного досвіду. Може бути в деяких випадках мої висновки неточні, і, можливо, навіть неоднозначні, але це для кращих – адже правда народжується в аргументі, і це ніколи не пізно вчитися. Тому я запрошую, щоб поділитися власними думками і досвідом: як ви визначаєте терміни посадки розсади, який фактор ви займаєте як основу, ви подивитеся на місячний календар і народні ознаки?
Джерело: www.7dach.ru